Trail running

Nuhanenä

Vuoden alku on ollut hieman haastava. Ensin koin kropan kolotusta jääjuoksun jäljiltä ja sitten iski flunssa. Molemmat ovat vaatineet 2-3 päivää täysilepoa. Pitää nyt vain toivoa, että tämän enempää ei tarvitse tänä vuonna sairastella. Vielä tässä vaiheessa kautta voikin olla vähän sivussa, mutta kevättä kohden treenien tärkeys korostuu kokoajan.

Ette ikinä arvaa miten flunssa saapui Oksasen kroppaan? Tää on kyllä tosi klassinen. Eli poika aloitti juuri päiväkodin. Ei varmaan tarvitset kertoa enempää? 🙂

P1010731
Juuri ennen lumien saapumista
P1010690-1
Parin metrin kanto.

Onneksi nyt flunssa on alkanut helpottamaan ja odotukset tähän viikkoon ovat hyvät! Olisi tarkoitus käydä hieman hiihtämässä ja muut päivät menevätkin juostessa. Niin ja ainakin yhtenä päivänä tulee tehtyä lihastreeni. Katsotaan nyt miten kaikki saan toteutettua, kun töissä ja kotonakin riittää tekemistä.

Viime sunnuntaina kyllä hieman harmitti kun lenkki jäi lyhyeen. Olin ensin kaavaillut sellaista vajaan 30 km tasaisen pitkistä, mutta kyllähän sen jo lauantaina nuhanenäisenä arvasin, että heti flunssan jälkeen ei kannata lähtee tollaiseen. Sunnuntaina olo oli jo selvästi parantunut, vaikka pientä tukkoisuutta olikin vielä jäljellä. Päätin kuitenkin lähteä lenkille. Pakkasin liiviin sen verran tavaraa, että 3h lenkkille löytyy kaikki tarvittava. Juostuani pari kilometriä tajusin, että tänään tästä ei vielä tule mitään. Juoksu tuntui raskaalta ja hengitys tukkoiselta. Laitoin jarrun päälle ja jatkoin todella kevyttä vauhtia. Samalla päätin, että tänään ei juosta 10 km enempää. Tämä lenkki toimi myös uuden talvijuoksu setupin testilenkkinä. Eli olin juuri nastoittanut Salomon Sense Pro Max kengät, koska kaipasin talvipitkiksille isolla vaimennuksella varustettuja kenkiä. Jalkojen lämpimänä pysymisestä huolehti vedenpitävät sukat. Muutin sunnuntaisen lenkin reittiä niin, että tasaisen lisäksi pääsin juoksemaan myös poluilla. Poluilta tarttui myös muutamat kuvat. Vaikka en juossutkaan sitä mitä tavoittelin, oli tuo 10km lenkki todella jees. Kengät toimivat ja sain siistejä kuvia!

P1010748
Sunnuntain polkuosuus Keravanjoen varrella

P1010765

Tulevana lauantaina on Paloheinässä Partioaitan järjestämä talvijuoksutapahtuma. Minut löytää Salomonin osastolta. Tulkaahan moikkaamaan!

5 comments on “Nuhanenä

 1. Hietsu

  Komeita kuvia! Mutta kannattaa olla varovainen flunssan kanssa – jos oireita on kaulan alapuolella (eli tuntuu esim. keuhkoputkissa) ei kannata juosta. Siinä on kuulemma aika iso jälkitaudin, kuten sydänlihastulehduksen riski. Mutta kyllä sen varmaan kropassa tuntee, uskaltaako juosta. Pieni nenän tukkoisuus ei haittaa, hiihtäjillä nenä vuotaa koko ajan.

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Kiitti vinkistä Hietsu! Ei onneksi ole kipuja kaulan alapuolella. Tänään hölkkä luistikin kivasti! 😀

   Tykkää

 2. Todella mielenkiintoinen blogi sulla ja visuaalisesti upea myös. Oli pakko tulla kommentoimaan, kun bongasin äsken sun instastorystä ne footbalancen pohjalliset. Please please kirjoitathan juttua niistä! 🙂 olisi paljon kysyttävää niihin liittyen.
  Hyviä treenejä ja flunssavapaata vuotta tästä eteenpäin!

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Kiitos Johanna! Hienoa kun löysit sivuilleni! 🙂
   Hyviä uutisia! FootBalancen pohjallisista on tulossa juttua! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: