Arvostelut Trail running

Sudio Tretton kuulokkeet

Lähes jokaisella juoksulenkillä kuuntelen podcastejä, äänikirjoja tai musiikkia. Arkisin kun teen pääasiassa 1-1,5 tunnin lenkkejä, niin silloin kuuntelen vain lyhyen podcastin tai musiikkia. Viikonloppuna kun tulee pitkiksen aika, joka saattaa kestää 3-5 tuntia, niin silloin kaipaan seurakseni pitkän tai useita podcasteja tai sitten äänikirjan. Jotta näitä pystyy kuunnella, pitää tietysti olla kuulokkeet ja puhelin (tai Garmin jossa Spotify). Olen käyttänyt Sudio merkkisiä kuulokkeita jo reilun kahden vuoden ajan. Ensin käytössäni olivat Sudio Tre kuulokkeet ja viime kaudella sain käsiini niistä uudemmat versiot, tämän artikkelin Sudio Tretton kuulokkeet.

Sudio Trettonit ovat olleet käytössäni lähes joka päivä. Ollaanko vielä väleissä, siitä enemmän seuraavaksi.

Sudio Tretton kuulokkeita on testattu seuraavilla laitteilla:
iPhone X
MacBook Pro
Garmin Forerunner 945

OXA27180

Ääni

Äänenlaadussa en huomaa eroa aikeisempaan Sudio Tre malliin. Jos vertaan Trettoneiden ääntä esim. iPhonen omiin lankakuulokkeisiin, niin Trettoneissa ääni on hieman selvempi ja tiukempi. iPhonen mukana tuleet omat johdolliset kuulokkeet toistavat äänen hieman basso voittoisemmin. Se kumpi on parempi on ihan maksuasia. Äänimaailmat ovat erilaiset, eikä voi sanoa että toinen olisi parempi. Käytettävyydessä tosin bluetooth kuuloke voittaa aina perinteiset johdolliset kuulokkeet.

OXA27189

Ympärillä olevat äänet kuuluvat, koska kuulokkeet eivät mene syvälle korvakäytävään. Esim. kaupungissa lenkkeillessä on hyvä kuulla autojen äänet. Itse juoksen pääasiassa metsäpoluilla ja sielläkin on kiva, että kuulet vähän mitä tapahtuu. Ei pääse esim. takaa tuleva maastopyöräilijä antamaan sydäriä, kun kuulet hänen lähestyvän.

OXA27211

Sudio Trettoneissa on mikrofoni ja ne toimivat moitteettomasti puheluiden aikana. Ääni on selkeä, eikä yksikään puhelimen toisessa päässä ole joutunut huomauttamaan heikosta äänestä.

Äänenlaadussa joudun huomauttamaan ainoastaan yhdestä asiasta. Kun puhelinta pitää selän takana esim. juoksushortsien taskussa, ääni alkaa pätkimään. Tämä on ollut yleinen ongelma bluetooth kuulokkeissa. Eli bluetooth yhteys ei toimi hyvin jos ihmisen kroppa on välissä. Asiaan vaikuttaa, että mikä bluetooth versio on käytössä ja Trettoneissa onkin parannettu bluetooth yhteys, kuin aikaisemmissa Sudio Tre kuulokkeissa. Huomaa, että yhteys toimii aavistuksen paremmin, mutta ei täydellisesti, koska ääni vieläkin pätkii kun puhelin on alaselässä. Jos laitan puhelimen etupuolelle, niin kulokkeet toimivat moitteettomasti. Onneksi käytössäni on ollut juoksuvyö jossa puhelimen saa etupuolelle, alavatsan eteen. Pyöräilyssä en ole vielä saanut tätä ongelmaa kokonaan ratkaistua, koska lähes aina puhelimeni on pyöräilypaidan/-takin selkätaskussa. Silloin pyrin vain sijoittamaan puhelimen reunimmaiseen selkätaskuun. Siellä äänen pätkiminen ei ole niin paha, kuin keskimmäisessä taskussa. Toinen ratkaisu on ollut, että kuuntelen musiikkia Garminin Spotifysta. Yhteyden muodostaminen Garminin kanssa on ollut helppoa ja musiikin kuuntelu on sujunut loistavasti!

Käytettävyys

Sudio Trettonit ovat urheilukuulokkeet. Eli niiden tulee pysyä juostessa paikallaan, sekä kestää kosteutta. Paketissa tulee montaa eri kokoista korvasovitetta ja sieltä luulisi löytyvän kaikille sopivat. Minulla Trettonit pysyvät juostessa täydellisesti paikallaan. Eivät ole kertaakaan irronneet juoksulenkin aikana.

OXA27214
Korvasovite pitää kulokkeet loistavasti paikallaan.

Sudio Trettoneista löytyy kolme painiketta. Yhdestä laitetaan kuulokkeet päälle ja pois päältä. Sama nappi toimii myös play, stop ja puheluun vastaus nappina. Kaksi muuta painiketta toimivat äänenvoimakkuuden säätiminä, sekä kappaleiden vaihtajina.

OXA27218
Kolme painiketta ja USB-latausportti.

Sudio Trettonin yksi suurimmista vahvuuksista on erinomainen akunkesto! Sudio lupaa Trettoneiden toistoajaksi jopa 9 tuntia. Tämä aika riittää loistavasti pitkille lenkeille! Minulla pitkikset eivät juurikaan ole 5 tuntia ylittäneet, joten vielä lenkin jälkeenkin on voinut jatkaa kuulokkeiden käyttöä. Kisoissa saatan käyttää kuulokkeita vain muutaman tunnin ajan. Riippuu vähän, että juoksenko jonkun seurassa ja useasti kuuntelen podcasteja/musiikkia vasta sitten kun kisassa tulee vaikea hetki. Pitkä akunkesto on myös loistava asia ihan jokapäiväisessä käytössä. On loistava uutinen, kun elektronista laitetta ei välttämättä tarvitse ladata joka päivä!

Sudio Trettonit ovat hienkestävät. Onkin tullut hikoiltua kuulokkeet korvissa Teneriffan lämmössä ja hyvin ne ovat kestäneet Suomen vesisateetkin.

Ainoa miinus käytettävyydessä on, että korvasovitteet löystyvät hieman useamman kuukauden käytön jälkeen. Silloin ne saattavat irrota kuulokkeista ja jäädä kiinni korvaan. Tähän yksi ratkaisu voi olla, että käyttäisi vähän pienempää korvasovitetta, jolloin kuulokkeet eivät olisi yhtä tiukasti korvassa. Tosin siinä on sitten vaarana ettei kuulokkeet pysy yhtä hyvin korvissa.

OXA27193

OXA27190

Sudio Tre kuulokkeita saa valkoisena, mustana, tumman sinisenä ja pinkkinä. Itse suurena navyn/t.sinisen ystävänä käytössäni on tietysti nuo ”classic blue” väriset.

OXA27207
Sudio on jälleen kerran käärinyt tuotteensa erittäin tyylikkääseen ja laadukkaaseen pakettiin! Yksityiskohdat ovat upeita ja laatumielikuva loistava!
Plussat:

+ Hyvä/riittävä äänenlaatu urheillessa
+ Pysyvät loistavasti paikallaan. Eivät irtoa korvasta pomppiessa/juostessa
+ Akunkesto. Riittää loistavasti pitkilläkin lenkeillä
+ Bluetooth kuulokkeiden yleinen käytettävyys. Ei pyöri johdot tiellä
+ Pakkaus ja useat erikokoiset korvasovittimet

Miinukset:

– Yhteys saattaa pätkiä kun kroppa puhelimen ja kuulokkeiden välissä
– Korvasovitteet löystyvät pidemmän käytön jälkeen ja sen jälkeen irtoavat helposti
– Joskus niskan takana menevä johto jumittuu ikävästi esim. tuubihuiviin

Tekniset tiedot

Sudio_tretton_tiedot

Tuotesivu:
https://www.sudio.com/fi/tretton-blue
Käytä koodia ”outdoor15″ ja saat -15% alennuksen!

OXA27171

0 comments on “Sudio Tretton kuulokkeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: