Trail running

Hybridijuoksu

En tiedä onko uusi termi vai ei, mutta tätä sanaa olen itse alkanut viime aikoina käyttämään. Hybridijuoksulla tarkoitan juoksulenkkiä jossa juostaan eri alustoilla. Varsinkin nyt kun polut ovat super haastavassa kunnossa, olen pyrkinyt yhdistämään lenkeille juostavaakin alustaa. Eli saatan juosta 5 km polkuja ja 5 km asfalttia.

Kansikuva: AP kruisailemassa Sipoon hiekkateillä.

Eilen sunnuntaina teimme todellisen pitkis hybridin AP:n kanssa. Juoksimme lähes jokaisella eri alustalla. Itse aloitin lenkin kotoa ja treffasin AP:n Kuusijärven parkkiksella. Siitä lähdimme liikkeelle kohti Sipoota. Juoksimme Etelä-Suomen suosituimpia asfaltti pyöräilyreittejä, kunnes pääsimme hiekkatien alkuun. Siitä lähdimme jatkamaan hiekkatietä, joka kulkee Sipoonkorven halki. Kun matkaa oli kertynyt n. 15 km, käännyimme lumisille Sipoonkorven poluille. Tuli hyvin selväksi, että polut ovat super raskaassa kunnossa. Sohjoa ja jäätä eli pitoa oli hyvin vaikea löytää. Jalat lipsuivat joka suuntaan. Ehkä nastoista olisi ollut apua..? Tosin sohjossa nastojen apu olisi ollut aika pientä, mutta joissain kohdissa oli jäätäkin. Tosin juostuamme ekat 15 km asfalttia ja hiekkateitä, niin nastoja ei ollut järkevää laittaa. Paras ratkaisu olisi ollut irrotettavat nastaremmit, jotka olisi vetänyt kenkien päälle polkuosuuden alussa. Sipoonkorven polkuja juoksimme hieman vajaa 10 km kunnes palasimme takaisin Kuusijärven parkkikselle. Tästä AP lähti autolla kotia kohti ja minä päätin tehdä pienen extra lenkin ennen kotiovea. Viimeisin osuus piti sisällään asfalttia ja sohjoisia polkuja. Kotipihaan päästyä Suunto ilmoitti matkaksi 28,88 km.

IMG_8337 (1)
Kartta sunnuntain lenkistä.

Pitkästä aikaa n. 30 km lenkki! Oli todella ilo juosta ja etenimme hyvää vauhtia. Aikakin kului nopeasti kun juttua riitti. Kiitti AP seurasta! Lopussa jalat alkoivat hieman painamaan ja vähäinen treeni alkoi näkyä. Onneksi tämän treenin jälkeen juoksun pitäisi sujua taas asteen verran paremmin. Suunta onkin ollut hyvä, nimittäin viime viikolla pk-lenkkien vauhti palasin jo melkein normaalille tasolle. 2 kuukauden tauon jälkeen vaati n. 3 hyvää viikkoa palata takaisin omalle tasolle.

P1020685
AP Sipoonkorven sohjobaanalla.

Viimeiset 3 viikkoa olen nostanut treenimäärää pikku hiljaa. Tämä on tärkeää ettei lähde samantien isoihin viikkoihin. Sillä vain rikkoisi itsensä. Varsinkin noin pitkän tauon ja voimat vienneen sairastelun jälkeen. Tällä viikolla olisi tarkoitus taas nostaa määrää ja ottaa vauhtitreenit takaisin ohjelmaan. Korkeita sykkeitä olen vältellyt paluun jälkeen, mutta nyt tuntuu sopivalta alkaa rakentamaan vauhtia.

Hybridilenkeillä kenkänä on toiminut uusi Salomon S/Lab Ultra. Kyseessä on erittäin miellyttävä kenkä! Uudessa Ultrassa on omasta mielestäni Salomonin paras vaimennus ja siksi se onkin sopinut erinomaisesti hybridilenkeille. Tarjoaa mukavuutta poluille ja kovemmille alustoille.

DSC01243

2 comments on “Hybridijuoksu

 1. Mikko Vormala

  Itekki tullut tehtyä jonkin verran noita ”hybridijuoksuja” ja aina kans miettinyt et miksikäs niitä sit kutsuis. Kun vielä löytys joku kuvaavampi termi. Mut sitä ootellessa hybridi on hyvä.

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Joo noi ihan kivoja kun tulee vaihtelua alustaan ja nopeuteen. Nyt pitää alkaa pohtimaan parempaa termiä. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: