Arvostelut Trail running

Adidas Adizero XT Boost

Eiköhän nyt ole sopiva hetki kirjoittaa arvostelu Adidas Adizero XT Boost polkujuoksukengistä. Luulenpa, että juuri korkattuani kolmannen kenkäparin Adizeroja, tietoa tästä kengästä alkaa olemaan ihan kivasti.

Adizerot ovat parhaimmillaan puolikkailla ja täysillä polkumaratoneilla. Kenkien keveys pääsee parhaiten loistamaan näillä matkoilla. Juoksin viime kaudella kyseisillä kengillä Bodom Trailin, Vierumäki Trail Marathonin ja Karhunkierros 53km ultramatkan. Jälkispekulointien jälkeen tuolle 53 km ultramatkalla paremmin olisi sopinut enemmän suojaava ja vaimennettu malli, esimerkiksi Adidas Raven.

Adizero XT Boostien painoksi on ilmoitettu 260g. Kantapään korkeus on 29mm ja kärjen 18.5mm. Droppia tulee yhteensä 10,50mm. Eli kenkä on hyvin samanlainen juosta kuin katukengät. Jos olet juossut esim. Adidas Bostoneilla, niin nämä ovat hyvin samanlaiset.

_dsf0456

 

 

Yläosa

Hengittää loistavasti ja kuivuu nopeasti. Toimii täydellisesti kuumalla ja märällä säällä. Integroitu varren sukka on myös todella hyvä lisä! On mukava juosta, kun kenkä ei ole täynnä havuja ja kiviä. Varren takia kengät ovat välillä vähän haastava ja hidas laittaa jalkaan, mutta se ei haittaa kun ajattelee minkä hyödyn varresta saa.

Kevyt päälinen ei anna paljoa suojaa. Varsinkin ultramatkoilla, kun jalat alkavat väsymään ja alkaa kompasteleen juurakossa, niin suojaavampi kenkä olisi mukavampi. Adidaksen mallistossa esim. Ravenit tarjoavat paremmn suojaa jalalle. Adizerojen kärjessä on vahvike, joka antaa suojaa varpaille suorilta kolhuilta.

 

photo-17-11-2016-9-28-40
Nojoo mikään juoksukenkä ei taida estää kaktusta pistämästä. 🙂

Pohja

Suurimmassa osassa Adidaksen juoksukengistä on Continental pohja, niin on myös Adizero XT Boosteissa. Tästä pohjamateriaalista minulla on paljon kokemusta ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Continentalin kumi tarraa todella hyvin maahan kiinni. Adizeroissa on 4mm nappulat. Ne tarjoavat hyvän pidon kuivilla poluilla. Märässä ja kurassa olisi toivonut vähän parempaa pitoa. Tosin jos nappulat olisivat isommat, niin painoa tulisi varmasti lisää.

Vaimennus

Kovasti hehkutettua boostia löytyy tässä mallissa ainoastaan etuosasta, päkiöiden alta. Kun ottaa huomioon kuinka kevyt kenkä on kyseessä, niin olen tyytyväinen kenkien vaimennukseen. Juoksin ennen tätä mallia vanhoilla Adizero XT5 ja ne tuntuivat huomattavasti minimalistisimmilta rimpuleilta. Niillä en hirveän pitkiä lenkkejä pystynyt nautiskellen juoksemaan. XT Boostit ovat selvästi mukavammat.

_dsf0443
Boostia päkiöiden alla.

Heikompi puoli on, että Adizeroista puuttuu ”rock plate.” Kovassa kivikossa jalkapohjat saa aikamoista hierontaa ja pistelyä. Esim. NUTS Pallakselle tai Pyhälle nämä kengät eivät ole paras valinta.

_dsf0431

Plussat:

+ Kevyt polkujuoksukenkä!
+ Varren sukka. Pitää kivasti roskat ja loskan pois kengistä.
+ Continental pohja. Hyvä pito!
+ Hyvä vaimennus ja boost tuo kivan kimmoisuuden.
+ Hengittävyys.
+ Kuivuu todella nopeasti.
+ Ulkonäkö. Omaan makuun parhaimman näköiset polku-addut.

Miinukset:

-Suojaavuus. Varpaani ovat muutamaan kertaan saanut aika pahasti osumaa. Kaipaisi enemmän suojaa etenkin kengän kärkeen. ”Rock platen” puuttuminen tekee esim. rakassa juoksemisesta tuskaa.
-Pito. Continental materiaalina pitää loistavasti, mutta nappuloiden 4mm ei aina riitä kuraisessa maastossa.
-Nauhoitus. Pikalukot ovat enemmän Oksasen mieleen.

Kisakäyttösuositus:
Nuuksio Classic 42 km

Myyntipaikkoja tutkittuani, löysin ainoastaan Runningwarehousen.

photo-17-11-2016-9-16-04
Adizerot kunnon testissä Teneriffan Roque del Condella.

0 comments on “Adidas Adizero XT Boost

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: