Trail running

Sipoonkorven lumitilanne – kevät 2019

Kevät puskee päälle ja hinku lumettomille poluille on super kova!
Tulen jälleen tänä vuonna päivittelemään blogiini Sipoonkorven lumitilannetta. Käyn Korvessa useamman kerran viikossa joten päivityksiä on tulossa melko tiukkaan tahtiin.


20.4.2019

Tämä on viimeinen lumitilanne päivitys! Lunta/jäätä on vielä pikkaisen jäljellä (varsinkin hiihtolatujen kohdalla), mutta suurin osa poluista on jo näkyvissä. Ei muuta kun lenkille korpeen ja palataan tähän aiheeseen taas keväällä 2020! Kiitos kun seurasitte!

DSCF5373.jpg


16.4.2019

Nyt näyttää hyvältä! Oliskohan jo pääsiäisenä sulat polut? Lähellä ainakin on.

Käväisin eilen nopeasti Sipoonkorven rajalla Kuusijärven läheisyydessä. Hiihtoladuilla oli vielä ohutta jääkerrosta. Tosin enimmäkseen ladut olivat noilla kohdin sulaneet. Jää oli hyvin pitävää eli nastoille en näe enää suurta käyttöä. Kiertää vaikka pusikon puolelta jos on liukasta.

Lauantaina käytiin Kalkkiruukilla ja siellä oli enää muutama liukas osuus. Pääasiassa siellä oli sulaa. Kävimme myös muualla. Pienemmillä poluilla lunta/jäätä oli paljon enemmän. Eli mitä pienempi polku ja varjoisempi paikka, niin sieltä varmasti löytyy vielä lunta.

Käyn todennäköisesti huomenna tuon 10 km kisareitin juoksemassa ja ilmoittelen uudestaan miltä näyttää.

 


11.4.2019

Moni on varmaan huomannut, että kylmä ilma ja kevyt lumisade ei poista poluilta lumia/jäätä. Eli tilanne Korvessa ei ole juurikaan muuttunut. Todella liukasta vieläkin ja ainoastaan lyhyitä lumettomia pätkiä. Muutama kuva tältä päivältä.


6.4.2019

Jäätä on! Kierrettiin Kalkkiruukkia ja osittain oli jopa maata näkyvissä, mutta jäätä siellä vielä löytyi. Ja ne jäät ovat aika petollisen liukkaita ja pahoissa paikoissa. Eli suositus nastakengille jos korpeen olet menossa. Myös vedenkestäville tai lämpimille merinosukille suositus. Joissain kohdissa joissa lumi ja jäät ovat sulaneet, niin vettä on tullut oikein reilusti tilalle. Noissa lätäköissä vesi on myös erittäin kylmää.


3.4.2019

Muutama kuva Sipoonkorpi Trail 10 km kisareitiltä ja yhdeltä kostealta oikaisu polulta. Liukasta on ja kohta on todella kosteata. Nyt jo reitiltä löytyy aikamoisia lammikoita.


2.4.2019

Pikku hiljaa alkaa ne lumet vähenemään. Tänään kävin vain pikaisesti Brännbergin juurella ja siitä Kuusijärvelle päin tsekkaamassa hiihtolatujen tilanteen. Vielä riittää sohjoa ja jäätä. Latujen kohdalla alkaa jäinen pinta ottamaan valtaa. Muutamassa kohdassa näkyi maatakin, mutta pääasiassa ladut oli vielä jäässä.

Sunnuntaina kävin eteläisessä Korvessa ja siellä oli jo muutamat todella kosteat kohdat kun lumet olivat lähteneet. Tulee muuten kohta olemaan Korpi täynnä isoja lätäköitä. Kalkkiruukki oli jo hyvin sulanut. Sielläkin jäätä ja sohjoa oli vielä, mutta suliakin pätkiä pääsi jo fiilistelemään.

Sääennusteita kun katselen, niin villi veikkaus on että tulevana viikonloppuna pääsee jo tosi hyvin juoksemaan sulilla poluilla. Palaan tähän vielä ennen viikendiä.


27.3.2019

Eipä ole juuri mikää muuttunut sunnuntaista. Joissain kohdissa hieman enemmän maata näkyvissä ja jossain kohdin enemmän jäätä. Tuli vetäistyä kauden ekat muta dippauksetkin. Eipä mikään voita keväisen mudan tuoksua! 😀

Nastat kannattaa edelleen laittaa jalkaan. Itse juoksin ilman nastoja ja sai muutamassa kohdassa mennä todella tarkkana. Jään päällä sipsuttelu oli aika rasittavaa.

Tässä muutamat fotot Sipoonkorpi Trail 10 km kisareitiltä.

Aurinkoisimmissa paikoissa maata näkyvissä. Ihan vaan muutamassa paikassa.

Hiihtoladuilla ajoittain todella jäistä
Havuja prkl! Antaa muuten hyvän pidon!

Lumisimmat polut korppua ja kantavaa lunta. Polut melko nopeita kun sohjoa ei ollut.


24.3.2019

Eka raportti tulee viime sunnuntailta kun heitin Korvessa pitkiksen. Juoksin Kuusijärveltä lähtevää kympin lenkkiä ja yhdistin siihen Kalkkiruukin kierroksen. Polut oli suht koht nopeassa kunnossa. Eli löysää sohjoa ei juurikaan ollut. Enemmänkin jäätä. Hiihtoladuilla ei enää hiihdetä, vaan ne toimivat tällä hetkellä loistavina juoksualustoina, jos vaan on nastat käytössä. Hiihtoladut ovat jäässä ja kevyessä sohjossa eli nopeita edetä.

Kalkkiruukin kierroksella polkujen sulaminen on edennyt pisimmälle. Syynä tietty se, että siellä ihmisiä käy eniten tamppaamassa. Kalkkiruukilta löytyy jo muutamat sulat kohdat, mutta jää peittää suurimmaksi osaksi polut. Osa jyrkistä ylä- ja alamäistä on haastavassa kunnossa, mutta ainakin yhdessä näkyy jo maata.  Esim. Högbergetille nousu on vielä jäässä.

Tarviiko nastoja?
V: EHDOTTOMASTI!

Seuraava päivitys onkin tulossa huomenna 28.3.2019. Pysykää kuulolla.

IMG_5836
Hiihtoladut ovat joko peilijäässä tai kuvassa näkyvässä korpussa. Hyviä juosta!
IMG_5838
Brännbergin lähellä menevää polkua. Kapeeta hyvin kantavaa polkua. Lämpimällä sohjoa.
IMG_5842
Kalkkiruukin auringonlasku ja lumista polkua.
IMG_5844
Maata näkyvissä! Tässä yksi Kalkkiruukin jyrkimmistä nousuista. Taisi olla ainoa mikä oli sulanut. Muuta jyrkät vielä jäässä.

3 comments on “Sipoonkorven lumitilanne – kevät 2019

  1. Tää on niin hyvä! 👌🏻

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: