Arvostelut Cycling

Café du Cycliste

Kuukauden testijakson jälkeen on ilo päästä kertomaan millaisia ovat Cafe du Cyclisten gravel-pyöräilyyyn suunnitellut vaatteet! Päälläni on ollut lyhythihainen (tai 3/4 hihat), pitkähihainen ja bibsit+päälishortsit.

Viime vuosina markkinoille on vyörynyt paljon gravel-pyöräilyyn liittyviä tuotteita ja nyt vaatevalmistajatkin ovat lisänneet gravel-mallistoja. Gravel-vaatteille ei ole oikein mitään selvää linjaa. Jotkut tekevät vähän löysemmillä leikkauksilla ja jotkut tekevät vastaavanlaisia kuin maantievaatteet, mutta suojaavampia. Cafe du Cyclisten gravel-vaatteissa ensimmäisenä mielenkiinnon herätti todella tyylikäs design ja fiksut ratkaisut. Cafe du Cycliste osaa käyttää tyylikkäitä värejä, kuitenkaan menemättä överiksi. Vaatteisiin on otettu hieman vaikutteita muista tyylilajeista, mutta kuitenkin kaikissa näkyy Cafe du Cyclisten oma kädenjälki! CdC:n gravel-vaatteissa leikkaus on vähän väljempi kuin perinteisissä pyöräilyvaatteissa. Vaikka Cafe du Cyclisten gravel-mallisto eroaakin selvästi normaaleista pyöräilyvaatteista, ovat he onneksi säilyttäneet pyöräilyvaatteiden tärkeitä ominaisuuksia. Kuten esimerkiksi takataskujen löytymisen paidoista.Barbara jersey

Malliston 3/4 mittaisilla hihoilla varustettu ajopaita.

MATERIAALIT: Barabara paidan materiaalit ovat hyvin vastaavanlaisia mitä löytyy normaaleista urheilupaidoista. Se on hyvää materiaalia lämpimille ajokeleille. Retkikäyttöä varten jäin kaipaamaan merinoa. Tosin se olis varmasti nostanut paidan hinnankin ihan eri tasolle. Barbara jersey toimii minulla loistavasti +18 asteen lämpötilasta ylöspäin.

TASKUT: Barbarasta löytyy kolme takataskua. Ne ovat ihan ok kokoisia. Olen saanut liivin, pumpun, eväät ja kännykän mahtumaan taskuihin. Taskut sijaitsevat aika ylhäällä eli jonkun verran pitäisi käsien venyä jotta taskuihin pääsee. Vetoketjullista taskua ei löydy.

ULKONÄKÖ: Kun puhutaan ulkonäöstä, niin sillähän osastolla Cafe du Cycliste loistaa aina! Ainakin minun silmissäni. Vaatteiden ulkonäkö onkin kasvanut pyöräilyssä merkittäväksi osa-alueeksi. Barbara jerseystä minulla on ollut käytössä valkoinen, sinisillä hihoilla ja punaisella kauluksella varustettu versio. Mallistosta löytyy myös kaksi muuta värivaihtoehtoa. Tykkään kun hihat ovat 3/4 mittaiset. Ne näyttävät tyylikkäästi erilaisilta ja jos poluille eksyy, niin ne tarjoavat suojaa hauberille. Eikä tarvitse aurinkorasvaa ihan yhtä paljon. Olen aina ollut tummien värien ukkeli, joten otin pienen riskin lähitessäni käyttämään valkoista paitaa. En ole katunut!

KOKO: Tämän tuotteen kanssa kannattaa olla tarkkana koon kanssa. Itse olen normaalisti M-kokoa pyöräilypaidoissa, mutta pituuden takia L-koko olisi ollut parempi.

https://www.cafeducycliste.com/en_roe/men-gravel-jersey-barbara-navy-white.htmlAngèle long sleeeve jersey

Harmaa collegepaita – klassiko!

MATERIAALIT: Paidan matskut ovat vastaavanlaista materiaalia kuin normaaleissa collegepaidoissa. Sisäpinnalta löytyy erinomaista hengittävää verkkomateriaalia. Tuo yksityiskohta vähentää mukavasti ylikuumenemista. Angèle toimii minulla rauhallisilla lenkeillä +10-20 asteen lämpötiloissa. Liivin ja aluspaidan kanssa vieläkin viileämmässä.

TASKUT: Pitkähihaisessa Angèle paidassa on vastaavanlaisesti taskuja kuin edellä mainitussa Barabara paidassa. Angèlessa taskut sijaitsevat alempana ja niihin pääsy on helpompaa. Taskut ovat myös selvästi isommat ja elastisemmat.

ULKONÄKÖ: Nonni pitäiskö kehua vähän lisää! Tämä paita on aikalailla täydellinen jos tykkää harmaasta ja tumman sinisestä! Nostankin heti käden ylös ja ilmoittaudun näiden värien suureksi faniksi! Tykkään myös erittäin paljon collegepaita tyylistä. Angèlen sininen alaosa tuo kivan yksityiskohdan ja samalla muuttaa paidan uniikiksi. Rinnassa on tuttu CdC:n gravel-malliston logo, lentävä kala.

KOKO: Angèle on aika väljää kokoa. M-koko on tässä minulle juuri oikea (eli sama kun muillakin merkeillä).Helene gravel bib

Alusbibsit, jotka on suunniteltu käytettäväksi Renée päälishortsien kanssa.

MATERIAALIT: Helene bibsit ovat täynnä pieni reikiä. Niistä on haluttu tehdä mahdollisimman hengittävät, koska niitä on tarkoitus käyttää päälishortsien alla. Lahkeista löytyvät hyvin pitävät ”gripperit.”

TASKUT: Helene alusbibseistä ei taskuja puutu. Reidestä löytyy geeleille oma tasku ja selässä vielä kolme taskua lisää. Lukuisat taskut ovat todella hyvät pidemmille matkoille, kun evästä on kannettava paljon mukana! Gravel- ja retkipyöräilyssä reitit saattavat kulkea pidemmän aikaa poissa kauppojen ym. läheisyydestä ja siksi on hyvä olla mahdollisimman paljon taskuja tavaroiden ja eväiden kantamiselle.

PEHMUSTE: Nämä alusbibsit ovat tehty pitkille matkoille ja töyssyisille hiekkateille, joten se on huomioitu pehmusteessa. On mukava! Pehmuste on tosi pehmeä. Paksuutta on myös ihan kivasti. On toiminut minulla hyvin yli 100 km päivälenkeillä.

KOKO: Kannattaa katsoa tarkkaan CdC:n mitoitukset heidän nettisivuilla. Itse olen normaalisti L-kokoa bibseissä, mutta näissä XL on oikea koko. Eli just niin kun sivuilla mitat ilmoitetaan.

https://www.cafeducycliste.com/en_roe/men-bib-shorts-helene-sunflower.htmlRenée gravel shorts

Kolmella taskulla varustetut päälishortsit.

MATERIAALIT: Renée shortsit on valmistettu todella venyvästä materiaalista, joka tekee niistä todella mukavat. Materiaali hengittää kohtuullisen hyvin, mutta alusbibsien kanssa kovalla helteellä voi tulla hieman ylikuumenemista. Ovat mielestäni täydelliset alle +22 asteen lämpötiloissa. Toimivat loistavasti myös kylmillä keleillä esim. thermal bibsejen päällä. Pysyy varmasti arat alueet lämpiminä.

TASKUT: Jotenkin tuntui oudolta kun pyöräilyshortseissa on takataskut. Eikös ne häiritse polkemista? Yllätyin todella positiivisesti, kun polkiessa en juurikaan huomannut tavaroita takataskuissa. Ne ovat juuri sopivasti sivulla, eivätkä tule häiritsemään kriittiselle alueelle. Taskut ovat juuri sopivan kokoiset esim. iPhone X kännykälle. Nappi varmistaa ettei luuri lennä taskusta pihalle. Ainoa ongelma on, että shorsit meinaa valua alas ja vyötäröä ei pysty kiristämään millään. Pitää vaan välillä vähän nostaa shortseja ylös. Kolmas takatasku sijaitsee keskellä alaselän kohdalla ja se on vetoketjulla varustettu. Loistava jemma esim. avaimille.

ULKONÄKÖ: I like! Kuten aikaisemmin sanoin, Oksanen tykkää tumman sinisestä! löytyy myös muita värejä. Renée päälishorsit ovat aika kireät eli ne eivät juurikaan jumitu satulaan ym. Tiukka leikkaus näyttää myös hyvältä!

KOKO: Näissä minulle käy aikalailla sama koko kuin muissakin shortseissa eli L koko. Ovat kireät, mutta eivät liian kireät.

https://www.cafeducycliste.com/en_roe/men-gravel-shorts-renee-navy.html


Nonni se kirjoitus oli sitten siinä! Olen todella fiiliksissä Cafe du Cyclisten gravel-vaatteista! Pakko myöntää, että samalla hieman mietin, että tarviiko gravel-pyöräily oman vaatemallistonsa? Voimmeko vain polkea vanhoilla, perinteisillä pyöräilyvaatteilla? Noh, tottakai voi polkea normaaleilla pyöräilyvaatteilla, mutta ainakin minä kannatan aina erikoistumista ja lajiin suunniteltuja varusteita. Henkilökohtaisesti en oikein siedä sponsorikylteillä varustettuja pyöräilyvaatteita, vaan mielummin suosin rennompia designeja. Mielestäni Cafe du Cycliste on tehnyt erinomaista jälkeä suunnitellessaan heidän gravel-mallistoa! Tämän kaltaiset tuotteet auttavat meitä hiekkatiepunkkareita erottumaan lajimme hyväksi!

https://www.cafeducycliste.com/

Testaajan mitat:
Pituus 186cm
Paino 82kg

0 comments on “Café du Cycliste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: