Trail running

South by Cycle – Suomen ensimmäinen bikepacking-reitistö

South by Cycle on Etelä-Suomen uusi, ainutlaatuinen pyöräilyparatiisi. Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella kulkevan reitin varrella saa nauttia poikkeuksellisen hienoista luontoaarteista ja polkea läpi idyllisten ruukkikylien. Kansallispuistojen maisemista voi siirtyä saunan kautta viiden tähden maistelumenun ääreen ja siitä boutique-hotellin lakanoihin. Aamulla matka jatkuu maaseudun rauhassa uusiin soraseikkailuihin ja ikimuistoisiin elämyksiin. Tämä on maailmanluokan pyöräreitti, joka tukee ja kehittää alueen matkailua. Reitille pääsee näppärästi, sillä se kulkee etelän isojen asutuskeskusten takapihalla hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Noin 900 kilometrin varrella pääsee nauttimaan etelään kätketyistä luontoaarteista. On kankaita ja lehtoja, hiekkarantoja, jokilaaksoja, korpilampia ja pilkahdus ikimetsääkin. Reitti mutkittelee maalaismaisemissa ohi maitolaitureiden ja kyläkauppojen, läpi lehtipuukujien.
Kulttuurihistoria rytmittää kampien pyörittämistä, ja soratieltä voi solahtaa hetkeksi ruukkimiljööseen, linnan puutarhaan tai keskiaikaiseen katunäkymään. Siellä täällä on kartanoita, pienpanimoita ja puolipiiloisia kahviloita. Lepää yö boutique-hotellin huomassa tai herää linnun lauluun laavulta.

http://www.southbycycle.fi/

Kartta: https://ridewithgps.com/embeds?type=region&id=40783


Todella hienoa, että tälläinen reitti on nyt kaikkien tavoitettavissa! Kannattaa ehdottomasti käydä nettisivuilla tutustumassa ja alkaa suunnittelemaan tulevia retkiä! Pitää itsekin jossain vaiheessa käydä koko reitti ajamassa! Aika paljon reitiltä löytyykin tuttua pätkää ja sain kunnian olla mukana auttamassa Sipoonkorven osuudella. Tässä kuvia joita napattiin Krissen kanssa.

0 comments on “South by Cycle – Suomen ensimmäinen bikepacking-reitistö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: