Kisaraportti Trail running

Vantaa Trail 2016 – kisakauden avaus

Kotikulmilla, Sipoonkorvessa olis taas juoksukisaa tarjolla. Päätin vasta tällä viikolla, että lähden kisaamaan Vantaa Trailille. Pähkäilin pitkään, että mille matkalle lähtisin. Lopulta päätin hieman säästellä tulevaa Bodomia varten ja valitsin matkaksi 10km reitin. Tätä reittiä onkin tullut tallottua hyvin tiuhaan. Ekan Sipoonkorpi Trailin jälkeen otin tämän reitin vakiotreenipoluksi. Eli juoksen reittiä parhaimmillaan useamman kerran viikossa ja tunnen sen kivet ja kannot. Ehkä juuri tämä kotikenttäetu auttoi kisassa menestymiseen ja 10km ykkössijaan.

Miten kisa meni? Noh, juoksin aavistuksen kovempaa kuin mitä olin kaavaillut. Varsinkin kisan startti oli räväkkä ja muutama eka kilsa mentiin itselle oudon kovaa vauhtia. Pakko tähän väliin mainita, että lähtölaukaus oli erittäin epäselvä. Juteltiin lähtöviivalla muiden juoksijoiden kanssa kun yhtä äkkiä porukka lähtikin juoksemaan. Ei kai siinä muuta kun Suunto tikittämään ja monot eteenpäin.

Alku oli helppoa leveätä tietä ja juuri tällaisia osuuksia varten olen alkukauden panostanut tasaisen juoksuun. Eli kova startti, ekan kilsan vauhti oli n 4min/km. Reitin tekninen osuus alkoi Brännbergin nousulla (50vertikaaliametriä). Tästä eteenpäin mennään mutaista ja teknistä polkua n. 3km. Tämä sopi minulle. Sain kiinni muutaman 21km juoksijan jotka olivat painelleet leveällä suoralla ohi. Teknisen osuuden jälkeen tulikin eteen haarautuma, josta osa juoksijoista lähti 21km ja 30km lenkeille ja minä käännyin 10km reitille. Yllätykseni huomasin olevani ainoa neljästä juoksijasta joka kääntyi 10km suuntaan. Tässä vaiheessa järjestejä hönkäsi, että ”hyvä, hyvä, olet johdossa!” Oho, nyt meni pieni pöksyyn. Matkaa oli kuitenkin vielä n. 4km juostavana. Juoksin haarautuman jälkeisen pitkän ylämäen ylös ja katsoin taakseni. Ei ketään.. Pieni helpotus tuli, että nyt on saumoja jopa voittoon kun pitää vaan samaa tahtia yllä. Sykkeet oli tosin jo aika tapissa ja mietin, että jaksankohan samaa vauhtia maaliin. Loppuosa reitistä on kuitenkin kohtuu helpoa leveätä tietä, vaikka muutama tekninen osuuskin mahtuu mukaan. Mietin lopun matkan tulevaa viimeistä tiukkaa nousua, joka on n. 1,5km ennen maalia. Siinä yleensä saa jalat kunnolla jumiin. Noh jalat meni nytkin hieman jumiin, mutta sain nopeasti kiinni juoksuvauhdista. Viimeinen kilsa vedettiin Kuusijärven ympäri. Tylsää hiekkatietä, mutta väkisin väänsin kisan parhaan kilometriajan ja maaliviivan yli. Hieno fiilis voittaa ensimmäistä kertaa juoksukisa ja vielä kotikisa!

Tästä sitten lähdetään valmistautumaan Bodomille. Tiedossa on paljon raskaampi koitos. Ensinnäkin matka on pitempi ja reitti on aavistuksen teknisempi ja todennäköisesti kosteempi. Viime vuoden kahlaaminen ei hevillä mielestä poistu..

Huomenna treenit jatkuu kevyellä hölkällä ja sit pikku hiljaa katseet kohti tulevaa Bodom Trailia ja Karhunkierroksen 53km matkaa.

Vantaa Trail 10km tulokset

Kaikki tulokset

_DSF7703.jpg
Addun Adizero kisakamat
DSC00230.jpg
Brännbergin jälkeinen alamäki. Kuva Terho Lahtinen

 

2 comments on “Vantaa Trail 2016 – kisakauden avaus

  1. Hieno suoritus! Onnea veli! Ja kun lisäksi kummityttösikin nappasi ekoista voimistelukisoista kultaa, tuntuu meikäläisestä melkein kuin olisin itsekin huippu-urheilija!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: