Arvostelut

Sudio Tre bluetooth kuulokkeet

Bluetooth kuulokkeiden suosio on ollut viime vuosina kovassa kasvussa. Etenkin urheillessa bluetooth kuulokkeiden langattomuus kiehtoo. Myyntimäärät tulevat todennäköisesti jatkossakin vain kasvamaan, nimittäin langattomia kuulokkeita saa jo edullisempaan hintaan ja niiden akun kestokin on parantunut.

Itse olin pitkään miettinyt bluetooth kuulokkeiden hankkimista. Miksi en aikasemmin hankkinut niitä? Siksi koska akunkesto ei ole aikaisemmin miellyttänyt ja elektronisten laitteiden jatkuva lataaminen aiheuttaa ajoittain päänvaivaa. Bluetooth kuulokkeet ovat myös nälkäisiä kännykän akun syöjiä.

Ruotsalainen yritys nimeltä Sudio otti minuun yhteyttä ja kysäisi jos haluaisin testata heidän kuulokkeitaan. Heiltä on juuri tullut markkinoille uudet Sudio Tre urheilukuulokkeet. Innostuin samantien testauksesta ja halusin käyttööni upeat ”classic blue” väriset.

_DSF1489

 

Ulkonäkö

Käydessäni ensi kerran Sudion nettisivuilla huomasin heti, että tämä yritys panostaa hyvännäköiseen markkinointiin ja hyvännäköisiin tuotteisiin. Hieman on kyllä nähtävissä Applen kaltaista ”simple is beautiful” ulkoista olemusta, mutta sehän on vain hieno asia! Eikä ihme nimittäin Ruotsissa iPhone on ollut pitkään myydyin puhelinmerkki.

Kun paketti saapui kiinnitin heti huomion laadukkaaseen ja tyylikkääseen tuotepakkaukseen. Hienot yksityiskohdat ja omat laatikot eri osille vakuuttivat. Laatu mielikuva nousi korkealle!

_DSF0891-2500.jpg

Sudio Tre kuulokkeita saa valkoisena, mustana, tumman sinisenä ja pinkkinä. Itse suurena navyn/t.sinisen ystävänä valitsin tietysti nuo ”classic blue” väriset. Ensin mietin mustaa tai valkoista, mutta nyt halusin jotain erilaista kun siihen oli mahdollisuus. Olen tähän asti ollut erittäin tyytyväinen väri valintaan! Sinisen värin lisäksi kuullokkeiden ohjain-napit ovat metallin väriset.

_DSF0896-2501
Magneetilla suljetun läpän alta avautuu näkymä itse kuulokkeisiin.
_DSF0898-2502
Linkit, ohjeet, kuulokkeet ym. kivat yksityiskohdat

Ääni

En ole expertti tällä osa-alueella, mutta pystyn vertaamaan Sudio Tre:n kuulokkeiden ääntä iPhonen omiin lankakuulokkeisiin. Ääni Sudio Tre:ssa on erilainen. Se on jotenkin selvämpi ja tiukempi. iPhonen omat kuulokkeet toistavat äänen hieman pehmeämmin ja basso voittoisemmin. Kysyin tästä hyvältä ystävältäni, joka on äänialan-asiantuntija ja hän sanoi, että tuo on ihan makukysymys. Se ei tarkoita sitä, että jompi kumpi olisi parempi. Niissä on vain erilaiset äänimaailmat.

Kuulokkeet eivät mene hirveen syvälle korvakäytävään, joka on loistava juttu jos haluaa kuulla ympärillä tapahtuvia asioita. Esim. kaupungissa lenkkeillessä on hyvä kuulla autojen liikkeet. Itse juoksen pääasiassa metsäpoluilla ja sielläkin on kiva, että kuulet vähän mitä tapahtuu. Ei pääse esim. takaa tuleva maastopyöräilijä antamaan sydäriä, kun kuulet hänen lähestyvän. Ääntä saa kyllä säädettyä tosi kovalle, mutta kuulokin kannattaa säilyttää.

_DSF1493-Edit.jpg
Korva-osan saa helposti vaihdettua. Mukana tulee kolme eri kokoista korva-osaa.
_DSF1483-Edit
Sangat pitävät kuulokkeet loistavasti paikallaan.

Käytettävyys

Sudio Tre kuulokkeissa tulee urheilukuulokkeille tyypilliset sangat kuuloke-osaan. Nämä pitävät kuulokkeet loistavasti paikallaan juostessa ja pomppiessa. Kuuloke-osia tulee kolme eri kokoista. Näistä pitäisi löytyä jokaiselle omaan korvaan sopivat.

Johto on sopivan mittainen, eikä se aiheuta päänvaivaa. Itse pidän sitä niskan takana. Välillä kovassa menossa se saattaa hieman piiskata niskaa, mutta senkin pystyy estämään solmimalla johdon kireälle.

IMG_4476.jpg
Hikinen lenkki Mallorcalla. Näköjään kuulokkeet kestävät hikoilua.

Kuulokkeita käytetään pääasiassa musiikin kuunteluun, mutta ne ovat myös pätevät puheluita puhuessa. Puhelin korvalla ei ole se terveellisin vaihtoehto, joten kuulokkeet kannattaa laittaa päähän. Myös autoillessa nämä kuulokkeet toimivat loistavasti, jos autossa ei ole bluetooth-handsfreetä.

Seuraavaksi tulee kuulokkeiden suurin ja oikeastaan ainoa negativinen asia! Tämä ei ole pelkästään näiden kuulokkeiden ongelma, vaan se on yleinen ongelma bluetooth kuulokkeissa. Eli sillon kun kännykkä on alaselässä juoksushortsien takataskussa tai vyöpussukassa, niin yhteys pätkii. Ongelma tulee siitä, kun kroppa on kuulokkeiden ja kännykän välissä. Jos kännykkää pitää juoksuliivin etutaskussa, yhteys toimii täydellisesti. Ongelma on kuitenkin tosi ärsyttävä, nimittäin aina en käytä juoksuliiviä ja silloin ainoa paikka kännykälle on takatasku. Hauispussukkaa kännykällä en käytä, enkä voi sitä suositella kenellekään. Siinä vain puutu käsi.

Yleensä ultra-kisoihin olen ottanut kuulokkeet mukaani. Olen siinä vaiheessa alkanut kuuntelemaan musiikkia tai podcastejä, kun kisassa tulee vaikea hetki. Nyt tulevaan Vaarojen Maraton 86km kilpailuun joudun todennäköisesti ottamaan Applen alkuperäiset kuulokkeet, koska ainoa sopiva paikka puhelimelleni olisi shortsien takatasku. Siinä vaiheessa kun kisassa tulee tarve musiikille, niin en haluaisi sen pätkivän.

IMG_4403 (1).jpg
3,5 tunnin lenkki Mallorcalla ja kuulokkeet toimivat loistavasti. Kännykkä oli juoksuliivin etutaskussa. Kuulokkeissa oleva mikrofoni oli kätevä, kun kuvasin selfievideoita Instagramin tarinoihin. Selostukset kuuluvat selvemmin.
Plussat:

+ Riittävä äänenlaatu urheillessa
+ Urheiluun soveltuvat kuulokkeet. Pysyvät loistavasti paikallaan
+ Ulkonäkö. Varsinkin ”classic blue”
+ Akun kesto
+ Käytettävyys. Ei pyöri johdot tiellä
+ Edullinen hinta. Ovh 89 €

Miinukset:

– Yhteys pätkii kun kroppa puhelimen ja kuulokkeiden välissä
– Taskuun pakattuna kuulokkeet eivät ole yhtä kompaktit kuin iPhonen omat kuulokkeet
– Syö myös kännykän akkua. Ei tosin häiritse lyhyemmillä lenkeillä
– Irrotettavat kumiset korva-osat irtoavat helposti.

Loppusanat

Yleinen fiilis Sudio Tre kuulokkeista on hyvä! On kiva lenkeillä, kun piuhat eivät heilu edessä tai hinkkaa paidan alla. Suurin miinus tulee yhteyden pätkimisessä kun kroppa on puhelimen ja kuulokkeiden välissä. Jos kuitenkin juostessa säilytät puhelinta juoksuliivin etupuolella, repun yläosassa tai käsipannassa, niin Sudio Tre kuulokkeista saat paljon iloa!

Tekniset tiedot
  • Kotelo: komposiitti, alumiini
  • Viimeistely: kiillotetut metalliyksityiskohdat
  • Malli: nappikuulokkeet, Bluetooth 4.1
  • Paino: 35 grammaa
  • Kantavuus: 15 metriä
  • Akunkesto: 9 tuntia (aktiivisena), 10 päivää (valmiustilassa)
  • Latausaika: 10 minuuttia (pika), 120 (täysi)

Tuotesivu:
https://www.sudiosweden.com/fi/earphones/
Käytä koodia ”outdoor15″ ja saat -15% alennuksen!

_DSF0899.jpg

0 comments on “Sudio Tre bluetooth kuulokkeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: