Arvostelut Cycling

Isadore Merino Membrane Vest

Sekaannuttuani pyöräilyn hienoon maailmaan, olen ihaillut montaa markkinoilta löytyvää fillarivaatemerkkiä. Etenkin muutama merkki erottuu todella tyylikkäillä designeilla. Olen etsinyt nimenomaan enemmän tyylikkäiltä, casualilta näyttäviä vaatteita, enkä logoja ja kirkkaita värejä täynnä olevia vaatteita. Onneksi löysin merkin nimeltä Isadore Apparel.

Isadore Apparelin on perustanut Slovakialainen ammattipyöräilijä Martin Velits. Yhdessä kaksoisveljensä, Peterin kanssa he sunnittelevat ja valmistavat toiminnallisia ja tyylikkäitä pyöräilyvaatteita, laadusta tinkimättä. Tämä näkyy hyvin esim. materiaaleissa mitä Isadore käyttää. Lähes kaikki heidän vaatteensa sisältävät merinovillaa. Jopa tämän artikkelin veden- ja tuulenpitävä liivi pitää sisällään merinovillaa. Minulle tuo on erinomainen uutinen, sillä pidän merinovillaa yhtenä parhaana materiaalina viileälle säälle. Suurin osa Isadoren vaatteista valmistetaan heidän kotimaassaan, Slovakiassa.

Martin ja Peter Velits ovat kautta aikojen ainoat kaksoisveljekset, jotka ovat yhdessä kilpailleet Tour de Francella. Peter ajoi vielä viime kaudella BMC Racing Teamissä, mutta tuo kausi jäi hänen viimeiseksi ammattipyöräilyssä ja nyt hän keskittyy täysin Isadore Appareliin.

img_8061

Pakkaus

Laadukkaat tuotteet tunnistaa myös laadukkaista pakkauksista. Isadore ei ole poikkeus. Paketissa on kivoja yksityiskohtia ja graffat ovat hienoja. Materiaalia pääsee koskettamaan pienestä reiästä. Paketin takana on hienoja pyöräilykuvia ja tarinaa Isadoresta. Isadore tuo paljon esille veljesten historiaa ammattipyöräilijöinä ja se on varmasti toimiva myyntiargumentti.

_dsf9737
Isadore pakkaus – ”Embrace the Cold”

 

Istuvuus

Tilasin koon L, joka on yleisin koko mitä käytän. Tämän koon liivi istuu minulle loistavasti. Ei lepata yhtään, vaan on juuri sopivan tiukka ja aerodynaaminen. Kangas venyy mukavasti joten kannattaa ottaa mahdollisimman tiukka koko. Pituus on myös hyvä ja takaosaa saa pidennettyä takapuolen suojalla. Tuota suojaa pidän yleensä aina alhaalla. Etuosa on lyhyt, joka on yleistä katupyöräilyssä. Isadoren sivuilla on hyvä koko taulukko, joka helpottaa valitsemaan oikean koon. Itse mittasin rinnan ympäryksen ja sillä sain selville, että L on minulle oikea koko. Jos vielä tuollakaan ei selviä, niin Isadoren asiakaspalvelu on aivan erinomaista ja viestillä saa varmasti neuvoa oikean tuotteen ja koon valinnassa.

_dsf0381
Asukokonaisuus: Isadore Light Membrane Cycling Cap, Isadore Membrane Vest ja Isadore Long Sleeve Jersey

Materiaalit tässä liivissä ovat sen verran järeitä, että liivi on vaikea pakata kuumuuden yllättäessä, pyöräilypaidan takataskuun. Kyllä se sinne menee, mutta jää aika muhkeaksi mötikäksi. Suosittelen tätä liiviä pidettäväksi koko lenkin ajan päällä. Isadorella löytyy myös kevyempi ja pakattavampi liivi jos sellaista hakee.

Taskut

Takana on kaksi taskua. Toinen on pienempi ja avoin. Toinen on iso ja vetoketjullinen. Tämä isompi pitää sisällään lokeroita. Niihin on helppo sijoittaa esim. matkapuhelin, avaimet ym. tavarat. Todella hyvä yksityiskohta! Itse yleensä laitan kännykän yhteen lokeroon ja kotiavaimet toiseen lokeroon. Näin välttyy siltä, että avaimet naarmuttavat kännykkää. Loistavaa on myös, että nuo kulkevat vedenkestävän vetoketjun sisällä. Pysyy puhelin kuivana!

Isoon, avoimeen takataskuun mahtuu pieneksi pakkautuva liivi tai tuulitakki. Kuvassa hanskat pakattuna taskuun. Kovalla vesisateella kannattaa varoa ettei tasku täyty vedellä, sillä taskun sisusta on myös vedenkestävää materiaalia.

Materiaalit

Isadore Merino Membrane Vestin materiaalit ovat 30% merinovillaa, 65% polyesteria ja  5% PU membranea (kalvo).

Olkapäissä on vielä erilliset vahvikkeet. Ne tuovat kivan yksityiskohdan ulkonäköön. Mitään käytännön hyötyä näistä tuskin on. Ehkä jos paljon pyöräilee reppuselässä, niin olkapäät eivät kulu helposti. Vasemmassa olkapäässä on myös tyylikäs Isadoren logo, joka toimii myös heijastimena.

Merinovilla

Alkuun vähän ihmettelin, että miksi vedenpitävään liiviin pitää laittaa merinovillaa. Nyt kun olen käyttänyt liiviä enemmän, niin olen huomannut merinovillan tuoman lämmön. Kosteilla ja hikisillä lenkeillä huomaa kuinka merinovilla lämmittää vielä kosteanakin. Alin lämpötila, jossa liiviä olen käyttänyt kahden merinovillaisen pitkähihaisen paidan kanssa on +5 astetta. Eli tuolloin ainoa tuulenpitävä vaate yläkropassa oli Isadoren liivi. Takin kanssa liivi menee pakkasillakin. Pidän Isadoren liivin istuvuudesta ja taskuista enemmän, kuin vanhan ajotakkini. Olen siis käyttänyt liiviä tuulenpitävän takin päällä. Tällä yhdistelmällä olen käynyt lenkillä n. -5 asteen pakkasilla.

img_8046-2
Sipoonkorven läpi menevä hiekkatie. Kevyt pakkassää. Isadoren liivi tuulitakin päällä.
Veden- ja tuulenpitävyys

Viimeisin pyörälenkki mikä tehtiin oli 55 km Sipoossa. Sää tuolla lenkillä oli suoraan hanurista. Vettä satoi ja oli kylmää. Välillä vettä tuli hieman kovempaa ja lämpötila oli nollassa. Eli aivan loistava testilenkki vedenpitävyydelle. Pidin tälläkin lenkillä tuulitakkia liivin alla. Tuo takki ei ole vedenpitävä. Liivi hoiti tehtävänsä aivan loistavasti! En missään vaiheessa tuntenut kylmyyttä ja kosteutta keskivartalossani! Kädet olivat hieman kosteat, mutta liivin alla kroppa oli kuiva. Tai tietty hieman tuli hiki mutta vesi ei missä vaiheessa päässyt liivin ohitse.

Tuolla lenkillä minulta puuttui lokasuojat, koska olen ollut saamaton ja en ole niitä saanut hankittua. Olisitte nähneet selkäni tuon lenkin jälkeen. Ei meinannut kaiken veden ja kuran läpi hahmottua Isadoren logoja ja taskuja. Mutta eipä haitannut, koska tuo kaikki kura ja vesi pysyi ulkopuolella. Tietty aikamoinen putsaaminen oli lenkin jälkeen, kun mies oli täynnä kuraa. Myös liivin pidennetty takasuoja piti takapuoleni osittain kuivana. Ihan koko hanuria se ei peitä, mutta kuitenkin mukavan määrän.

Isadore ilmoittaa sivuillaan seuraavat arvot: ”Water and wind proof membrane on the outside keeps wind and water out (DWR 10,000 mm), yet it is highly breathable (10,000 g/m²/24h).”

Aina kun kyseessä on vedenpitävä tuote, niin herää kysymys hengittävyydestä. Tässä tapauksessa kun kyseessä on liivi, niin ilma pääsee virtaamaan ihan erilailla kun takissa. Ylikuumenemista liivi päällä en ole kertaakaan kokenut. En tosin ole vielä päässyt testaamaan sitä yli +10 asteen lämpötiloissa.

_dsf0341
Aleksi edellä. Kylmä ja kostea 55 km lenkki Sipoossa.

Yhteenveto

Isadore Merino Membrane Vest ei ole halpa tuote, mutta se on erittäin laadukas ja tyylikäs pyöräilyliivi. Suosittelen ehdottomasti tätä tuotetta, jos ei ujostele eurojen käytössä.

Plussat

+ Ulkonäkö – Tyylikäs musta, hienoilla yksityiskohdilla. Löytyy myös punaisena.
+ Korkealaatuiset materiaalit
+ Fiksut takataskut
+ Takapidennys
+ Veden- ja tuulenpitävyys
+ Heijastimet

Miinukset

-Hinta
-Pakattavuus. Paksut materiaalit tekevät liivistä vaikeasti pakattavan jos kuumuus pääsee yllättämään. Ei ole hirveän helppoa sulloa pyöräilypaidan takataskuun.

*

Isadore  Merino Membrane Vest (musta)
https://isadoreapparel.com/merino-membrane-vest

Isadore  Merino Membrane Vest (pun)
https://isadoreapparel.com/marsala-merino-membrane-vest

_dsf9765

 

0 comments on “Isadore Merino Membrane Vest

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: