Trail running

Palautuminen Karhunkierroksesta

Hieman reilu kaksi viikkoa on kulunut Karhunkierros 80 km maaliintulosta. Kokemusta noin pitkän kisan jälkeisestä palautumisesta ei ole ja paluu lenkkipoluille on mennyt kokeilemalla. Tuntuukin, että jalat eivät ole vielä parin viikonkaan jälkeen ihan sataprossasesti palautuneet.

Ensimmäisen viikon Karhunkierroksen jälkeen otin todella rauhallisesti. Tein keskiviikkona kevyen 7 km polkulenkin ja sen jälkeen fiilis oli yllättävän hyvä. Huomasin, että jaloissa oli ylimääräistä painon tunnetta, mutta ei mitään hirveen mullistavaa. Viikonloppu meni hyvän kaverin polttareissa, joten siellä ei ainakaan tullut urheiltua. Sunnuntaina tein vasta tuon viikon seuraavan urheilusuorituksen, kun kävimme koko perheen kanssa korvessa käppäilemässä ja illalla tein 25 km hiekka/asfaltti pyörälenkin.

IMG_0632IMG_0690

Toisella viikolla kisan jälkeen ajattelin jo palata normaaliin treeniohjelmaan, mutta se ei mennytkään ihan niin kuin suunnittelin. Ma ja ti lenkit meni ihan ok, mutta keskiviikon lenkki alkoikin jo tuntumaan. Minulla oli ns. yrittäjän vapaapäivä ja olin suunnitellut n. 20-30 km polkulenkkiä. Lopulta tuo lenkki supistui 15 km, kun jalat alkoivat tuntua erittäin painavilta. Onneks tein ihan fiksun päätöksen ja kerrankin jätin treenilenkin suunniteltua lyhyempään. Taisi olla liian paljon ohjelmaa, liian aikaisin. Tuon lenkin jälkeen otin seuraavat kolme päivää tosi rennosti ja palasin lenkkipoluille taas tänään, sunnuntaina. Tänään juoksin n. 18 km Sipoonkorvessa. Aikaa vierähti kaksi tuntia ja reitin profiili oli mäkisin mahdollinen. Fiilis oli ihan jees, vaikka lopussa jalat painoivatkin normaalia enemmän. Eli ei tässä vieläkään koivet ole ihan täysin palautuneet. Pakko myöntää, että oma lihashuoltokaan ei ole ollut ihan mallikelpoista ja se saattaa näytellä pientä roolia. Tässähän tätä vieläkin opetellaan ultrajuoksijan elämää.

IMG_0772.jpg
Sipoonkorven ylämäkeä raskailla jaloilla.

Mikäs kiire tässä on takaisin treenaamaan?
Noh, panokset ja matkat kovenevat, nimittäin heinäkuussa katsotaan tosissaan, että mihin ulkoilija Oksasesta on. Tulen osallistumaan NUTS Ylläs Pallas 134 km kilpailuun!

IMG_0738

0 comments on “Palautuminen Karhunkierroksesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: