Arvostelut

Garmin Fenix 7X – Sapphire Solar Edition

On tullut aika kertoa Garmin Fenix 7X Sapphire Solar Edition urheilukellosta. Käyn ensin läpi asiat joista tykkään ja joista tykkään vähemmän ja loppuun vielä vertailu eri Garminien välillä.

Garmin Fenix 7X on ollut minulla testilainassa vuoden verran, joten hyvin on tullut tietoon mitä laite sisältää!

*Kello on testilainassa.

Plussat:
+ Aivan älyttömän pitkä akunkesto! Ei tarvitse pitkissä ultrajuoksuissa miettiä kestääkö akku maaliin asti.
+ Sisäänrakennettu taskulamppu! Pidän kelloa aina kädessä ja sen ansioita nyt mukana kulkee myös pieni taskulamppu! Ollut täydellinen esim. iltaisin kun muu perhe nukkuu ja pitää pimeässä talossa suunnistaa vaikka vessaan. Valon saa myös ajastettua juoksulenkeille käyttöön. Voi esim. laittaa, että aina auringonlaskettua valo menee päälle tai vilkkuu juoksulenkeillä. Loistava ominaisuus syksyn hämärille juoksulenkeille! Esimerkki video alla!
+ Luotettavuus! Jokaisessa Garminin arvostelussa puhun luotettavuudesta ja samaa pätee Fenix 7X kanssa. Kello toimii täydellisesti! Tallentaa aina lenkit tarkasti ja synkronoi ilman ongelmaa Garminin aplikaatioon ja Stravaan.
+ Pikakiinnitys remmit. Erittäin nopea ja helppo irottaa ranneremmit. Klikkaa vaikka kiinni Garminin pyörätelineeseen ilman remmejä. Itse käytän rullaluistellessa Fenixiä taskussa ilman remmejä, koska ranteessa rannesuojat ja kellolla riski hajota.
+ Unen statistiikka. Pidän aina öisin kelloa ranteessa, jotta voin tarkkaan seurata unen laatua ja palautumista. Fenixiin tuli viimeinkin päivityksen kautta Forerunnerista tutut unitiedot. Eli herätessä kellolle tulee heti oma näyttö josta pääset tutkimaan yön statistiikkaa. Näet unen määrän, palautumisen tason, sykevaihtelut jne. Itse seuraan näitä jatkuvasti ja saatan jopa jättää päivän treenin väliin jos Garmin niin kehottaa tai sitten teen isomman treenin jos palautuminen sujunut hyvin. Kello kädessä nukkuminen voi kuulostaa oudolta, mutta siihen tottuu muutaman yön jälkeen.
+ Palautumisen seuraaminen. Mitä enemmän tullut ikää, niin sitä tarkemmin olen seurannut Garminin ilmoittamia palautumisaikoja. Ylikuntoa tai loppuun palamista ei kukaan halua!
+ Kunnon ja treenien tuottavuuden seuraaminen. Garmin kertoo missä kunnossa olet ja miten treenit etenevät ja mistä treeneistä mahdollisesti puutetta. Minulle Garmin valittaa jatkuvasti kovien treenien puutteesta ja on täysin oikeassa!
+ Isolle näytölle mahtuu paljon dataa. Ei tarvii vaihdella välilehtiä lenkin tai kisan aikana. Itse olen laittanut ekalle näytölle ajan, sykkeen, keskisykkeen, vauhdin, keskivauhdin ja matkan. Jos juoksen vuoriultran, niin vaihdan vauhti datakenttien tilalle korkeuden ja kokonaisnousumetrit.
+ Hälytykset lenkin aikana. Etenkin kisaan hyvä laittaa esim. 30 min (tämä tietty yksilöllistä) välein tai kalorikulutuksen mukaan hälytykset syömisestä. Väsyneenä syöminen helposti unohtuu, mutta kun Garmin käskee niin sitä tulee helpommin tehtyä.
+ Kustomointi. Garmin Connectista löytyy vaikka kuinka erilaisia sovelluksia. Datanäyttöjä ym. joilla saat kellosta kustomoitua sinulle sopivan.
+ Kartat. Garminissa on erittäin selkeät kartat. Navigointi urheilusuorituksen aikana on helppoa.
+ Strava live segmentit. Stravan omat suosikki segmentit ilmestyvät kellon näytölle urheilusuorituksen aikana. Voit seurata oletko edellä tai jäljessä segmentin nopeinta aikaa tai omaa ennätystä. Syksyllä kun treenasin maratonille, niin tein kovat treenit reitin segementeillä.
+ Tapahtumantunnistus. Lähettää hätätekstiviestin lähimmäiselle jos kello havaitsee onnettomuuden. Yleensä nopea liikkeen pysähdys laukaisee hälytyksen.
+ Aurinkolataus. Kaikki lisä millä akunkestoa saa paremmaksi on aina tervetullutta! Etenkin viime kesänä huomasin pitkällä pyöräretkelläni aurinkolatauksen hyödyn.

Miinukset:
– Iso kokoinen. Olen Fenixin rinnalla käyttänyt esim. Garmin Forerunner 955 Solar kelloa ja joka kerta sen jälkeen Fenix tuntunut tosi isolta. Forerunneria ei meinaa edes huomata ranteessa, mutta Fenixin paino ja koko ei jää huomaamatta. Iso akku ja sisäänrakennettu taskulamppu vaativat tietysti kellolta kokoa.
– Sykevyö ei kuuluu pakettiin ja rannemittaus ei ole yleisesti yhtä luotettava, kuin sykkeen mittaaminen rinnasta.
– Lippulaivamallit eivät ole halvimmasta päästä ja Fenix 7X Sapphire editionin hinta on 1049 €.


Tässä vielä vertailu kolmen suositun Garminin välillä. Kaikki nämä kolme mallia ovat olleet minulla testissä.

Garmin Fenix 7XGarmin Epix 2Garmin Forerunner 955 Solar
Akunkesto (Asetuksilla joita käyttäisin juoksukisassa)Kaikki satelliittijärjestelmät: enintään 63 tuntia / 77 tuntia aurinkolatauksella*
tai
Kaikki satelliittijärjestelmät ja monikaista: enintään 36 tuntia / 41 tuntia aurinkolatauksella**
Kaikki satelliittijärjestelmät: enintään 32 tuntia (24 tuntia aina käytössä)
tai
Kaikki satelliittijärjestelmät + monikaista: enintään 20 tuntia (15 tuntia aina käytössä)
Vain GPS -tila ilman musiikkia: enintään 42 tuntia / 49 tuntia aurinkolatauksella**
tai
Kaikkien järjestelmien GNSS ja monikaista ilman musiikkia: enintään 20 tuntia / 22 tuntia aurinkolatauksella**
Koko51mm. Selvästi isoin ja eniten kauluspaidan hihaan jumittuva kello. Paino 89g47mm. Paino 70g (sapphire)46,5mm. Kaikista pienin ja huomaamattomin. Paino 53g.
Hinta949-1249 €949-1049 €569-669 €
OminaisuudetPaljon + aurinkolatausPaljonPaljon + aurinkolataus
NäyttöIsoin, mutta vähiten terävä. On kuitenkin näistä kolmesta helpoin seurata. Näkyy myös hyvin pyörän ohjaustangolta.AMOLED! Keskikokoinen – kaikista hienoin ja skarpeinPienin, mutta minun silmään vaikuttaa hieman terävämmältä kuin Fenix. Johtunee varmaan koon ja pixeleiden suhteesta.
RannekePikakiinnitys. Saa helposti rannekkeen irti.Pikakiinnitys. Saa helposti rannekkeen irti.Kiinteä.
Miksi juuri tämäJos haluat kaikista järeimmän ja pisimmällä akunkestolla, niin tämä on sinun valinta! Ja hei toi taskulamppu on täydellinen lisä!Jos haluat kaikista terävimmän ja hienoimman näytön ja akunkesto ei ole se tärkein juttu, niin Epix on sinulle!Jos haluat kaikista siroimman ja huomaamattomimman, niin tämä on sinun valinta!
Fenix 7X valo sijaitsee kellon yläosassa.
Valon saa kätevästi vilkkumaan. Loistava huomiovalo lenkeille.
Garminin valo auttoi pimeässä halkovajassa
Tämän hetkinen suosikkinäyttö. Samalla näytöllä paljon dataa: akunkesto, body battery, palautumisaika, aika, sää, stressi, aurningonlasku, tuuli ja päivämäärä.
Stressin ja palautumisen seurantaa tullut tehtyä paljon viime aikoina.
Lenkin jälkeinen data. Yritin tuttua 9,99 km lenkkiä, mutta vahingossa lipsahti kympin puolelle.
Yön jälkeinen data: harjoitusvalmius, treenisuositus, unitiedot, sykevaihtelu, sää ja kalenteri.
Ensimmäinen näyttö juostessa: matka, syke, keskisyke, vauhti, keskivauhti ja aika. Kuva otettu lenkille lähitessä eli siksi ei paljoa dataa. Seuraavalla välilehdellä korkeustiedot.
Sykemittari ja latauspistoke kellon takana. Laatufiilis viimeistelystä ja materiaaleista täysi kymppi!
Strava segmentin jälkeinen tieto miten meni. Tällä hyvin vähän juostulla segmentillä sain KOM:n (kruunu näytöllä).
Tuon kovan lenkin jälkeen oli hyvä tutkia sykepiikkejä joita syntyi segmenttejä juostessa.
Fenix 7X Sapphire Solar Edition on iso kello. Kuvassa vertailuna Epix 2.
Kiilopäätä juostessa ylös tällainen noususta kertova näyttö tuli esille.
Puhelimeen tulevat tärkeät ilmoitukset tulevat näkyviin.
Kiitos kun luit! Oksanen suosittelee!

Tuotesivu:

https://www.garmin.com/fi-FI/p/735563/pn/010-02541-11


0 comments on “Garmin Fenix 7X – Sapphire Solar Edition

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: