Yleinen

Pihamaan Panimo

Juhannus tuli vietettyä vaimon suvun mökillä, Heinolan kupeessa. Meidän perinteisiä mökiltä tehtyjä retkiä ovat lähikylässä, Kalkkisissa käynti. Sieltä löytyy mm. Pihamaan viini- ja puutarhatila. Siellä ollaan aina raskaan veneretken jälkeen maisteltu paikallisia virvokkeita. Noin vuosi sitten, kun teimme tälläisen retken pääsin fiilistelemään, että täällähän on nykyään oman sadon olutta.

”Ilolla pantua maalaisolutta Pienpanimosta jossa maku on pääasia. Maku syntyy oman pellon viljoista ja kirkkaista Päijänteen vesistä. ” -Pihamaan Panimon Facebook kuvaus

Pihamaan Panimo valmistaa kahdeksaa_DSF8234-2 eri olutta (heidän nettisivujensa mukaan, oikeasti taitaa olla useampi). Osalla oluista on persoonallinen ja hauska nimi. Löytyy Jäärä, Veikee, Tuittu, Pimee, Hupakko ym. Näistä oma suosikkini on Veikee.

Jokaisessa pullossa on tarina ja selostus, että mistä oluesta on kyse. Veikeen kuvaus: ”Se on sopiva sää lähteä puimaan” tuumi isäntä viljantähkää tarkastellessaan. Ja niin mentiin ilta, mentiin päiviä ja välillä mentiin öitäkin. Nyt se on kädessäsi, kultaisena huojunut viljapelto ja isännän uuttera uurastus. Maltilla humaloitu suodattamaton vehnäolut.” 

Jäärän kuvaus: ”Jäärä kulkee omia polkujaan, tekee niinkuin itsestä tuntuu parhaalta.
Tässä tummahkossa, aistikkaassa vehnäoluessa maistuu itsepäisyys hyvällä tavalla.”

Jos haluat testata Pihamaan oluita, niin jälleenmyyjälista löytyy Pihamaan sivuilta: http://www.viini-pihamaa.fi/pihamaan-panimo
Jos ajat E75 etelästä pohjoiseen, niin kannattaa pistäytyä Heinolan Heila lähiruokakaupassa. Siellä myydään näitä ja kaikkea muita herkkuja. Itseasiassa sunnuntaina tulee ajettua lähelle, kun käyn juoksemassa Vierumäki Trail Marathonin. Pitääpä käydä tankkaamassa.

_DSF8221

 

0 comments on “Pihamaan Panimo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: