Trail running

Top 5 polkujuoksu podcastit

1. Talk Ultra

Britti valokuvaaja Ian Corlessin juontama Talk Ultra on jo pitkään kuulunut minun kuunneltuimpiin podcasteihin. Jokainen jakso on n. 2-3 h mittainen ja ne sopivatkin loistavasti pitkiksille. Ian Corless ei ole mikään vitsiveikko. Päinvastoin hän välillä kuulostaa jopa vähän tylyltä. Toisaalta se tekee Talk Ultrasta myös mielenkiintoisen. Ian Corless osaa sanoa suoraan ja haastatteluissa osaa pistää urheilijoille kiperiä kysymyksiä. Talk Ultran vahvuuksia on myös kansainvälisyys. Uutisia ja haastateltavia löytyy ympäri maailmaa. Tämän listan muut podcastit keskittyvät pääasiassa amerikkalaisiin.

https://iancorless.org/podcast/


2. Trail Runner Nation

Trail Runner Nation on oikeastaan Talk Ultran vastakohta. Siinä vitsaillaan, jututetaan pääasiassa vain amerikkalaisia ja haastateltavat ovat useasti jonkun alan asiantuntijoita. Trail Runner Nationista saa ehkä parhaiten vinkkejä erilaisista terveyteen liittyvistä asioista. Esimerkiksi ravinnosta puhutaan todella usein. Todella opettavaisia ja hyvällä huumorilla toteutettuja juttuja. Juontajat Don ja Scott ovat hyvin saman äänisiä ja minulla kesti pitkään, ennen kuin aloin hahmottamaan kumpi on äänessä. Don on näistä kahdesta aktiivisempi juoksija ja hän taitaa hoitaa koko podcastin teknisen puolen. Vanhemmissa jaksoissa kaksikon amerikkalaisuus kävi jopa vähän ärsyttämään, koska sen verran heikkoa oli tietotaso Euroopan tapahtumista. Siihen on onneksi tullut parannus.

http://trailrunnernation.com/

logo-home.png

3. Ultrarunnerpodcast.com

Tätä podcastia en ole kuunnellut yhtä pitkään kuin aikasemmin mainittuja. Ultrarunnerpodcast.comia on minulle jatkuvasti suositeltu, mutta jostain syystä se eksyi korvakuullokkeisiini vasta viime kesänä. Juontaja Eric Schranz on erittäin taitava ja räväkkä haastattelija. Hänellä on hauska tapa haastatella ja hän osaa esittää suoria kysymyksiä. Tämä on mielestäni paras podcast jos tykkää kuunnella amerikkalaisten juoksijoiden haastatteluja. Tuntuukin, että jokainen jenkkijuoksija on käynyt Ericin jututettavana. Kannattaa myös vierailla tämän podcastin nettisivuilla. Sieltä löytyy mm. mielenkiintoisia tuotearvosteluja.

https://ultrarunnerpodcast.com/

4. Billy Yang Podcast

Moni tuntee herra Billy Yangin hänen erinomaisista Youtube-videoista. Nyt hän on päättänyt laajentaa podcastejen puolelle. Varmasti hyvä päätös, sillä Billyllä taitaa riittää suhteita ultrajuoksumaailmassa. Podcastejä on tullut vasta muutama, mutta sinne mahtuu jo todella kovia haastatteluja. Anton Krupicka vieraili avaus jaksossa ja viimeisimpänä hullun hauska haastattelu Rory Bosion kanssa. Kannattaa ehdottomasti kuunnella! Rory Bosio on yksi ultramaailman hauskimpia persoonia!

https://www.facebook.com/BillyYangPodcast/

25182389_1669155519810797_613905958889092186_o

5. Just Curious Show

Tämän podcastin haastattelut eivät liity pelkästään juoksuun. Vieraina on ollut mm. valokuvaajia, bloggaajia, kirjailijoita, toimittajia jne. Juoksijoille löytyy herkullisia haastatteluja mm. Anna Frostilta, Timothy Olsonilta, Sage Canadaylta jne. Juontaja Daniel Bedell on erittäin taitava ja miellyttävän kuuloinen haastattelija. Hän osaa hyvin pehmittää haastateltavat rennolla ja vitsailevalla tavalla. Kun haastateltava on päässyt rentoutumaan, niin alkaa tulemaan tiukkoja kysymyksiä. Just Curious Shown mielenkiintoisimmat keskustelut liittyvät ultrajuoksijoiden tulotasoihin. Daniel uskaltaa hienovaraisesti kysellä juoksijoiden tuloista. Ihan mielenkiintoinen aihe, josta muut eivät koskaan puhu.

http://justcuriousshow.com/

1200x630bb


Loppuun vielä maininta uudesta suomalaisesta Youtube-kanavasta. Vähän kuin podcastit, mutta videoiden muodossa Don Valido haastattelee suomalaisia juoksijoita.

https://www.youtube.com/channel/UCXx5EFnME7CDd_oEY7UALbQ/videos

 

2 comments on “Top 5 polkujuoksu podcastit

  1. Joakim

    Billy Yang on hyvä vaihtelu talk ultra podcastille. Kiitos vinkistä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: