Arvostelut Hiking

Sorel Caribou – Talvitamppaajan suosikki saapas

Sorel on saavuttanut viime vuosien aikana suuren suosion Suomessa. Outdoor Oksanen tarkastelee Sorel malliston klassisinta kenkää, Sorel Caribouta. Nämä ovat minulle jo toiset Caribout joita käytän. Ensimmäiset olivat ruskeat joissa ikä ja käyttö alkoi jo näkymään. Uusimmat Caribout ovat tyylikkään mustat.

Sorel Caribou on oikea kenkä ihmisille, jotka joutuvat olemaan kylmässä pidempiä aikoja. Ne soveltuvat hyvin pilkillä kävijöille, vuoristoretkien leirielämään ja vaikka leikkipuistoissa päivystäville vahmemmille. Nopeaan liikuntaan niitä ei ole suunniteltu. Everest dokkareita, kun katsoo niin aika useasti voi bongata Sorelit ihmisten jaloissa. Sorelit ovat myös laskettelijoiden ja rinnetyöntekijöiden suuressa suosiossa.

Yläosa

Caribou-6Caribouiden yläosan karvainen lumilukko hoitaa tehtävänsä loistavasti! On tullut rymyttyä erittäin syvässä lumihangessa ja lumi ei ole päässyt kengän sisään. Laitan yleensä aina housujen lahkeen kenkien sisään, jolloin koko yläosa on näkyvissä.

Caribout ovat täysin vedenpitävät! Rehellisesti sanottuna sillä ei ole ollut hirveän suurta merkitystä, nimittäin näitä kenkiä käytän yleensä pelkästään pakkasilmoilla ja silloin lumi ei ole hirveän märkää. Toisaalta vedenpitävyydellä on toinen loistava puoli eli se tuo myös lämpöä. Ei pääse lämpö karkaamaan kengän sisältä niin helposti. Yläosan materiaali on kestävää nahkaa.

Kenkien mukana tuleva nauhoitus ei ole ollut minulle riittävä. En vaan yksinkertaisesti saa Caribouita tarpeeksi kireelle. Olen minun molempiin kenkäpareihin vaihtanut jääkiekkoluistimista tutut vahanauhat. Niillä yläosan saa tarpeeksi kireälle, niin ettei jalka nouse ja liiku kengän sisällä.

Caribou-5

Sisäkenkä

Erittäin lämmin! Se tulee ensimmäisenä mieleen Caribouiden sisäkengästä. Näillä saappailla pystyy seisoskella kylmässä pidemmänkin aikaa. Suosittelen kovin kylmällä käyttämään myös merinovillaisia sukkia, niin sitten kyllä jalat nauttii.

Sisäkengän kireys on osoittanut ongelmia. Etenkin silloin, kun ottaa kengän pois jalasta, niin sisäkenkä ei meinaa irrota jalasta millään. Ratkaisin tämän ongelman sillä, että aukaisin sisäkengän tikkauksia hieman. Sen jälkeen sisäkenkäkin on ollut helppo irrottaa jalasta. Jos aiot avata tikkauksia, niin kannattaa huomioida se että kenkä löystyy hieman. Eli tässä vaiheessa etenkin jämäkät vahanauhat kannattaa hankkia.

Pohja

Caribouiden pito on erinomainen! Liukkailla pakkaskeleillä olen pystynyt jättämään nastakengät kotiin, koska Caribouiden pohjan pito on erinomainen! Omat nastakengät kun ovat vielä juoksukenkiä, niin ne ei hirveämmin tarjoa lämpöä. On siis ilo vetää Sorel Caribout jalkaan ja marssia liukkailla pakkaskeleillä eteenpäin. Pohja on erittäin leveä mikä vaikuttaa pitoon, pienien nappuloiden lisäksi.

Toinen hieno ominaisuus pohjassa ja sen nappuloissa on se, että ne eivät kerää lunta. Eli kun tulee kotiin lumihankikävelyn jälkeen, niin pohja ei kuljeta kaikkea lumea sisälle.

Caribou-3

Plussat

+ Erittäin lämmin talvikenkä
+ Pohja pitää loistavasti
+ Lumilukkona toimiva yläosan karva toimii loistavasti. Ei pääse lumi kengän sisään.
+ Vedenkestävät
+ Ulkonäkö. Trendikäs kenkä mm. laskettelupiireissä.

Miinukset

-Erittäin kireä sisäkenkä. Kengät on haastava ottaa jalasta pois.
-Nauhat. Ei saa tarpeeksi kireelle.
-Paino

Loppuviisastelut

Jos joudut olemaan pitempiä aikoja kylmässä ja haluat pitää jalat lämpiminä ja kuivina, niin Sorel Caribou on täydellinen ostos. Tämä kenkä sopii, niin ammattiseikkailijoille, kuin myös joka päiväisille koiran ulkoiluttajille. Jos taas haluat aina edetä kovalla vauhdilla ja mahdollisimman kevyesti, niin Caribout eivät ole sinulle. Sorel Caribouilla pidät varpaat aivan varmasti lämpiminä ja vielä tyylillä!

Caribou-1

0 comments on “Sorel Caribou – Talvitamppaajan suosikki saapas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: