Cycling Trail running Yleinen

Kukkuluuruu – kevät 2021

Eipä ole pitkään aikaan tullut kirjoitettua ihan yleisesti tämä ukkelin kuulumisista. Ajattelinkin nyt kertoa lyhyesti miten menee ja lopuksi kuvat saa kertoa mitä kaikkea olen puuhaillut.

Kuten moni on saattanut huomata, minun Instagramia ja Stravaa täyttää nykyään aika ahkeraan pyöräily ja juoksut on jäänyt valitettavan vähäiselle. Yhtenä syynä on pitkään jatkuneet kantapäävaivat. Molemmissa kantapäissäni on vaiva nimeltä Haglundin kantapäät. Eli kantaluun päälle on kasvanut lisää luuta josta syntyy patit kantapäihin. Juoksun tuoma rasitus ja kantapään osuminen kantakuppiin aiheuttaa kipuja kantapäähän ja akillesjänteeseen. Jari Isometsää vaivasi sama vaiva ja hän on kertonut aika hyvin mistä on kyse: https://www.is.fi/maastohiihto/art-2000005822725.html. Juoksupiireissä mm. Zack Miller kävi juuri leikkauksessa kyseisen vaivan takia.
Eli voin kyllä juosta jos kipu ei häiritse. Olenkin tehnyt kaikenlaisia viritelmiä jotta juoksu olisi mieluisampaa (leikannut kengistä kantakuppeja, lisännyt silikoni pehmusteita jne.). Valitettavasti virityksetkään ei aina auta. Olenkin nyt päättänyt pyöräillä mahdollisimman paljon ja sitten kun juoksukisat lähenevät, niin lisään juoksua mikäli jalat sen kestävät. Jos vaivat jatkuvat, niin sitten seuraava pysäkki saattaa olla leikkauspöytä. Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo ja toivotaan parasta. Kova halu on juosta, mutta kivunsietomittari on tullut aikalailla täyteen.

Vaivat ovat siis yksi syy miksi tämä miekkonen nykyään melkein pelkästään pyöräilen. Toinen syy on, että pyöräilystä on tullut viime aikoina yhtä kiinnostavaa kuin juoksusta. Maaseutu ja hiekkatiet ovat aivan täydellinen yhdistelmä! Myös bikepacking ja reittien suunnittelut tuo pyöräilyyn upean lisän. Minulle ehkä se tärkein ominaisuus harrastuksissani on seikkailu ja sen olen saanut nyt osaksi pyöräilyä. Pakko myöntää, että pyöräilyharrastuksen kanssa oli alkuun käynnistysvaikeuksia. Siis silloin monta vuotta sitten. Kiusana oli jatkuvat ongelmat pyörän kanssa. Vähän väliä jossain naksui ja natisi. Onneksi Youtube-opiskelu on tehnyt Oksasesta kohtuullisen pätevän kotimekaanikon. Nyt ei tarvitse aina köpötellä ja jonotella huoltoon, että saa pyörän takaisin tien päälle. Lisätään tähän vielä, että ei kannata itse huoltaa jos ei tiedä mitä tekee. Tuhoa voi tulla vain enemmän (tämäkin on tullut koettua).

Olen myös todella kiitollinen ja super fiiliksissä kaikista projekteista joita olen viime aikoina päässyt tekemään pyöräilyn ympärillä! Olen päässyt tekemään yhteistyötä aivan mahtavien yritysten kanssa! Kiitos, merci, thanks!

Tälle vuodelle olen myös tehnyt tavoitteita ja on siellä ainakin yksi pikku kisakin tulossa. Tässä mitä olen suunnitellut:
– Pyöräillä kevään/kesän aikana hiekkatiereitti jolle tulisi mittaa vähintään maaginen 200 mailia (320 km). Tämä siis yhden päivän aikana. Reitti on jo melkein kokonaan suunniteltu.
– Tehdä bikepacking reissu. Vielä hieman auki minkä mittainen ja minne, mutta jotain alustavia suunnitelmia ollaan tehty.
– Juoksussa olisi sitten sellainen pieni kisa kuin UTMB tulossa elokuussa (jos tulee). Siihen olisi tarkoitus aloittaa juoksutreenejä kohta puolin. Treenit sitten kertovat jalkojen kunnosta ja siitä onko mitään toivoa lähteä kiertämään Mont Blancia.

Sellaiset suunnitelmat. Eiköhän sitten lopeteta höpöttely ja lähdetään tsekkaamaan alkuvuoden parhaita kuvia!

Vuosi käynnistyi todella eeppisellä pyörälenkillä Keski-Suomessa. Yhdistin kaksi Suomen MM-rallin erikoiskoetta 80 km reitiksi. Tämä oli osa Cafe du Cyclistelle tekemääni reittiopastus-sarjaa: https://www.cafeducycliste.com/en_roe/la-gazette/coins-caches-keski-suomi/
Lönköttelyä suosikki paikassa Vantaalla!
Tuli myös vähän hiihdeltyä liukulumikengillä.
-18 asteen pakkasesta nautiskelua. Oli hyvä testi miten ukko kestää pakkasta. Kyseinen lenkki kesti 2 tuntia ja yhtään pidempään ei olisi varpaat kestänyt kylmää.
Kun ei muuta keksi, niin kinesioteippiä naamariin. Toimi!
Kuusijärven vuoristossa kiipeilyä.
Tämmöset talvipäivät, ai että! Kyseinen kuva päätyi Lake pyöräkenkien someen.
Tacxin traineri on kyllä ollut täydellinen treenilaite! Ehkä suurin syy, että nyt keväällä ollaan paljon paremmassa kunnossa kuin viime vuonna.
Lenkkeilyä täydellisellä talvisäällä kotipoluilla.
Cafe du Cycliste projekti jatkui kahdella muulla reitillä. Tässä nautiskellaan Ouninpohjan erikoiskokeesta Jämsässä. Reitille tuli yllättäen 2 km talutus. Ei edes noi 50mm leveät renkaat edenneet säären korkuisessa hangessa.
Ouninpohjan alamäkeä. Oli kyllä täydellinen reitti! Kesällä uudestaan!
Paulin kanssa pari tuntia lumipyryssä Sipoossa.
Huono sää, mutta hieno reissu!
Perheen kanssa talvilomalla Rukalla. piti käydä tsekkaamassa Valtavaaran tupa pariin otteeseen.
Loistava päiväretki Iivaaralle. Taustalla Venäjä. Joku muu ollut paikalla pilvisellä säällä.
Auringonlasku Valtavaaran metikön raosta.
Kevät saapui ja heti alkoi polvilihasten esittely.
Kauden ensimmäinen 100 km Paulin kanssa. Tällä kertaa maanteillä. Soratiet vielä niin mudassa, että maantie fiksuin.
Vaikka olikin sileätä tietä, niin reitti maistui.
Kevät ja kuralammikot. Pojat opettaneet, että niistä pitää ajaa.
Paulin kanssa kauden ensimmäinen sora pitkis.
Vielä oli paikoitellen lunta.
Vaimon kanssa eka yhteinen gravel-lenkki.
Pölkkyjen tallomista.
Viime viikonlopun pitkis Paulin kanssa. Oli nättiä!
Meikkis ja lato.
Raffia soraa.
Premium soraa.
Seuraavana päivänä lapsuudenkaveri Urden kanssa sorailemassa.
Urde
Tiet kuivia. Pankkirosvot liikkeellä.

4 comments on “Kukkuluuruu – kevät 2021

 1. Haglundin kantaa on ikävä. Mulla toi alkoi kasvaa kiinni akillesjänteeseen ja jos haluaa edelleen juosta, niin oli pakko leikata. Kuntoutuminen kesti puolivuotta, mutta lopputulos parempi kuin ennen. Vahva suositus Terveystalolle/Oliver.

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Moikka Tomi! Kiitos kommentista! Ikävä kuulla, että Haglundin kantapää on myös sua kiusannut. Joo toi leikkaus saattaa olla ainoa ratkaisu ja kiva kuulla, että se on toiminut. Saattaa tulla eteen.

   Tykkää

 2. Teemu S

  Haglundi se on täälläkin vaivannut jo viitisen vuotta. Ekat kaksi vuotta treenasin kipujen kanssa, mutta sitten sovittelin harjoittelun sellaiseksi, että vaiva pysyy kurissa. Perusperiaatteena että peekoot pyörällä ja laatutreenit juosten. Leikkausta ortopedi suositteli, mutta itse en siihen hommaan lähtenyt.

  UTMB:a en itse tälle vuodelle edes harkinnut, vaikka lippu olisikin. Katellaan 2022, jos maailman meno olisi asettunut.

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Hittolainen! Ikävä kuulla, että sullakin samoja vaivoja! Mulla kans mennyt tohon et pyöräily tullut isoks osaks treenejä. Sillä tehnyt jopa kovemmatkin treenit. Juostessa pk ei tuota niin kovia kipuja kuin kovat vedot. On vaan tietty raja mitä viikossa pystyn pk:ta juoksemaan. Toi leikkaus täs vähän kummittelee et onko se nyt edessä. Tietty jos vaan pyöräilee niin silloin ei tarvetta, mut olishan se kiva juosta vielä tulevaisuudessakin.
   Toivotaan et pääset vielä UTMB:lle! Katotaan nyt miten mun suunnitelman käy. Tsemppiä kevään koitoksiin!👍👌

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: