Trail running

Kyy bongattu!

Lämmin kevät, metsä ja kalliot. Ainekset siihen, että kyy-käärme saattaa ilmestyä samalle lenkkipolulle…

Juu tämä olisi pitänyt tajuta, kun vappuna kävin Sipoonkorvessa valmistautumassa Bodom Trailille. Oli törkeän lämmin aamu ja kintut paljaana, pelkissä shortseissa lähin Sipoonkorpeen vetämään tuttua 10km lenkkiä. Lenkin loppuosassa tulin tutulle kalliolle. Lähdin kiihdyttämään pieneen alamäkeen, kun yhtä äkkiä huomasin kyy-käärmeen viilettävän poikittain edestäni. Vasen jalkani laskeutui n. 20cm päähän kyystä. Siitä se sitten paineli pusikkoon. Onneksi!

Tämän läheltä piti tilanteen tajusin vasta kun oli jatkanut matkaa muutaman satametriä. Sitten alkoi sydän hakkaaman extra lyöntejä. Mitäs jos olis puraissut? Mitä jos koirani Ringo olisi ollut mukana? Sitähän ei voi tietää etukäteen miten ihminen reagoi kyyn puremaan. Joillekin se on kuin ampiaisenpistos, joillekin se voi olla hengenvaarallinen. Onneksi en omaa reaktiotani päässyt testaamaan.

Tämä postaus sen takia, että nyt kannattaa olla hereillä kun hölkkää metsässä. Etenkin lämpimät kalliot houkuttelee käärmeitä. Itse törmään käärmeeseen n. kerran vuodessa. Yleensä ne painelee sellaista tahtia karkuun ettei kunnon kohtaamista ole tullut. Jos juoksee koiran kanssa, niin kannattaa pitää koira lähellä tai takanasi.

13147613_10154120279165699_5762703221191528859_o
Retkituolissa ja auringonpaisteessa oli mukava vaihtaa kuraset kengät.

0 comments on “Kyy bongattu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: