Arvostelut Trail running

Arvostelu: Adidas Raven Boost

Stravan kenkäkilometrimittari näyttää tällä hetkellä Ravenien kohdalla 369km, on siis aika kertoa mitä mieltä olen näistä kengistä. Kengillä on takana Nuuksio Classic sekä Vaarojen Maraton 43km.

Kyseessä on ensimmäinen kenkäarvosteluni ja neljännet puhdasveriset polkujuoksukengät jotka omistan. Ravenien lisäksi minulla on kierrätyksessä pari muuta polkukenkää. Ennen Raveneja polkupitkis kenkinä minulla toimi Adidas Supernova Riot 6. Eli tämän kirjoituksen vertaukset tulevat lähinnä keskittymään näihin popoihin joilla olen juossut.

Adidas on merkkinä yksi kovimmista, kun puhutaan katujuoksijoiden suosimista kengistä. Onhan Adduilla juostu jopa maratonin maailmanennätys. Polkujuoksussa tämä saksalaisjätti on taas ollut vähemmän suosiossa. Tuntuu, että etenkin Suomessa Salomon ja Inov-8 hallitsevat markkinoita. Nyt kun Adidas on lisännyt Boostin myös polkukenkiin, niin monen kiinnostus on herännyt.

Adidas Raven on aina ollut puhtaasti polkujuoksuun suunniteltu kenkämalli. Toisin kuin Adizero, Response ja Supernovat löytyvät katu- ja polkupuolelta. Raven on myös aina tunnettu stabiilina, mukavana, pitkien hölkkien kenkänä. Huippujuoksijoista mm. Luis Alberto Hernando käyttää Adidas Raven kenkiä.

Adidas Raven Boost

Yläosa

+ Pikanauhoitus toimii loistavasti.
+ hyvä säilytystila nauhoille
+ mukavan leveä lesti. Yleensä Addu valmistaa melko kapeita kenkiä.
+ hyvä suoja varpaille

– varpaiden päällä oleva verkko ei ole hirveän kestävä
– älyttömän muhkea läppä kun laittaa nauhat säilytyslokeroon, ei hirveen hyvän näköiset

Adidas Raven Boost - yläosa Adidas Raven Boost - kärki

Vaimennus

+ Boostia riittää koko välipohjan mitalle
+ Boostin kimmoisuus
+ miellyttävät pitkille lenkeille
+ väsyneenä pienet astumisvirheet annetaan anteeksi ison vaimennuksen ansiosta

– jopa liian ”lötkö” välipohja. Häiritsee suuresti kun jalka on vinossa esim. kalliolla. Tällöin jalka pääsee elämään liikaa.
– Boostia voi olla jopa liikaa.

Adidas Raven Boost - välipohja

Pito

+ yksi tämän kengän parhaimpia osapuolia on Continentalin pohja. 4mm nappulat pitää tosi kivasti.
+ tasainen kuvio koko pohjassa. Myös keskellä nappuloita

– hyvin pitävä pohja tuo myös painoa. Raven on hieman ”ylipainoinen.”

Adidas Raven Boost - pohja Adidas Raven Boost - pohja kanta

Paino

Ravenit eivät ole keveimmästä päästä. Tämä asia onkin suurin suuri miinus Raveneissa. Painoa kengille tuo eniten järeä Continental pohja. Painoa Raveneilla on 312g (koko 42 1/2). Aina ei siis voi saada kaikkea.

Yhteenveto

Otan vielä tähän loppuun esimerkin kenkien toimivuudesta Vaarojen Maratonilla. Kisan vauhdikas aloitus, nopealla ja suht helpolla alustalla sopi Raveneille loistavasti. Legendaarisessa Ryläyksen nousussa kevyempi kenkäpari olisi voinut tuntua mukavammalta. Nousun jälkeen alkoi sitten se kisan teknisin polkuosuus ja väsyneille jaloilla ei ollut helppoa. Vielä kun tekninen ja kivikkoinen polku pisti keskittymisen ja kengät oikein kunnolla koetukselle. Juuri tällä osuudella Boostin liika ”löllömäisyys” tuli negatiivisesti esille. Tuntuma maahan oli aika heikko ja jalka/kenkä elää hieman liikaa. Vaarojen Maratonin viimeiset kilsat jotka olivat helppoa tietä menivät Raveneilla mukavasti. Myös viimeinen nousu sujui hyvin, ehkä kevyemmällä parilla olisi mennyt vielä paremmin.

Kierrätän tällä hetkellä kolmea polkujuoksukenkää ja kahta asfalttikenkää. Näistä kaikista kengistä Ravenit saavat minulta eniten kilometrejä. Olen siis ollut todella tyytyväinen Raveneihin. Pohjan loistava  pito, Boostin tuoma mukavuus ja loistava nauhoitus tekevät näistä hyvät maraton-/ultrakengät. Vielä kun Raveneille saataisiin seuraavaan versioon pieni dietti ja paino putoisi edes hieman, niin tässä olisi todellinen voittaja pari.

Tarkemmat mitat:
http://www.adidas.com/us/adistar-raven-boost-shoes/B25104.html
(Huom. Raveneista löytyy myös tyylikäs punainen väri!)

 

1 comment on “Arvostelu: Adidas Raven Boost

  1. Paluuviite: Adidas Adizero XT Boost – OUTDOOR OKSANEN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: