Arvostelut

Julbo Density Reactiv 1-3

Ranskalainen Julbo on tunnettu sporttilasimerkki etenkin juoksupiireissä ja alppilajeissa. Nyt he ovat päättäneet tuoda lasejaan vielä enemmän pyöräilijöiden tietoisuuteen. Ensimmäinen loistava näyttö fillarointiin sopivista isoista laseista on tämä Julbo Density malli. Käytössäni on muutaman kuukauden ollut tämä fotokromaattisella linsillä varustettu versio. Reactiv 1-3 linssi tarkoittaa itsestään tummuvaa fotokromaattista linssiä jossa valonläpäisy on 17-75 %. Lähdetäänpäs tsekkaamaan plussien ja miinusten kautta millaiset Densityt ovat.

*Lasit saatu testausta varten.

Plussat:
+ Tosi kevyet! Urheillessa ei meinaa edes huomata, että on lasit päässä.
+ Eivät liiku/valu urheillessa. Julbot selvisivät hienosti pomppuisesta juoksutestistä. Isosta linssistä huolimatta pysyvät loistavasti päässä paikallaan. Ovat sen verran kevyet ja sankojen ja nenäosan kumiset osat pitävät lasit loistavasti paikallaan.
+ Nopeasti valon mukaan muuttuva fotokromaattinen linssi. Tällä linssillä pärjää aika hyvin tilanteessa kuin tilanteessa. Linssi tuntuu reagoivan nopeasti muuttuvaan valoon. Tämä on tärkeä ominaisuus kun esim. ajetaan valoisalta peltoaukealta hämärään metsään. Tai lähetään lenkille valoisan aikaan ja lopetetaan pimeällä.
+ Eivät huurru! Nyt talvella tullut tehtyä lenkkejä eri lämpötiloilla ja Julbot eivät vaan suostu huurtumaan. Näissä on iso linssi, mutta se jää juuri sopivan verran irti naamasta ettei huurtumista pääse tulemaan. Hyviä testejä ollut kun pysähtyy talvella vaikka korjaamaan jotain pyörästä. Silloin useasti linssit saattavat huurtua ja takaisin liikkeelle lähtö on haastavaa kun ei meinaa nähdä mitään.
+ Tyylikkäät. Tämän päivän trendin mukainen iso linssi! Löytyy hienoja värejä ja eri kehys/linssikomboja.
+ Iso linssi suojaa loistavasti! Ei tule tippa silmään vauhdikkaissa alamäissä.
+ Kirkas kehys on tosi huomaamaton. Ei juurikaan näy näkökentässä.
+ Suorat sangat. Hyvä ominaisuus etenkin talvella kun pyöräillään pipo päässä. Sangat tulevat kivasti pipon päälle, eivätkä ärsytä korvaa.
+ Mukana tulee hyvä suojakotelo ja mikrokuituliina.
+ Fotokromaattisen linssin kirkaspää on riittävän kirkas pimeällä pyöräillessä.
+ Toimii eri kokoisissa kupoleissa. Minun isohkoon päähän nämä istuvat täydellisesti, mutta myös vaimon pienemmässä päässä lasit ovat toimineet hyvin.

Miinukset:
– Linssi ei ole ihan terävimmästä päästä. Vertasin kilpaileviin laseihin jotka aavistuksen kalliimmat ja Julbo ei ollut ihan samalla tasolla terävyydessä ja kontrastissa. Todennäköisesti tätä ei hirveen moni edes huomaa, mutta tämä pilkunviilaaja sen havaitsi.
– Juuri tässä versiossa linssin tumman pään valonläpäisy on 17%. Jos on pitkä päivä esim. aurinkoisessa vuoristossa, niin voisin kaivata aavistuksen tummempaa linssiä (esim. 11% tummassa päässä).
– Muotoilu on aika varman päälle pelattu. Kaipaisin ehkä hieman lisää rock’n rollia.

Loppuloru:
Julbo Densitystä on tullut meikäläisen ns. go to urheilulasit eli ne päässä on tullut viime aikoina aina lähdettyä lenkille. Iso suositus ja tuplapeukku! 👍👍

Tuotesivu: https://www.julbo.com/en_wo/sunglasses/density

0 comments on “Julbo Density Reactiv 1-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: