Arvostelut Trail running

Top 5 kellotaulut – Garmin fēnix 6X Pro Solar

Kyllä! Kyseinen kello on jo jonkin aikaa rutistanut Oksasen rannetta! Vielä en tässä vaiheessa pysty tekemään tarkkaa arvostelua uudesta fēnixistä, koska haluan esim. testata kuinka aurinkolataus toimii ja ihan vielä ei ole ollut sopivat kelit tuon testaamiselle. Sen verran voin jo paljastaa, että kyseessä on todella upea kello! Garmin fēnix 6X Pro Solar on suoraan sanottuna paras urheilukello jota olen koskaan käyttänyt! Mutta, mutta kaikista hienouksista enemmän sitten pidemmässä tuotekirjoituksessa.

Tässä vaiheessa ajattelin, että kirjoitan suosikki kellotauluistani. Garmineissa on se hieno puoli, että kellotauluja on suuri määrä valittavissa ja ladattavissa. Niitä pystyy myös itse tekemään. En tietenkään ole joka ikistä kellotaulua kokeillut. Nämä ovat sellaisia joissa ulkonäkö tai ominaisuudet ovat kiinnittäneet huomioni. Huomioithan, että suurimman osan näistä pystyy ladata myös muihin Garminin kelloihin.

Tässä viisi suosikkiani, perusteluiden kera.

1. ”Data Lover”

OXA25262

Aikaisemmin en ole tykännyt, että kellotaulu on sekamelska täynnä tietoa, mutta tämä ”Data Lover” on saanut mieleni muuttumaan. Suuren data määrän lisäksi tämä erottuu edukseen myös sillä, että tästä löytyvät säätiedot ja ulkolämpötila. Nämä tiedot päivittyvät netin kautta, eivätkä tietenkään ole ihan yhtä tarkat kuin oikea lämpömittari, mutta niistä saa hyvän käsityksen mitä ulkona tapahtuu. Varsinkin aamuisin kun herään, niin näen suoraan kellosta mitä laitetaan lapsille päiväkotiin päälle.

Tässä vielä lueteltuna kaikki tiedot joita kellotaulusta löytyy (tärkeys järjestyksessä) (…ja näitähän pystyy itse muokkaamaan Garmin Connectilla):

 • kellonaika
 • päivämäärä
 • akunkesto
 • auringonnousu- ja laskuaika
 • syketiedot
 • päivän askeleet ja kulutetut kalorit

2. ”Huihai GT Watch”

OXA25257

Tätä kellotaulua käytin eniten Garmin Forerunner 945 kellossa. ”Huihai GT Watch” on värikäs ja todella coolin näköinen kellotaulu. Värejä ja datakenttiä pystyy kustomoida Garminin Connect aplikaatiolla. Se miksi tämä ei ole enää ykkössijalla johtuu siitä, että tästä ei löydy säätietoja, eikä auringonnousu- ja laskuaikoja. Ulkonäollisesti tämä miellyttää enemmän kuin ”Data Lover.”

*Edit. Kyllä muuten löytyykin säätiedot ja auringonnousu ja -laskuajat. En ole varma olinko aikaisemmin huolimaton vai lisättiinkö nuo tiedot myöhemmin tähän kellotauluun. Eli kyllähän tämä kellotaulu nousee nyt Data Loverin rinnalle ja itseasiassa suoraan ykkössijalle!


3. Kellon oma kellotaulu – klassinen

OXA25260

Aina välillä pitää ottaa taukoa kaikesta datasta ja silloin laitan tämän itse kustomoidun Garminin oman kellotaulun. Tämä on myös minun ns. ”juhlakellotaulu.” Valokuvaan paljon häitä ja aina hääpäivinä vaihdan tämän kellotaulun. Kellonajan ja päivämäärän lisäksi olen tähän tauluun laittanut päivän aikana kertyneet askeleet ja kalorit. Näitä tietoja vaihtelen aina vähän ajankohdan mukaan. Nuo tiedot ovat varmaan juuri nyt, koska treenaaminen on ollut vähäisempää ja pitää vähän tarkkailla kalorikulutusta.. 🙂


4. ”Circus Panda 1”

OXA25258

Tätä kellotaulua olen harvemmin käyttänyt, mutta laitan sen aina kun pitää meidän lapsia viihdyttää kellon avulla. Panda joka pyöräilee! Loistavaa viihdettä! Yllättäen tästä taulusta löytyy ihan tärkeitä tietojakin. Kellonajan ja päivämäärä lisäksi löytyy askeleet ja akunkesto. Ja näitä data kohtia pystyy myös kustomoida Garmin Connectissa.


5. Kellon oma kellotaulu – aurinkolataus käppyrällä.

OXA25261Tämä kellotaulu tulee ainoastaan Garmin fēnix 6x Solar Pro kellon mukana. Tähän pystyy myös itse kustomoida data kentät ja niitä on yhteensä kuusi kappaletta. Tässä kellotaulussa tulee myös oma käppyrä aurinkolataukselle. Kuten kuvasta näkyy tänään on aurinko paistanut!

Tälläistä tällä kertaa! Yritän saada pidemmän kirjoituksen Garmin fēnix 6x Solar Prosta tässä kevään aikana. Pysykää kanavalla!

Seuraavassa blogikirjoituksessa ajatuksiani koronaviruksesta.

6 comments on “Top 5 kellotaulut – Garmin fēnix 6X Pro Solar

 1. Data Lover -näyttö lähtee nyt testiin täälläkin 🙂 Kiitos vinkistä!

  Tykkää

 2. H3ikki

  Hei Teemu, Huihai GT sisältää kyllä säätiedot ja kuvakkeet. Tiedot on asetettavissa viidenteen kenttään aplikaatiosta (kuvassa korkeuden tilalle), Josko sillä ykköspaikka lohkeaa vertailussa 😉

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Moikka! Kiitos kun luit artikkelin ja erinomainen huomautus! Pitääkin korjata kirjoitusta. Omaan kellooni jo päivitinkin Huihai GT:n ja nyt on säätiedotkin näkyvillä! On erinomainen kellotaulu!👍👍

   Tykkää

   • Heikki

    On ne säätiedot jo olleet siellä melko kauan, ainakin blogin julkaisun aikana. Melkolailla kaikki muukin mahdollinen ja mahdoton tuohon on lisätty mitä on mieleen juolahtanut / kommentteja tullut käyttäjiltä. Hyvä että olet tykännyt kellosta 🙂

    Tykkää

 3. Paluuviite: Testissä Garmin Fenix 6x Pro -kello – Pipo silmillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: