Trail running

Sipoonkorven lumitilanne – kevät 2018 (päivitetty 20.4.2018)

Tähän kirjoitukseen tulen päivittämään kuvia ja tietoja Sipoonkorven kansallispuiston lumitilanteesta. Tulen päivittämään tätä artikkelia 2-3 kertaa viikossa.


20.4.2018 klo 12.00

Kiersin taas tänään tutun 10 km lenkin ja nyt alkaa jo näyttämään hyvältä! Tai ainakin jos puhutaan jään ja lumen vähyydestä. Mutaa ja kosteata sen sijaan on ilmestynyt aikalailla. Jäätä tuolla 10 km lenkillä oli enää n. 10 % jäljellä. Ensi viikolla tuskin jäätä poluilla enää nähdään. Nyt siellä pärjää ilman nastojakin jos ei ole kiire. Joutuu vähän sipsutellen mennä jäiset kohdat tai sitten katella sivusta pitävempiä linjoja. Jos taas haluaa koko ajan juosta kovaa, ilman jarrutteluja, niin sitten ehdottomasti nastat jalkaan!

Tsemppiä kaikille huomiseen Sipoonkorpi Trailiin starttaaville! Itse en valitettavasti pääse paikalle toisen tapahtuman takia.

 

IMG_8573
Hiihtoladut on kadonnut. Tai oli vielä muutamassa kohtaa latupohjaa, mut pääosin sulanut.
IMG_8585
Sitä tummempaa tavaraa.
IMG_8588
Sipoonkorven paras mutakylpylä!
IMG_8591
Mudan jälkeen hieman jäistä ylämäkeä
IMG_8593
Niin upeeta single trackiä! Ollut ikävä!
IMG_8594
Jyrkin alamäki sulanut.
P1020813
Oksanen naatiskelemassa.

17.4.2018 klo 12.00

Lumet vähenee koko ajan! Nyt pääsi jo vähäsen nauttimaan paljaista poluista! Juostiin Sipoonkorpi Trailin 10 km kisareitti. Tuosta reitistä ehkä n. 70-80% oli vielä lumen ja jään peitossa. Jäiset kohdat olivat todella liukkaita ja täältä tuleekin vahva suositus nastoille! Nyt on lämpimiä päiviä luvassa, joten saa nähdän miten lumet/jäät sulavat lauantain kisaan mennessä.. Suosittelen varautumaan nastojen käyttöön.

Kenkäsuositus: NASTAT

IMG_8505
Juuso Simpanen
IMG_8491
Brännbergin nousu

IMG_8493

IMG_8489
Hiihtoladun pohja oli tässä kohtaa sulanut. Muuten tosi lumista.

14.4.2018 klo 16.30

Tänään kävin vain pikaisen visiitin kansallispuiston puolella. Juoksin suurimman osan lenkistä Keravanjoen varressa menevää polkua. Se alkoi olemaan jo kohtuu kivassa kunnossa, sillä jonkun verran oli tullut mutaa lumen ja jään tilalle. Sipoonkorvessa hiihtolatujen kohdalla on vielä paljon jäätä. Polutkin olivat vielä jäässä. Joistain kohdin on jo hieman sulanut. Sohjo ja lumi on alkanut väistymään ja jäljelle on jäänyt enemmän jäätä. Eli nastat on melkeinpä pakollinen varuste!

Kenkäsuositus: NASTAT

P1020787
”Sipoonkorven länsiportti”
P1020788
Hiihtoladun pohjat jäässä
P1020793
Polku jäässä
P1020795
Vähän alkaa maa jo kaipamaan aurinkoa
P1020766
Keravanjoen varrella maa näkyvissä

11.4.2018 klo 17.30

Juoksin Sipoonkorpi Trailin 10 km kisareitin. Polut ovat vielä järeen lumen ja jään peitossa. Maata näkyi ehkä n. 20 metriä koko 10 km reitillä. Vaikka polut olikin täynnä lunta ja jäätä, niin juostavuus oli ihan hyvä. Lumi kantoi pääasiassa hyvin, eikä ollut mega sohjoista. Jää osuuksilla kenkä piti ihan hyvin, koska jään päällä oli kevyt sohjo. Juoksin ilman nastoja, eikä vaikeuksia ollut. Muutamassa jäisessä alamäessä joutui hakemaan juoksulinjoja ihan polun reunasta. Lunta on eniten niissä kohdissa joissa kesäisin on kaikista mutaisinta ja kosteinta.

Kenkäsuositus: Nastat tai isoilla nappuloilla varustetut polkukengät. Jää osuudet eivät olleet super liukkaita. Juoksin Salomon S/Lab Sense 6 SG kengillä.

P1020718
N. 5 km Kuusijärveltä itään. Polut täysin lumen peitossa.
P1020704
Brännbergin nousun keskivaihe
P1020706
Brännbergin ”rakkaa” eli melkein topissa
P1020712
Ehkä koko reitin kuivin kohta

8.4.2018 klo 14

Vielä oli kaikki polut ihan jäässä/sohjossa. Yhtään ei päässyt puhdasta maata tallaamaan. Poluilla todella pahasti lipsuvaa sohjoa. Hiihtoladuilla joutui hakemaan oikeata linjaa, jotta askel ei vajonnut liikaa. Löytyi myös Fatbikien jälkiä jotka on mukavasti tehnyt lumesta kantavaa.

Kenkäsuositus: nastat tai isoilla nappuloilla varustetut polkukengät. Jäisiä kohtia pystyy aika hyvin vältellä penkkojen kautta. Juoksin Salomon S/Lab Ultra kengillä.

P1020685
AP kruisailemassa alamäkeä

 

0 comments on “Sipoonkorven lumitilanne – kevät 2018 (päivitetty 20.4.2018)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: