Arvostelut Cycling Hiking Skiing Trail running

Garmin fēnix 6X Pro Solar

Garmin fēnix 6X Pro Solar on ollut testissäni vuoden verran ja viimeninkin on tullut aika kirjoittaa mitä mieltä olen kyseistä kellosta! Fenix on päässyt kovaan testiin pitkillä polkujuoksulenkeillä, hiihtoseikkailuissa ja pyöräretkillä.

Garmin Fenix on ollut jo pitkään seikkailijoiden ja polkujuoksijoiden suuressa suosiossa. Se tarjoaa hurjan määrän ominaisuuksia kestävän rakenteen sisään. Nyt Garmin on ottanut vielä harppauksen kilpailijoita pidemmälle ja lisännyt Fenixiin aurinkolatauksen. Fenixiä ennen käytössäni oli Garmin Forerunner 945, joka on varustettu hyvinkin samoilla ominaisuuksilla. Artikkelin lopussa vertaan näitä kahta kelloa. Mutta katsotaanpa ensin Fenixin plussat ja miinukset.

(Huom. Kellosta löytyy paljon enemmänkin ominaisuuksia, mutta tässä käyn minulle juoksijana/pyöräilijänä/seikkailijana tärkeitä ominaisuuksia.)


Plussat:

+ Älyttömän hyvä akunkesto! GPS tilassa jopa 60 tuntia! Tämän on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista meille utrajuoksijoille. Tässä mallissa vielä aurinkolataus, joka tuo hieman extraa (GPS tilassa ja 50 000 luxin olosuhteissa jopa 6 tuntia extraa).

Aktiviteettia aloittaessa kello ilmoittaa kuinka pitkään akkua riittää. Kuvassa 45 h kun ei ollut täyteen ladattu.

+ Iso ja terävä näyttö. Näkee selvästi mitä kellossa lukee. 51mm on kellon halkaisija.
+ Monta tietokenttää yhdellä näytöllä. Esim. juoksutreenejä varten saa melkein kaikki tarvittavat tiedot mahtumaan yhdelle näytölle. Jopa kahdeksan eri tietokenttää yhdelle näytölle.

Kahdeksan eri tietokenttää. Tässä: Aika, syke, keskisyke, vauhti, keskivauhti, kokonaisnousu, korkeus, matka.

+ Kartat ja navigointi. Jo pitkään Garminin yksi vahvimpia puolia on ollut kartat ja reittien navigointi. Maaston ja risteyksien näkyminen kellolta tekee navigoinnista täydellistä!
Jos olet Komootin käyttäjä, niin myös siellä tehdyt reitit saa yhdistettyä Fenixiin.

Tämän päivän lenkiltä. Vanhalla Lahdentiellä lenkillä.

+ Kestävä rakenne. Kelloni on ottanut välillä koviakin kolhuja, mutta jälkiä ei ole vieläkään tullut.
+ Muokkaus mahdollisuudet. Voi esim. itse tehdä kellotaulun tai ladata lukuisten erilaisten joukosta. Treenatessa voi päättää mitä tietoja kellotaulussa näkyy ja mitä välilehdet sisältävät.

Tietokenttien muokkaaminen on helppoa.

+ Omia appeja pystyy ladata Garmin Connectista.
+ Stressitasojen seuranta ja body battery. Aivan loistava kun pystyy seurata milloin kropasta on akku loppu ja aika levätä!
+ Lukuisia erilaisia päänäyttöjä. Aivan täydellistä kun näytölle saa kellonajan- ja päivämäärän lisäksi mm. ulkolämpötilan, auringonlasku, päivittäiset askeleet, kalorit jne jne.

Tästä kellotaulusta ei tietoja puutu. Tsekkaa aikaisempi artikkeli kellotauluista: https://outdoor-oksanen.com/2020/03/26/top-5-kellotaulut-garmin-fenix-6x-pro-solar/

+ Erinomainen pyöräkiinnike lisävarusteena.
+ Remmi pikakiinnityksellä.

+ Spotify. Kuutelen melkein aina lenkeillä musiikkia, podcastejä tai äänikirjoja.
+ Strava live segments. Jos olet Stravassa maksava jäsen, niin saat Garminiin live segmentit näkyviin. On erittäin koukuttavaa treenilenkeillä yrittää parantaa segmenttejä, kun kellosta näkee milloin se alkaa, loppuu jne.

+ Tapahtumantunnistus & hätätoiminto. Mikäli kaadut tai vaikka törmäät auton kanssa, niin kello lähettää hätäviestin yhteyshenkilölle.


Miinukset:

– Ranneremmi ei kestänyt ihan täyttä vuotta. Yksi säätökoloista repesi. Onneksi on helppo vaihtaa ja nyt on hyvä syy päivittää vaikka värilliseen remmiin.

Vähän isompi kolo. 🙂

– Rannesykemittauksessa on menty eteenpäin, mutta valitettavasti se vieläkin päätyy tänne miinusten puolelle. Se on hyvä, mutta ei täydellinen.
Aivan loistavaa kuinka se mittaa päivittäin stressitasoja ym, mutta kovien treenien yhteydessä se ei ole 100% luotettava.

Oikealla rannesykemittauksen sensorit.

– Paketissa ei tullut mukana sykevyötä.
– Tapahtumantunnistus & hätätoiminto välillä turhankin herkkä. Joskus kun jään valokuvaamaan kesken juoksulenkin, niin kello saattaa reagoida äkkipysähdykseen ja kyykkyyn menoon (kameran asetteluun) ja lähettää automaattisesti hätäviestin. Onneksi näissä tapauksessa viestin lähetys on helppo peruuttaa.


Valitettavasti aurinkolatauksen toimivuutta en ole päässyt kunnolla todistamaan. Se vaatisi pitkää treeniä/kisaa ja aurinkoa. Valitettavasti niitä ei ole osunut testiajalle.


FENIX vs. FORERUNNER

Sitten vielä hieno taulukko jossa vertaan Fenixiä ja Forerunneria. Tässä asioita jotka hyvä ottaa huomioon kun miettii kumpi rannetietokone on juuri sinulle oikea. (Huom! Vertaan nimenomaan Fenix 6X Pro Solar mallia ja Forerunner 945. Fenixistä löytyy edullisempia ja pienempiä malleja, joissa saattaa olla eri ominaisuuksia.9

Fenix vasemmalla ja Forerunner oikealla.
Garmin fēnix 6X Pro SolarGarmin Forerunner 945
Raskaampi, mutta kestävämpi rakenne.
(Huom! Fenixin edullisempia malleja saa pienemmällä näytöllä ja ne ovat tietty kevyempiä.)
Kevyt! Todella kevyt rakenne! Grammanviilaajien valinta!
Akunkesto aivan älyttömän kova! GPS tilassa jopa 60h.
Aurinkolataus tuo hieman extraa.
Myös hyvä akunkesto, mutta ei ihan Fenixin tasolla. GPS tilassa 36h.
Iso ja terävä näyttö. Esim. pyöräillessä kun kello on ohjaustangossa, niin näyttöä on helpompi seurata Fenixissä.Eipä Forerunner paljoa pienempi ole, mutta kyllä eron huomaa käytössä.
Näyttävämpi ulkonäkö. Enemmän premium.Forerunner edullisemman/muovisemman näköinen. Myös huomaamattomampi.
Miellyttävämpi valikko.Valikossa ei sinäänsä mitään vikaa, mutta Fenixissä aavistuksen kivempi. En tosin ole varma, että onko Forerunner muuttunut päivitysten myötä.
Enemmän ladattavia appeja Garmin Connectissa.
Hinta 979 €Hinta 599 €


Loppuloru

Kumman nyt valitsisin? Tähän on vaikea vastata. Forerunner olisi selkeä valintani, jos miettisin vain maratonille tai max. vuorokauden mittaisiin ultrajuoksuihin kelloa. Suoraan sanottuna, viime kesänä rakastuin Forerunnerin kevyeseen rakenteeseen. Välillä en edes huomannut kelloa ranteessani. Niin huomaamaton se oli. Vielä kun kyseessä on myös teknisesti täydellinen laite, niin en edes osannut unelmoida paremmasta. Mutta, mutta sitten tuli Fenix, joka päätti näyttää kaapin paikan. Hän on selvästi raskaampi rakenteeltaan, mutta tuo rakenne tuo myös tärkeät ominaisuudet. Se tuo kestävämmän rakenteen, isomman näytön ja pidemmän aukunkeston. Forerunnerissa akku kesti juuri ja juuri minun viime vuoden pitkissä ultrajuoksuissa, mutta Fenixissä sitä ei olisi tarvinnut edes miettiä. Forerunner oli vuoden käytön jälkeen naarmuilla, Fenixin näyttö näyttää vielä melkein uudelta. Fenix soveltuu paremmin kaikkiin lajeihin jota harrastan. Juoksun lisäksi, se on parempi pyöräilyssä isomman näytön takia ja retkeilyyn se soveltuu paremmin akunkeston takia. Molemmat kellot ovat loistavia, mutta pienellä erolla Garmin fēnix 6X Pro Solar on valintani!

Tuotesivu: https://buy.garmin.com/fi-FI/FI/p/641375/pn/010-02157-21

Kesällä tein yhden päivän pyöräilyennätyksen. Reitistä n. 90 % kulki hiekkateillä ja poluilla. Fenix hoiti todella upeasti navigoinnin ja datan tallennuksen!

0 comments on “Garmin fēnix 6X Pro Solar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: