Trail running

Inov-8 Järvenpää Sprint Trail Cup

Ensimmäisen osakilpailun startti
Ensimmäisen osakilpailun startti. Kuva: Miikka-Pekka Rautiainen

Järvenpäässä järjestettiin kolmena viikonloppuna peräkkäin hyvin mieluisat sprintti polkujuoksukisat. Itse en päässyt ensimmäiseen kisaan, mutta osallistuin toiseen ja kolmanteen osakilpailuun. Kisa sai minun huomion, kun ensimmäisen osakilpailun voittanut Mark Lee hehkutti ensimmäisen kisan hyvää reittiä ja kisan hyvää fiilistä.

Toisen osakilpailun loppuratkaisut
Toisen osakilpailun loppuratkaisut. Kuva: Miikka-Pekka Rautiainen

Järvenpää Cupin ensimmäinen kisa oli n. 5km pitkä, toinen n. 6km ja viimeinen n. 7km. Ensimmäisen kisan reitistä en osaa paljoa kertoa, mutta toisen kisan reitti oli ainakin tosi jees. Nopeeta single track polkua ja pieniä kallio-osuuksia. Miehissä toisen osakisan voitti polkupyöräsuunnistuksen maajoukkuemies Tuomo Lahtinen ja kakkoseksi tuli ultra-matkoilla hienosti viime kaudella menestynyt Eetu Nordman. Kolmanneksi tuli ekan kisan voittaja aussi/stadilainen Mark Lee. Itse olin tämän kisan seitsemäs. Naisissa Niina Männikkö voitti, toinen oli Susanna Rantala ja kolmas Riikka Räisänen. Ensimmäisen kisan voittanut Julia Jacobsson oli toisesta kisasta poissa.

Viimeisen osakilpailun kärkijoukko
Viimeisen osakilpailun kärkijoukko. Kuva: Miikka-Pekka Rautiainen

Viimeistä kisaa hehkutettiin paljon Facebookissa. Sitä myös kuvailtiin haastavimmaksi kaikista kolmesta. Olin myyty ja laitoin ilmoittautumisen sisään. Viime lauantaina sitten selvisi, että millainen reitti on kyseessä. Liikkeelle lähdettiin jälleen kovaa tahtia. Tosin vähän rauhallisemmin, koska moni tiesi että edessä on raskasta nousua ja todella kosteita polkuja. Kärkijoukkona toimi tuttu porukka edellisestä kisasta. Pari kilsaa mentiin helppoa polkua ja pysyin tähän asti aika hyvin kärjen mukana. Iso ja raskas nousu tuli n. 2-3 km kohdalla. Upea pitkä ja tekninen nousu! Tämän jälkeen sitten alkoi kosteat ajat. Metsässä mentiin parhaillaan vettä polveen asti. Järjestäjät sanoikin, että turha niitä lätäköitä on väistellä sillä sukat kastuu kuiteskin. Jyräsin siis lähes kaikki kosteat kohdat suoraan keskeltä lätäköitä. Merinovilla sukat toimi loistavasti! Loppu tultiin samaa uraa kun kisan alussa. Sain vielä loppusuoralla viidentenä juosseen Anton Koiviston selän näkyviin, mutta loppukiri ei riittänyt ja näin jäin kuudenneksi. Viimeisen kisan voitti jälleen Tuomo Lahtinen, kakkonen oli Eetu Nordman ja kolmanneksi tuli Ari-Pekka Joensuu. Naisissa Julia Jaconbsson palasi ykköspallille, toinen oli Ruut Uusitalo ja kolmas koko cupin hienosti voittanut Susanna Rantala.

Miehissä koko cupin vei nimiinsä upeasti juossut Jukka Erkkilä ja toiseksi tuli nuorimies Anton Koivisto. Kaksi osakilpailua voittanut Tuomo Lahtinen oli koko cupin kolmas.

Naisissa Susanna Rantala oli ykkönen. Toinen oli Niina Männikkö ja kolmas Riikka Räisänen. Kaikki naisten kolme parasta osallistuivat kaikkiin osakilpailuihin. Voittajat pääsivät käsiksi tuoreisiin Inov-8 tuotteisiin.

Jos näin kivat kisat järjestetään jatkossakin, niin suosittelen osallistumaan! Hyvää ”höntsää” kauden loppuun!

jarvenpaacup_pisteet
Kokonaispisteet

 

Outdoor  Oksanen Jäkessä:

0 comments on “Inov-8 Järvenpää Sprint Trail Cup

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: