Sipoonkorven lumitilanne – kevät 2018 (päivitetty 17.4.2018)

Scroll down to content

Tähän kirjoitukseen tulen päivittämään kuvia ja tietoja Sipoonkorven kansallispuiston lumitilanteesta. Tulen päivittämään tätä artikkelia 2-3 kertaa viikossa.


17.4.2018 klo 12.00

Lumet vähenee koko ajan! Nyt pääsi jo vähäsen nauttimaan paljaista poluista! Juostiin Sipoonkorpi Trailin 10 km kisareitti. Tuosta reitistä ehkä n. 70-80% oli vielä lumen ja jään peitossa. Jäiset kohdat olivat todella liukkaita ja täältä tuleekin vahva suositus nastoille! Nyt on lämpimiä päiviä luvassa, joten saa nähdän miten lumet/jäät sulavat lauantain kisaan mennessä.. Suosittelen varautumaan nastojen käyttöön.

Kenkäsuositus: NASTAT

IMG_8505
Juuso Simpanen
IMG_8491
Brännbergin nousu

IMG_8493

IMG_8489
Hiihtoladun pohja oli tässä kohtaa sulanut. Muuten tosi lumista.

14.4.2018 klo 16.30

Tänään kävin vain pikaisen visiitin kansallispuiston puolella. Juoksin suurimman osan lenkistä Keravanjoen varressa menevää polkua. Se alkoi olemaan jo kohtuu kivassa kunnossa, sillä jonkun verran oli tullut mutaa lumen ja jään tilalle. Sipoonkorvessa hiihtolatujen kohdalla on vielä paljon jäätä. Polutkin olivat vielä jäässä. Joistain kohdin on jo hieman sulanut. Sohjo ja lumi on alkanut väistymään ja jäljelle on jäänyt enemmän jäätä. Eli nastat on melkeinpä pakollinen varuste!

Kenkäsuositus: NASTAT

P1020787
”Sipoonkorven länsiportti”
P1020788
Hiihtoladun pohjat jäässä
P1020793
Polku jäässä
P1020795
Vähän alkaa maa jo kaipamaan aurinkoa
P1020766
Keravanjoen varrella maa näkyvissä

11.4.2018 klo 17.30

Juoksin Sipoonkorpi Trailin 10 km kisareitin. Polut ovat vielä järeen lumen ja jään peitossa. Maata näkyi ehkä n. 20 metriä koko 10 km reitillä. Vaikka polut olikin täynnä lunta ja jäätä, niin juostavuus oli ihan hyvä. Lumi kantoi pääasiassa hyvin, eikä ollut mega sohjoista. Jää osuuksilla kenkä piti ihan hyvin, koska jään päällä oli kevyt sohjo. Juoksin ilman nastoja, eikä vaikeuksia ollut. Muutamassa jäisessä alamäessä joutui hakemaan juoksulinjoja ihan polun reunasta. Lunta on eniten niissä kohdissa joissa kesäisin on kaikista mutaisinta ja kosteinta.

Kenkäsuositus: Nastat tai isoilla nappuloilla varustetut polkukengät. Jää osuudet eivät olleet super liukkaita. Juoksin Salomon S/Lab Sense 6 SG kengillä.

P1020718
N. 5 km Kuusijärveltä itään. Polut täysin lumen peitossa.
P1020704
Brännbergin nousun keskivaihe
P1020706
Brännbergin ”rakkaa” eli melkein topissa
P1020712
Ehkä koko reitin kuivin kohta

8.4.2018 klo 14

Vielä oli kaikki polut ihan jäässä/sohjossa. Yhtään ei päässyt puhdasta maata tallaamaan. Poluilla todella pahasti lipsuvaa sohjoa. Hiihtoladuilla joutui hakemaan oikeata linjaa, jotta askel ei vajonnut liikaa. Löytyi myös Fatbikien jälkiä jotka on mukavasti tehnyt lumesta kantavaa.

Kenkäsuositus: nastat tai isoilla nappuloilla varustetut polkukengät. Jäisiä kohtia pystyy aika hyvin vältellä penkkojen kautta. Juoksin Salomon S/Lab Ultra kengillä.

P1020685
AP kruisailemassa alamäkeä

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: