Trail running

Vuosi 2017

Polkujuoksukausi 2017 on ollut tähän astisen kestävyysurheilu-uran paras vuosi! Tulokset Karhunkierros 80 km ja Vaarojen Maraton 86 km kilpailuista olivat sen verran hyviä, että jo pelkästään ne nostavat tämän vuoden parhaimmaksi. Voin myös olla tyytyväinen kuinka kausi sujui ilman suurimpia vammoja ja sairasteluita. Itseasiassa en tainnut olla päivääkään sivussa kuumeen tai vatsapöpöjen takia. Ainoastaan kevyttä flunssaa oli muutama päivä.

Tässä artikkelissa en enää kertaa vuoden 2017 tuloksia, vaan katson vähän ulkoilumääriä ja mitä tulen jatkossa tekemään.

Nämä tarkemmat tilastot ovat minun Suunnon Movescountista otettuja (kuva alla). Eniten kilometrejä on kertynyt polkujuoksun parissa (1939 km),  seuraavaksi eniten pyörällä (1593 km) ja kolmanneksi eniten on katujuoksua (893 km). Eli juoksukilsoja tuli yhteensä 2832 km ja siitä hieman vajaa 70 % on polkujuoksua. Viihdyn siis selkeästi paremmin poluilla kuin tasaisella (hei daa). Tunteja kaikkeen urheiluun olen käyttänyt yhteensä 392 h. Juoksukilsat ovat ihan kivasti lisääntyneet, sillä vuonna 2016 kokonaissaldo oli 2174 km.

Jatkoa ajatellen kilometrejä pitää hieman kasvattaa. UTTF-liivi tuskin tulee helpolla, joten duunia sen eteen on tehtävä! En kuitenkaan tavoittele mitään älyttömiä määriä, vaan jatkan vanhaa ajatusmaailmaa eli laatu edellä. Suurin osa lenkeistä tulee jatkossakin tapahtumaan poluilla. Se on helppoa kun asuu Sipoonkorven kupeessa. Viikolla treenimäärät eivät tule juurikaan muuttumaan, mutta viikonlopun pitkiksiin olisi tarkoitus nostaa kilsoja. Pitkikset näyttelee tärkeintä roolia treenatessa kohti kesän ultra-kisoja. Toinen tärkeä täsmätreeni on vauhtikestävyystreeni ja niitä olisi tarkoitus jatkossa tehdä useammin. Jos haluaa kasvattaa vauhtia, niin VK-treenejä on tehtävä. Laadukkaalla treenaamisella tarkoitan nimenomaan näitä täsmätreenejä eli pitkikset, vauhtikestävyys- ja mäkitreenit. Viimeisenä mainitut mäkitreenit tulen pääasiassa tekemään Keinukalliossa.

Näyttökuva 2017-12-30 kello 11.26.43
Polkujuoksu 1939 km / 214 h / 39445 verttimetriä – Pyöräily 1593 km – Katujuoksu 893 km

Ensi kaudella puhaltaa uudet tuulet myös varusteiden suhteen. Olette varmasti huomanneet, että uusissa kuvissa on vilahdellut uusia vaatteita ja kenkiä. Myös hashtagit ovat muuttuneet – #timetoplay on varmasti monelle tuttu! Eli minulla on ilo ilmoittaa, että olen aloittanut yhteistyön Salomonin kanssa! Tulen siis jatkossa juoksemaan heidän varusteissa. On kunnia pitää yllään polkujuoksun ykkösmerkkiä!

P1010515
Jouluherkkujen sulattelulenkki Sipoonkorvessa. Jalassa olevat Speedspiket pitivät ukon upeasti pystyssä.

Suuren suuri kiitos tästä vuodesta kaikille lukijoille!
Ensi vuonna matkat pitenee ja tarinat paranee!

0 comments on “Vuosi 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: