Käytössäni on ollut vuoden verran Tacx Neo 2T smart trainer. Kyseessä on Tacxin harjoitusvastusten lippulaivamalli. Käyn tässä artikkelissa ensin videolla läpi miten käytän kyseistä laitetta ja alempana löytyy vielä tuttu LM-arvostelu. Kannattaa myös lukea aiempi ensituntuma kirjoitus: https://outdoor-oksanen.com/2021/02/11/perheenisan-pelastus-tacx-neo-2t-smart-trainer/
*Tuote on testilainassa
Tsekkaa video! ⬇️⬇️⬇️
Plussat:
Yleisesti smart trainereista / harjoitusvastuksista:
+ Todella helppo ja kätevä tapa saada tehokas treeni. Meillä traineri sijaitsee työhuoneessa ja joskus saatan kesken työpäivänä hypätä vain vieressä olevasta työtuolista pyörän satulaan. Trikoot, pyöräkengät ja sykevyö vaan päälle ja menoksi! Kuten aikasemmin kirjoitin, laite on perheenisän pelastus. Ei tarvitse lähteä kotoa pois jotta saa tehokkaan treenin suosikki lajin parissa. Meillä lapsetkin tulevat ihmettelemään ja kannustamaan: ”iskä, ohita toi ruotsalainen!”
+ Treeniohjelmat, vedot, FTP-testit helpompi toteuttaa kuin ulkona liikenteen seassa. Ei ole liikennevalot häiritsemässä vauhdin ylläpitoa.
+ Zwift koukuttaa samoin kuin videopelit. Tosin tämä riippuvaisuus aiheuttaa huippukunnon.
+ Moni juoksijakin käyttää traineria, koska se on todella tehokas ja iskutukselta jalkoja säästävä tapa treenata.
Tacx Neo 2T – plussat:
+ Hiljainen. Tacx Neo 2T on esim. edullisempiin malleihin verrattuna hiljaisempi. Välillä tulee poljettua sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan ja traineri meillä sijaitsee melkein viereisessä huoneessa. Ei ole lapset heränneet kun pitää huoneen oven kiinni.
+ Kaikki toimii. Mitään vikoja ei ole esiintynyt vuoden aikana.
+ Todella vakaa, ei heilu poljettaessa.
+ Laite reagoi loistavasti! Ylä- ja alamäkien vastukset tuntuvat aidoilta. Hiekkateillä ajaessa laite tärisee.
+ Tacx tarjoaa oman ohjelman. Tässä mahdollisuus polkea aitoja, oikeita maisemia.
+ Max teho 2200 wattia.
+ Diskovalo laitteen alla. Vaihtaa väriä tehojen mukaan. Tämä tuo lähinnä omaa fiilistä polkemiseen.
+ Menee pienempään säilytystilaan kun laitteen jalat kääntää.
+ Voi käyttää eri ohjelmia ja laitteita. Kesäisin yhdistän trainerin Garmin Edgeen ja käytän siinä ”sisätila” ohjelmaa ja talvisin käytän tietokoneella/puhelimella/tabletilla Zwift peliä/ohjelmaa.
+ Näköjään innostaa uusia harrastajia pyöräilyn pariin. Vaimo ihaili meikäläisen treenaamista ja halusi itsekin kokeilla. Parin viikon päästä hänellä oli jo oma gravel-pyörä.
Miinukset:
– Seisoviltaan polkeminen on haastavaa, koska laitetta ei pysty heiluttamaan. Itse kyllä ajoittain nousen ylämäissä seisomaan, jotta peppu ei täysin puudu pitkillä lenkeillä. Pitää vaan seisoviltaan polkea erilaisella tekniikalla kun ulkona.
– Lisähankinnat. Takapakka on hankittava erikseen. Tämä kyllä ihan ymmärrettävää, koska kaikilla on vähän eri välitykset/takapakat pyörissä. Tacxin oma ohjelma tai Zwift keventävät kukkaroa 10-15 € kuukaudessa.
Loppuloru:
Ajattelin aiemmin, että minähän en sisällä treenaa! Noh, Tacxin traineri on nyt täysin muuttanut tuon ajatusmaailman. Helppous, nopeus ja tehokkuus houkuttelevat trainerin käyttöön tulevaisuudessakin!
Tuotesivu: https://www.garmin.com/fi-FI/p/701670/pn/T2875.61
Tacx Neo 2T harjoitusvastus Koko komeus. Pakettiin kuuluu itse harjoitusvastus ja eturenkaan alle tuleva teline. Takapakka on ostettava erikseen. Myös kuvassa näkyvä hikimatto myydään erikseen. Suosittelen myös sen hankkimista, nimittäin tässä touhussa hiki lentää. Tacx Neo 2T kasattuna Eturenkaan alle tuleva teline. Gravel-pyörä tuonut hieman likaa telineeseen. Vaimo ja Tacx disco Näissä hämärä kuvissa iMacista katsotaan Netflixiä ja iPadissa pyörii Zwift. Vaimon pyörässä samat välitykset joten voidaan käyttää omilla pyörillämme samaa Tacxissa kiinni olevaa takapakkaa.

0 comments on “Tacx Neo 2T smart trainer”