Trail running

Julbo Edge Reactiv 1-3 High Contrast

Ranskalainen Julbo on tunnettu sporttilasimerkki etenkin juoksupiireissä ja alppilajeissa. Nyt he ovat päättäneet keskittyä vielä enemmän pyöräilyyn suunniteltuihin aurinkolaseihin! Tässä artikkelissa otetaan käsittelyyn Julbo Edge fillarilasit! Nämä ovat toiset Julbon lasit joita testaan. Aikaisemmassa testissä Julbo Density oli lähes täydellinen, mutta juuri kyseisen testimallin linsseissä jäin kaipaamaan hieman parannusta. Lähetäänpä katsomaan, että olisikohan Edgeissä aineksia nousta minun ykköslaseiksi.

** Tuote saatu, mielipiteet omia.


Plussat:
+ Paras fotokromaattinen linssi mitä olen ikinä käyttänyt! Siis aivan super hieno linssi ja sillä vielä pärjää kaikissa valo-olosuhteissa (valonläpäisy 13-72% ja punertava sävy!) Linssi on oikeasti riittävän tumma ja suojaava aurinkoisella säällä, mikä on harvinaisempaa fotokromaatiisille linsseille. Myös pimeällä riittävän kirkas.
+ Erinomainen kontrasti! Linssi merkattu ”high contrast” linssiksi ja sen huomaa. Maaston muodot korostuvat upeasti!
+ Yksi helpoimmista ja nopeimmista linssinvaihtotsydeemeistä mitä olen nähnyt. Magneetti ja pienet urat pitävät linssin paikallaan ja tekevät vaihdosta nopeaa. Sinäänsä ehkä hieman hassua, että näissä on yksi markkinoiden kätevimmistä linssinvaihtotsydeemeistä, vaikka fotokromaattinen linssi on niin hyvä, että linssiä ei juurikaan kaipaa vaihdella. Ainoastaan silloin tarve vaihtaa jos polkisin koko pyörälenkin pimeässä. Silloin laittaisin kirkkaan tai ”low light” linssin. Tosin tällä fotokromaattisellakin pärjäisin.
+ Löytyy useita vaihtolinssejä.
+ Iso muotoilu suojaa erinomaisesti. Ei pelkoa, että alamäissä tulisi tippa linssiin.
+ Ei huurru helposti! Suurinosa talven hiihdoista meni näillä laseilla ja kertaakaan eivät huurtuneet!
+ Hieno, uniikki muotoilu! Viime kerran Julbo Density arvostelussa peräänkuulutin repäisevämpää muotoilua ja nyt sitä todellakin löytyy näistä Edgeistä! Ehkä mallinimikin viittaa siihen…
+ Pysyy päässä myös juostessa. Kyseessä on koko kehys eli se ulottuu myös alaosaan ja se lisää hieman painoa. Kuitenkin nenän ja sankojen kumiset osat liimaavat hyvin ja lasit pysyvät töyssysillä poluilla paikallaan!

Miinukset:
– Lasien alareuna saattaa osua poskiin. Riippuu tietysti nassun koosta ja poskien muodoista. Minulla joskus osuu jos irvistän tai hymyilen oikein leveästi.
– Kehyksen syvä alareuna tulee hieman näkökenttään.
– Hieman arveluttaa linssien kevyen kiinnityksen kestävyys. Vielä ei ole esiintynyt mitään ongelmia ja toivotaan, että jatkuu niin.

Loppuloru:
Oksasen urheilulasivaltaistuimelle on noussut nyt uusi kunkku! Julbo Edgen täydellinen fotokromaattinen linssi ja iso kehys ovat juuri se yhdistelmä joita laseissa arvostan!

Tuotesivu: https://www.julbo.com/en_gb/sunglasses/edge

Aika vikkelään tapahtui linssin vaihdos! Tässä paketissa tuli mukana myös kirkas linssi.

0 comments on “Julbo Edge Reactiv 1-3 High Contrast

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: