Oksasen pää uudistui oikein urakalla, kun uuden kypärän lisäksi tuli uudet pyöräilylasitkin. Myös nämä 100% lasit tuli tilattua bikester.fi nettikaupasta (yhteistyö). 100% on merkkinä melko uusi. Ei ole varmasti tuttu kaikille suomalaisille. Minulle 100% tuli tietoisuuteen, kun maailmanmestari Peter Sagan alkoi muutama vuosi sitten käyttää heidän laseja. Siitä lähtien kyseinen merkki onkin tullut aika ryminällä haastamaan Oakleyta pyöräilylasimarkkinoille. Vaikea keksiä parempaa lähettilästä pyöräilymaailmasta kuin Peter Sagan. Mutta ovatko lasit vain Peter Sagan markkinointikikka vai oikeasti pätevät silmiensuojat?

100% on amerikkalainen merkki ja se valmistaa urheilulaseja pyöräilyn lisäksi motocross, juoksu, baseball ja vaapa-ajan käyttöön. Polkujuoksu markkinoille 100% tekee kovasti tuloa, sillä UTMB voittaja Pau Capell liittyi heidän tiimiin jokunen aika sitten.

Tässä LM-arvostelussa käyn läpi mikä 100% Glendale laseissa on hyvää ja mikä huonoa. Käyn myös Yotube-videolla laseja tarkemmin läpi. Kovimmat testit annoin näille laseille Dirty Sipoo 180 km kisassa ja kolmen päivän / 500 km pyöräretkellä.

Plussat:
+ Todella iso kehys. Itse käytän piilolinssejä, joten kaikki suoja silmien kuivumisilta on erittäin tärkeää. Jos silmät kuivuvat ajon aikana, niin piilarit saattavat lähteä omille teilleen. Ongelmia minulla tulee helposti pienempien kehysten kanssa. Silloin pienikin tuulenvire saattaa kuivuttaa silmät. 100% Glendalessa ei ole todellakaan ollut tuota ongelmaa. Nämä lasit suojaavat täydellisesti.
+ Laaja näkökenttä. Iso kehys tuo myös laajan näkökentän. Näkee kulmiin ilman, että kehys on tiellä.
+ Paketissa tulee kaksi linssiä. Lasien mukana tuli tumma (12% valonläpäisy) ja kirkas linssi.
+ Erinomainen suojakotelo. Omat paikat vaihtolinssille ja laseille.
+ Erittäin tyylikkäät! Tykkään todella paljon ison kehyksen ulkonäöstä. Myös mustat lasit ovat Oksasen mieleen ja näistä erityisen tekee mustan värin lisäksi hieno valkoinen yksityiskohta kehyksessä. Löytyy myös paljon muita värejä. Itseasiassa olin kiinnostunut myös sinisestä kehyksestä, mutta niissä tuli eri linssi kuin näissä tummissa.
+ Istuu loistavasti päähän ja pysyy paikoillaan. Ei ole kaikista kevyin kehys, mutta pysyy erinomaisesti paikoillaan.
+ Tähän malliin saatavilla myös photokromaattinen linssi (automaattisesti tummuva linssi).
+ Peter Sagan

Miinukset:
– Eri väriset kehykset tulevat eri linsseillä. Tumman sininen kehys on todella hieno, mutta niissä liian kirkas linssi vakiona.
– Linssissä on silmien välissä ärsyttävä logo/viiva. Tulee näkökenttään.
– Linssin vaihto vaatii vähän liikaa kehyksen vääntämistä ja kliksauttelua. Toivotaan, että kehyksen muovi kestää pidemmän päälle.
– Vakiona tullut tumma linssi ei ole ihan kilpailijoiden tasolla. Kontrasti ja ”tarkkuus” ei ihan samalla tasolla. Erikseen myytävä Hiper linssi auttaisi asiassa.
– Hinta. 180 € on enemmän kuin mitä kilpailijat maksavat. Mutta toisaalta Glendaleissa tulee mukana kaksi linssiä.

100% Glendale: https://www.bikester.fi/100-glendale-pyorailylasit-harmaa-musta-918909.html

Kaikki 100% lasit: https://www.bikester.fi/pyorailyvaatteet/pyorailylasit/ajolasit/100.html

0 comments on “100% Glendale

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: