Cycling Trail running

Gravelia ja polkuja – viikko 17

Pitkästä aikaa viikkoraporttia! Viime viikko oli sen verran nätti, että nyt on pakko jakaa lenkkeilyistä. Tai itseasiassa nyt on alla jo kaksi tosi hyvää viikkoa. Viikkojen treenimäärät noussut jopa lähellä 10 tuntia. Sujunut kyllä loistavasti treenimäärän pikkuhiljaa kasvattaminen pitkän flunssajakson jälkeen. Joka viikko ollut vähän isompi.

IMG_6383 1
Sipoon gravelia ja ”Pyydäpunkkari” Paulin selkä

Olen nyt treenannut juoksua ja pyöräilyä tasaisesti. Melkein jokatoinen päivä on ollut juoksua ja jokatoinen fillarointia. Juoksulenkit ovat olleet pääasiassa lyhkäisiä kympin lenkkejä, mutta viime lauantaina juoksin pitkästä aikaa 15 km polkulenkin. On vähän outoa kun 15 km tuntuu tämän hetkisen kunnon mukaan aika pitkältä ja kohtuu raskaalta. Viime vuonna tähän aikaan juoksupitkikset pyörivät 30-40 km mitoissa. Tosin silloin treenasin toukokuun lopun NUTS Karhunkierroksen satamailiselle. Mutta mutta eiköhän tässä kohta päästä kunnon pitkisten makuun.

OXA25871

Viime viikon gravel-lenkit olivat todella timanttisia! Nyt on löytynyt hyvä meininki pyöräilyyn. Fillari on pysynyt ehjänä ja olen löytänyt sellaisia reittejä jotka todella houkuttelee lähtemään lenkille. Perjantaina sain jopa ratkaistua yhden Sipoonkorven tulpan. Ollut tietty reitti mielessä, mutta en ollut aikaisemmin ratkaissut mitä polkua pitkin pääsisin yhden umpikujan. Nyt selvisi ja johan oli siistiä! Tuo reitti on n. 30 km mittainen ja siinä on n. 10 km polkua/leveätä metsätietä, Sipoonkorven halki. Sen jälkeen n. 12 km luxus gravelia ja loppuun vielä vähän asfalttia. Nyt oli vielä kiva ajella alun polkupätkiä kun ei ollut liian mutaista. Eiköhän tätä pätkää jatkossa rullailla oikein urakalla!

DSCF4716 1
Patsastelua Keinukallion hiekkatiellä
DSCF4708 2
aaah auringonlasku

Viime viikon päätti muutaman tunnin gravel-pyörälenkki. Käytiin Paulin ja Aleksin kanssa kurvailemassa Dirty Sipoo reitillä. Todella mageeta hiekkapätkää maalaismaisemassa! Ja kyllä muistettiin pitää turvaväli ja kaikki olivat oireettomia. Paulin kanssa oli jo toinen viikendi putkeen kun käytiin pyöräilemässä. Edeltävänä viikonloppuna ajettiin Dirty Sipoon Paradise Solo reitti ja nyt käytiin vähän tuon reitin sivussa. Aika hauska, että ei olla oltu Paulin kanssa moneen vuoteen tekemisissä, mutta nyt hän bongasi Facebookista meikän pyöräilyinnostuksen ja sen jälkeen sit sovittiin yhteisistä lenkeistä. Tätä ennen ollaan tosissaan oltu tekemisissä varmaan reilu 10 vuotta sitten. Silloin vielä molempien ykkösharrastus oli vapaalasku. Paulihan on itseasiassa lajilegenda! Todellinen Pyydäpunkkari! 🙂

DSCF4856 2
Pauli

Mutjoo takaisin viime sunnuntaihin.. Reitti oli todella hyvässä kunnossa. Kosteita kohtia ei juurikaan ollut. Kylpemään pääsi ainoastaan tuolla yhdellä peltopätkällä, josta piti tietty ottaa kuvakin (alla). Tuulikin oli paljon miellyttävämpi, kun edellisen viikonlopun lenkillä. Nyt tuuli ei juurikaan häirinnyt.

Olin eka suunnitellut vähän pitempää lenkkiä, mutta lopussa alkoi jalat painamaan ja päätin typistää reittini 50 kilsaan. Ehkä se edellisen päivän polkulenkki painoi vielä. Pakko antaa itselleni vähän aikaa. Kyllä se kunto ja jalat vielä palaavat!
Aleksilla tuli jopa 100 km päivä ja Paulilla 70 km. Hesalaiset!

DSCF4861
Reitin ainoa kosteampi kohta.

Oli myös siisti nähdä miten Aleksin uudet 40 milliset Continental Terra Speed renkaat pelittivät. Ymmärtääkseni toimivat oikein kivasti. Paulilla ja meikäläisellä oli molemmilla uudet Fizikin kengät. Meikällä Terra X5 ja Paulilla Overcurve X3. Pakko kyllä sanoa, että nuo X5:set ovat ainakin kovasti tämän ukon mieleen! Todella mukavat jalkaan! Lesti on just sopivan mittainen ja muotoinen! Varpaiden on mukava olla! Kengät eivät ole kaikista jäykimmät, mutta just riittävät! Tarkoitus kuitenkin käyttää näitä gravel ja retkihommissa eli kävelykin pitää jotenkin onnistua. Pitäisköhän Fizikeistä kirjoittaa oma arvostelu? Pistä kommenttia jos kiinnostusta.

Tästä on kiva jatkaa kohti vappua. Siman ja munkkien lisäksi on taas luvassa pitkiä päiviä poluilla ja hiekkateillä!

Vielä asiaa tulevista artikkeleista:
Seuraavassa kirjoituksessa tulen esittelemään Columbia Montrailin kevään varusteita. Mitä on uutta, mikä ihastuttaa jne. Sen jälkeen aion kirjoittaa kotimaisen Noshtin sporttiherkuista ja toivottavasti toukokuun aikana saan Garmin Fenix 6x Pro Solar kirjoituksen ulos. Eli pysykää kanavalla ja hauskaa vappua kaikille! Yrittäkää nauttia ja muistakaa korona!

DSCF1408
Uudet Columbia Montrail F.K.T. kengät ekalla lenkillä. Näistä lisää seuraavassa artikkelissa.

2 comments on “Gravelia ja polkuja – viikko 17

 1. Noora

  Odotan innolla raporttia Columbian uusista kengistä! Hankin sun innoittamana viime vuonna Caldoradot ja ovat minulle ihan täydelliset polkukengät. Nyt odottaa lisäksi yhdet Bajadat laatikossa käyttöön pääsyä ja tekisi mieli hankkia vielä Trans Alpsit ja ehkä myös Montrail F.K.T:t…

  Voi kun tekisivät vielä sileän tossujakin niin olisin superonnellinen.

  Mukavaa vappua!

  Tykkää

  • Teemu Oksanen

   Moi Noora!
   Ilo kuulla, että olet löytänyt Columbia Montrailin kengät! Caldoradot ovat kyllä tosi hyvät! Itseasaiassa tuli just eilen juostua viime kauden Caldorado kisakengillä, joilla on jo yli 500 km takana ja vieläkin erinomaisessa kunnossa! Tuohon kenkäpariin ihan spesiaali suhde. Menee varmaan johonkin meikäläisen omaan museoon sit kun väsähtävät. 🙂 Nuo muut mallit jotka mainitsit ovat myös minulla koko ajan kierrossa! Trans Alpsit ovat kyllä sellaiset joita harkitsen UTMB:lle kisakengäksi (sit kun kisa taas järjestetään). F.K.T:sta voin kertoa lisää kunhan saan kilsoja alle. Toivotaan, että sileän kenkiäkin jossain vaiheessa tulisi! Bajadoilla olen tainnut eniten juosta noista myös sileällä. Kantsii kokeilla. 🙂

   Kiitos vielä aivan mahtavasta palautteesta ja oikein mukavaa vappua! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: