Arvostelut Cycling

Perheenisän pelastus – Tacx Neo 2T smart trainer

Pakko myöntää, että syksyllä aloin jo vähän harkita blogin nimen muuttamista Indoor Oksaseksi. Sen verran tiuhaan tuli sateisina ja kiireisinä päivinä jäätyä sisälle polkemaan uudella Tacx Neo 2T smart trainerilla. Jos olisi pelkästään minusta kiinni, niin tekisin varmaan kaikki treenit ulkoilmassa, mutta se vaan ei ole aina mahdollista tai järkevää kiireiselle perheenisälle. Minulla on rakas vaimo ja kaksi pientä poikaa. Jotta kaikki pysyvät tyytyväisenä, niin ei vaan pysty aina viettää kaikkea haluttua treeniaikaa ulkoilmassa. Varsinkin nyt kun tavoittelen treenimäärän kasvattamista. Sisäpyöräily on kivasti aikaa säästävää touhua, etenkin nyt talvella. Näillä pakkasilla kun lähtee ulos fillaroimaan niin pitää pukea 3-5 kerrastoa päälle, teipata naama, tsekkaa rengaspaineet, viritellä valot jne. Eli itse lähtemiseen menee jo ainakin 15 minuuttia ylimääräistä. Lenkin jälkeen riisuminen, pyörän laittelut ja mahdolliset pesut vievät vielä lisää aikaa. Trainerilla (virallinen suomenkielinen nimi taitaa olla ”harjoitusvastus,” mutta itse käytän sanaa trainer) polkiessa pitää vain laittaa pyörä Tacxin traineriin kiinni ja vetäistä pyöräilytrikoot jalkaan. Ulkona urheillessa olen yksin, trainerilla polkiessa lapset pääsee ihmettelemään iskän hikoilua. Jos olen kotona yksin lapsien kanssa, niin työhuoneessa jossa traineri sijaitsee löytyy myös lapsille viihdettä. Eli hoituu samalla lasten vahtiminenkin. Eikä siinä vielä kaikki, olen myös onnistunut tekemään työtehtäviäni samalla kun olen polkenut trainerilla. Loistavaa multitaskingia!

Nojoo kovasti tulee nyt kehuja sisäurheiluun ja trainerin käyttöön. Haluan vain näillä esimerkeillä kertoa kuinka tehokkaasti ja aikaa säästävästi voi harjoitella. Itse en tule ikinä pelkästään treenaamaan sisätiloissa traineria polkien, mutta sen avulla saan omaan harjoitteluuni kaivatut lisäminuutit, joita en ole aikaisemmin saanut millään aikataulutettua kiireiseen arkeen.

Kuvassa vaimon sääret. Hän on myös pahasti koukussa trainerilla polkemiseen ja Zwiftin ihmeelliseen maailmaan. Kuvassa hänen uusi Rondo Ruut gravel pyörä.

Zwift on ohjelma/peli jota käytän Tacxin kanssa. Siinä on kyllä sellainen peli, joka osaa koukuttaa peleistä kiinnostuneen urheilevan ihmisen! Pisteiden eli hikipisaroiden kerääminen houkuttelee polkemaan! Niillä pääsee sitten pelissä ostamaan uusia pyöriä ja vanteita. Se vasta on koukuttavaa välineurheilijalle!

Zwift ei ole pelkästään viihdettä, sillä sen avulla treenaaminen on todella tehokasta. Siellä on paljon erilaisia treeniohjelmia ja voit tehdä vaikka FTP-testin. Siellä on myös meille suomalaisille vähän outoja asioita kuten vuoria. Päästään Zwiftin avulla mekin treenaamaan isoja nousuja!

Kaksi näyttöä on kova juttu! Toisessa Zwift ja toisessa esim. Netflix. Itse olen päässyt Vikings sarjassa jo neljänteen tuotantokauteen. Kyseistä ohjelmaa olen katsonut vain Tacxilla treenatessa. Samalla kahden näytön tsydeemillä olen onnistunut myös tekemään töitä samalla.

Jos trainerilla aikoo tehdä pitkiä treenejä, niin kannattaa asentaa pyörään mahdollisimman mukava satula. Trainerilla ei tule samalla tavalla noustua satulasta kuin ulkona pyöräillessä ja se tarkoittaa kovaa koitosta hanurille. Mukavan satulan lisäksi kannattaa ylä- ja alamäkiä välillä polkea seisten. Voi tuntua aluksi oudolta kun pyörää ei seistessä pysty heiluttamaan samalla tavalla kuin ulkona.

Tällä hetkellä pisin lenkki Zwiftissä 101,10 km.

Tässä tällainen kevyt kirjoitus ja viimeinkin paluu blogini pariin. Pahoittelut kun ollut muutaman kuukauden hiljaisempaa. Ollut aikamoisia kiireitä töissä ja kotona. Lopputalvi ja kevät on minulla aina vähän rauhallisempaa aikaa, joten uusia artikkeleita on nyt kivasti tulossa! Paljon on ollut uusia tuotteita testissä ja uusia seikkailuja mielessä, joten niistä lisää tulevissa artikkeleissa!

Palaan Tacxiin ja sen ominaisuuksiin vielä myöhemmin toisella artikkelilla. Jos nyt heräsi jotain kysymyksiä, niin laitathan rohkeasti kommenttia tai vaikka YV:tä Instagramissa.

Vaikka tämä kirjoitus käsitteleekin vain sisäurheilua, olen myös muistanut nauttia raittiista ilmasta.

1 comment on “Perheenisän pelastus – Tacx Neo 2T smart trainer

  1. Paluuviite: Testissä Garmin Tacx Neo 2T -trainer: kokoonpano ja ensimmäiset treenit – Pipo silmillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: