Trail running

Minä ja polkujuoksu

Kerroin FootBalancelle minun polkujuoksu tarinan. Tuo tarina julkaistiin juuri heidän nettisivuillaan englanniksi. Tässä sama kirjoitus suomeksi:


Retkeily, vapaalasku ja yleisesti luonnossa liikkuminen ajoi Teemu Oksasen polkujuoksun pariin. Teemu kaipasi tutuille vaelluspoluille jotain uutta ja sitä kautta hän alkoi juoksemaan kapeita ja teknisiä polkuja. Teemu ei ole ikinä juossut tasaisen maratonia, mutta poluilla hän on juossut jo useamman maratonin ja ultramatkoja. Viime kaudella hän juoksi NUTS Karhunkierros 80 km ja Vaarojen Maraton 86 km kilpailut hyvin tuloksin. Nimenomaan pitkät matkat kiehtovat Teemua. Niissä pääsee kokemaan samanlaista seikkailun tunnetta, kuin oli kokenut pitkillä vaelluksilla. Lisäksi pitkät matkat vaativat vielä enemmän ongelmien ratkaisuja ja henkistä vahvuutta. Ultrajuoksussa ei ratkaise pelkästään nopeat jalat, vaan pääkopan on myös toimittava.

Kilpailut eivät kuitenkaan ole pelkästään se mikä polkujuoksussa kiehtoo. Itse treenaamisesta saa upeita fiiliksiä! Saa nauttia luonnon rauhasta samalla kun vahvistaa kroppaansa. Juurakon, kivien ja kaatuneiden puiden yli pomppiminen ja alamäkien kaahaaminen antaa aikuisillekin luvan lähteä metsään leikkimään! Teemu asuukin aivan Sipoonkorven Kansallispuiston vieressä ja siellä hän suorittaa suurimman osan harjoituslenkeistään. Teemu tuntee Sipoonkorven polut kuin omat takataskunsa

Nyt alkavalla kaudella Teemu tulee siirtymään vielä pidemmille matkoille. Hän aikoo osallistua Suomessa järjestettäviin yli 100 km polkujuoksuihin. Yksi niistä tulee olemaan NUTS Ylläs-Pallas 134 km. Tuolla reitillä juostaan Ylläkseltä Pallakselle ja sieltä vielä Hettaan. Matkan aikana ylitetään useita tuntureita teknillisillä poluilla. Korkeuserot ovatkin isossa roolissa polkujuoksua. Pitää jaksaa nousta pitkiä ylämäkiä ja juosta alamäet vauhdilla.

Tavoitteena Teemulla on joku päivä juosta Chamonixista starttaava legendaarinen UTMB 170 km kilpailu. UTMB on maailman tunnetuin ja yksi rankimmista polkujuoksukisoista. Siinä kierretään Mont Blancin ympäri ja vieraillaan kolmessa eri maassa. Pitkän matkan lisäksi nousumetrejä reitillä kertyy n. 10 000 m. Jotta kisaan pystyy osallistumaan, niin siihen tarvitaan pisteitä. Niitä saa riittävästi kun kilpailee Suomen yli 100 km kisoissa. Kilpailujen lisäksi Teemun tärkein tavoite on pysyä terveenä ja nauttia polkujuoksusta vielä useita vuosia! Siinä Teemua tulevat auttamaan FootBalancen pohjalliset
 
P1020755.jpg

0 comments on “Minä ja polkujuoksu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: