Trail running

Suunnistaja-lehti 02/2020 – Juha Jumiskon valokuvaus

Uusi Suunnistaja-lehti on nyt ulkona!
Sain kunnian kuvata tähän numeroon kannen, sekä haastattelukuvat ultrajuoksulegenda Juha Jumiskosta! Huh miten siistiä! Ensinnäkin se, että pääsin kuvaamaan kansikuvan ja yhteensä 8 sivun haastattelukuvat, mutta myös se että kuvattava oli tämän hetken kuumin suomalainen ultrajuoksija, Juha Jumisko! M-A-H-T-A-V-A-A ! Telkkarista juuri loppui Extremepäiväkirjat, joka on yksi parhaista tv-sarjoista pitkään aikaan (asiaan ehkä vaikuttaa omat mielenkiinnon kohteet) ja kyseisen ohjelman yksi tähdistä on juuri Mr. Juha Jumisko!

Juha_Jumisko_07
Suunnistaja-lehti 02/2020 kansi

Minulla on aina tapana jokaista miljöössä tehtyä kuvausta varten käydä etukäteen tutkimassa kuvauspaikkoja. Näin tein myös tämän kuvauksen kohdalla. Kävin muutama päivä ennen kuvausta tutkimassa Ylästön polkuja. Alue oli yleisesti tuttu fillarilenkeiltä, mutta polkuja en tarkkaan tuntenut. Sainkin Juhalta kartan jossa oli hänen mielestä parhaat mestat kuville. Niinhän ne olikin! Näiden paikkojen tsekkaaminen helpotti huomattavasti tulevaa kuvausta. Tiesin minne mennään ja miten aika käytetään tehokkaasti silloin kun valo on parhaimmillaan. Lehtiä varten tehdyt polkujuoksukuvaukset pyrin aina tekemään mahdollisimman lähellä auringonnousua tai -laskua. Kuitenkin niin, että luonnonvaloa on riittävästi.

Juha_Jumisko_06img_6543

Kuvauspäivänä treffattiin Juhan kanssa sovitussa paikassa. Heitettiin melkein femmat (koronakielto) ja lähdettiin juoksemaan ekalle kuvauspaikalle. Minulla on tapana melkein aina polkujuoksukuvauksissa liikkua kuvattavan kanssa juosten. Pysyy lämpö päällä jne. Olin pakannut todella kevyeeseen F-Stopin kamerareppuuni kaksi kameraa ja niihin objektiivit kiinni. Noiden lisäksi mukanani oli pari muuta objektiivia ja salamalaitteet. Eli kyllä se reppu hieman painoi, mutta ei kuitenkaan estänyt kevyttä lenkkeilyä. Kuvauspäivä sujui mukavasti Juhan kanssa läppää heittäen. Tämä oli itseasiassa eka kerta kun kunnolla päästiin juttelemaan. Ollaan joskus muutama sana vaihdettu, mutta nyt oli mukava päästä tutustumaan ultrakunkkuun paremmin. Kuvia kertyi todella kivasti, monesta eri paikasta. Tykkään kuvata vähän jopa extraa, jotta valikoimaa lehdelle on varmasti riittävästi. Onneksi Juhalla ei ollut kiire. Yhteensä aikaa kuvauksisa meni n. pari tuntia ja matkaa taisi kertyä n. 5 km (oikeasti ei tarkkaa tietoa kun kellot eivät olleet tallennustilassa). Tiesin, että kuvaukset menivät hyvin, mutta lopullinen päätös tulee vasta kun näen kuvat isolta tietokoneen näytöltäni.

Saavuin kotiin, latasin kuvat ja hymyilin.

Kiitos vielä Suunnistaja-lehti / Anu ja Juha Jumisko! Tämä oli todella upea projekti!

OXA24159
Juha Jumisko

0 comments on “Suunnistaja-lehti 02/2020 – Juha Jumiskon valokuvaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: