Arvostelut Yleinen

Kuukauden olut: Metsän Henki

Metsän Henki on kuusenkerkällä miedosti maustettu suodattamaton, maltainen ja punaruskea olut. Mainio kumppani riistaruualle sekä pataruuille ja rehti valinta myös sellaisenaan!

Rekolan Panimo on pieni käsityöläispanimo ja panimon puoti Raaseporissa, Fiskarsin Ruukissa.

(Huom! Artikkelin kirjoittaja ei ole Olut tieteilijä, eikä mega luokan hifistelijä. ”Kuukauden oluet” ovat oluita, jotka miellyttävät minua ja saavat hymyn suulle juoksulenkin jälkeen.)

Huh, tää on kyllä kivan makuinen olut! Olen aina tykännyt, kun metsä maistuu oluessa ja tässä on taas yksi loistava sellainen. Suurin ihastukseni metsän makuisissa oluissa on tähän asti ollut Prykmestarin Suvi olut, mutta nyt se saa kovan kilpailijan Rekolan Panimon Metsän Hengestä.

_DSF9587

Pakko kehua, että Rekolan Panimon etiketti/logo on tosi hieno ja erottuva. Nykyään kauppojen hyllyjen olutvalikoima on sen verran suuri, että hienosta ja erottuvasta etiketistä on hyötyä. Yllätys, yllätys Metsän Henki oluessa on käytetty vihreää väriä. Pullo on 0,5l ja kivan, paksun mallinen. Erottuu sekin edukseen.

Kuten ensimmäisessä kappaleessa on mainittu, niin Metsän Henki on maustettu kuusenkerkällä ja se maistuukin oluessa kivasti. Itse tykkään kyseisestä mausta todella paljon. Valitettavasti oluen väristä minulla ei ole kuvia, koska olut oli mennyt kurkusta alas ennen kuin ehdin ottaa kuvat. Väri on punaruskeaa ja olut on aika sameaa. Se mistä Metsän Henki on eniten saanut kritiikkiä on sen kevyt maku. Vaikka kuusenkerkkä maistuukin ja maku on mielenkiintoinen, niin silti maku jää hieman kevyeksi. Metsän Henkeä suositellaan nautittavaksi riistaruuan sekä pataruokien yhteydessä. Minulla kokemukset ovat olleet ihan vaan sellaisenaan juoksulenkin jälkeen ja hyvin on toiminut.

Näissä kuvissa on vielä vanha etiketti, nimittäin Rekolan Panimo vaihtoi nimekseen Fiskarsin Panimo. Ihan hyvä muutos, nimittäin Rekola yhdistetään liian usein Vantaan Rekolaan ja itsekin ensimmäistä kertaa luulin, että meillä on tässä Vantaalla näin hyvä panimo.

Fiskarsin Panimo on aiemmin toiminut nimellä Rekolan Panimo. Yhtiö on perustettu 2011 ja aloitti oluiden valmistamisen 2012. Panimon repertuaarissa on yli kymmenen erilaista olutta, joista tunnetuimpia ovat kuusenkerkkäolut Metsän Henki, inkivääri-vehnäolut Kesäkolli ja vahvemmat Munkintie sekä Paavin Polku.

Olen viime aikoina ollut niin ihastunut Rekolan Panimon tuotteisiin, että olen testannut sieltä kaikki mitä meidän lähikaupasta löytyy. Toinen suosikkini heiltä on ”Kesäkolli.” Se on aika erikoinen tapaus, mutta hyvä sellainen. Erikoisen Kesäkollista tekee inkiväärin maku. Aluksi ajattelin, että se ei sovi olueeseen, mutta maku onkin erittäin hyvä! Rekolan Panimon Amerikan Serkku on vielä maistamatta, koska sitä ei kaupastamme löydy. Se onkin saanut paljon kehuja ja seuraavana ostoslistallani.

_DSF9589

 

0 comments on “Kuukauden olut: Metsän Henki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: