Arvostelut Cycling

Rab Cinder – vedenpitävät pyöräilyvaatteet

Brittiläinen Rab on jo yli 40 vuotta valmistanut retkeilyyn suunniteltuja vaatteita ja varusteita. Heidät tunnetaan etenkin laadukkaista ulkoiluvaatteista, makuupusseista ja muista untuvatuotteista. Tänä vuonna Rab päätti laajentaa tuotevalikoimaansa ja alkaa valmistamaan gravel- ja retkipyöräilijöille suunnattuja pyöräilyvaatteita. Rab päätti aloittaa heti ryminällä ja toi markkinoille varsin kattavan malliston, joka tarjoaa bibsejä, ajopaitoja ja kuorivaatteita. Eli lähestulkoon kaikkea mitä pyöräilijä kaipaa.

Sain keväällä testiini Rab Cinder Phantom sadetakin, sekä Rab Cinder Kinetic vedenpitävät housut. Kesän aikana tulikin tehtyä muutama ”mukava” sateinen pyörälenkki, joten nyt on tarpeeksi kokemusta miten hyvin vaatteet toimivat. Lähdetäänpäs tsekkaamaan plussien ja miinuksien kautta mistä tykkäsin ja mistä tykkäsin vähemmän.

** Tuoteet saatu, mielipiteet täysin omia.


Rab Cinder Phantom Waterproof Jacket

Plussat:
+ Vedenpitävä (HH 20,000mm)! Takki suojasi hienosti kuskia yhdellä tosi sateisella kahden tunnin testilenkillä.
+ Pakkautuu erittäin pieneen. Mahtuu helposti esim. pyöräilypaidan takataskuun.
+ Mukana oma pussukka jonka avulla takin voi kiinnittää esim. pyörän runkoon.
+ Huppu. Harvemmin kyllä käytän pyöräillessä, mutta pyöräretkillä ja etenkin niiden leirielämässä huppu tuo lisää suojaa (säältä ja itikoilta) ja lämpöä. Jos huppua ei halua käyttää, niin sen saa kätevästi käärittyä piiloon.
+ Takaa pidempi eli tarjoaa myös pyöräilyasennossa suojaa.
+ Hyvännäköinen. Etenkin tämä väri!

Miinukset:
– Hieman liian löysä leikkaus. Ei ole siis hirmu aerodynaaminen ja vielä kun kyseessä on vedenkestävä materiaali, niin takki on vähän kuin purje joka aavistuksen hidastaa kovassa vauhdissa. Pyöräilyvaatteissa yläkropan tuotteet ovat minulla aina kokoa M, jotta olisi mahdollisimman aerodynaaminen. Sama koko tässä, mutta silti takki jää vähän väljäksi. Toisaalta sadetakki on vähemmän hiostava silloin kun se ei ole ihan ihossa kiinni.
– Kiinnityspussi on kätevä, mutta se on hieman haastava saada tarpeeksi kireelle pyörän runkoon. Etenkin jos ajaa pomppuisilla sorateillä, niin pussukka liikkuu helposti. Paras paikka sille ollutkin pystyputken pullotelineessä (jos siihen ei tarvitse toista pulloa).
– Huppu tulee nyt myös tänne miinus puolelle. Itse en ajaessa kaipaa sadetakkiin huppua ja jos hupun olisi jättänyt pois niin takki olisi vielä kompaktimpi.
– Ei erillisiä tuuletusaukkoja. Esim. kainalon alle olisi voinut tehdä jotain tuuletusreikiä.

Yhteenveto: Vedenpitävä takki tulisi olla jokaisella pyöräiläjällä aina mukana! Ainakin pidemmillä lenkillä. Jos vesisade yllättää ja takkia ei ole mukana, niin pyöräilyn tuoma viima ja märät vaatteet voivat olla vaarallinen yhdistelmä. Itse kannan aina sadetakkia mukana ja nyt jatkossa tämä Rab Cinder Phantom on se joka aina kulkee takataskussa, pyörän rungossa tai pyörälaukussa. Takki pakkautuu todella pieneen joten se on miellyttävä pakata mukaan ja mikä tärkeintä se tarjoaa erinomaisen suojan jos surkea sää yllättää.

Hinta 240 € – On kilpailukykyinen kun vertaa muihin ”premium” pyöräilyvaatemerkkeihin.

Tuotesivu: https://rab.equipment/eu/mens-cinder-phantom-waterproof-jacket?queryID=6a96b0f6e0a48133a19eac919d07de09&objectID=50698&indexName=rab_live_eu_products


Rab Cinder Kinetic Waterproof Pants

Plussat:
+ Vedenpitävät pyöräilyyn suunnitellut housut (HH 10,000mm)
+ Pyöräilyyn sopiva leikkaus. Kapeat lahkeet.
+ Elastinen materiaali. Vaikka leikkaus onkin kapea, niin housuissa on loistava liikkua.
+ Softshell kangas on mukava ja hengittävä.
+ Oikeassa lahkeessa nilkan kohdalla vahvikkeet. Ei hajoa housut jos osuu ketjuihin/rattaisiin.
+ Taskut molemmilla puolilla edessä. Ovat kyllä hieman haastavia käyttää, mutta plussaa siitä, että tulee edes taskut. Myös plussaa siitä, että taskut ovat suunnattu enemmän sivulle eli pyöräillessä taskuissa olevat tavarat (esim. puhelin) ei vaikeuta jalkojen liikettä.
+ Vetoketjulliset tuuletusaukot. Vedenpitävät vaatteet ovat aina urheillessa haastavat heikon hengittävyyden takia. Onneksi avattavilla tuuletusaukoilla saa ilman kiertämään.
+ Lahkeiden alaosan vetoketjut helpottavat housujen pukemista kengät jalassa.
+ Fiksusti toteutettu kiristys lantiolla.
+ Loistavat myös talvella! Itse käytän yleensä kovilla pakkasilla vedenpitäviä housuja pitkien pyöräilytrikoiden päällä.

Miinukset:
– Eivät ole hirmu kompaktit. Harvemmin pyöräillessä pidän sadehousuja koko matkaa jalassa. Silloin kun kuljetan niitä pyörän laukuissa tai paidan taskuissa, niin toivoisin niiden pakkautuvan mahdollisimman pieneen. Näissä housuissa paksuhko materiaali ja useat vetoketjut tekevät housujen pakkauskoosta aika ison.
– HH 10,000mm saattaa päästää veden läpi pitkään kestävässä, kovassa sateessa. Vielä jos pyörässä ei käytä lokareita, niin renkaista lentävä vesi tuo vielä lisää haastetta veden kestävyydelle.
– Heijastimia voisi olla isosti esim. lahkeiden alaosassa. Moni saattaa käyttää näitä housuja syksyn hämärillä pyörälenkeillä/työmatkoilla ja silloin toivoisi hyvää näkyvyyttä liikenteessä.

Yhteenveto: Perus treenilenkeillä harvemmin kannan mukana vedenpitäviä housuja, mutta retkillä, talvipyöräilyssä ja pidemmillä sadelenkeillä ne tulevat mukaan. Rab Cinder Kinetic housut soveltuvat ehkä enemmän sinne retki ja työmatkapyöräily käyttöön. Ne tarjoavat hyvän balanssin vedenpitävyyttä, hengittävyyttä ja mukavuutta. Mukava kangas, kätevät ilma-aukot ja hyvä leikkaus tekevät näistä todella mieluisat pöksyt!

Hinta 250 €

Tuotesivu: https://rab.equipment/eu/men-s-cinder-kinetic-waterproof-pants?queryID=d2282fc133eb315469d12a97bc7a6c46&objectID=49927&indexName=rab_live_eu_products

Koko Rab Cinder pyöräilymallisto:
Miehet: https://rab.equipment/eu/mens/bike
Naiset: https://rab.equipment/eu/womens/bike


Tässä vielä kuvia yksityiskohdista, tekstien kera.

0 comments on “Rab Cinder – vedenpitävät pyöräilyvaatteet

Jätä kommentti