Cycling Trail running Yleinen

Kirottu akilles

Olen tämän vuoden aikana päässyt todistamaan väitettä ”juoksija ei tervettä päivää näe.” Alkuvuodesta penikat vaivasivat ja kesästä saakka akillesjänteen kivut ovat olleet pahasti kiusanani. Penikka kivuista pääsin aika helposti eroon hierontarullan ja muiden keinojen avulla. Akilles kivut eivät tosin meinaa helpottaa, vaikka mitä kokeilisin. Olen käyttänyt erilaisia rasvoja, kinesioteippiä, kylmä/kuumahoitoa, viikon lepoa, hierontaa jne. Ei vaan auta.

Aloin tutkimaan enemmän tätä asiaa n. kuukausi sitten. Törmäsin netissä yhden jenkkilääkärin artikkeliin. Sieltä päällimmäisenä silmiini pisti ”pidä lepoa 2-4 viikkoa.” Ei hitto, enhän mä nyt pysty olemaan juoksematta useampaa viikkoa?? Kai se on pakko? Mitä mä sit teen? Lisäänkö salilla käyntejä? Minullahan olisi toi vanha maastopyörä. Pitäisköhän se touhu herättää taas henkiin?

Varastosta löytyi n. vuoden ilman kunnollista käyttöä ollut 26″ jäykkäperäinen Kona maastöpyörä. Pyörästä löytyi vielä viime kertaisen lenkin kuratkin. Ei muuta kun fillari pesuun ja rasvat ketjuihin ja menoksi.

Olen nyt parin viikon verran tehnyt pelkästään maastopyöräilyä, kävelyä ja kuntosalia. Olen pyrkinyt välttämään suurempaa rasitusta akillesjänteille. Tuntuu toimivan! Maastopyörän selässä olen myös onnistunut löytämään uusia hyviä reittejä Sipoonkorvesta.

Viime viikolla pyöräilykilsoja kertyi n. 80km ja hauskaa oli! Nämä treenit löytyvät mm. minun Movescount sivulta.

_DSC5526
Työkalut toipumiseen

0 comments on “Kirottu akilles

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: