Trail running

Kausi 2019

Oli aika jännä polkujuoksukausi. Pääsin tavoitteeseeni eli maaliin kahdesta isoimmasta kisasta. Silti jäi aika pahasti hampaankoloon, koska sijoitukset ja ajat noissa kisoissa eivät olleet sitä mitä olisin halunnut. Pakko aina olla tyytyväinen kun noin pitkistä ja raskaista kisoista pääsee ylipäätään maaliin, varsinkin kaikkien vaikeuksien jälkeen. Suurin opetus tällä kaudella onkin ollut kuinka taistella keskeyttämistä vastaan. Kahunkierroksesta päätin jo ennen kisaa, että maaliin mennään vaikka väkisin. 40 km kohdalla tullut oksennus pysäytti etenemisen hetkeksi ja pisti miettimään jatkoa. Onneks siinä tilanteessa tajusin ottaa happea ja rauhoittua. Kisaa oli kuitenkin vielä yli 120 km jäljellä. Aikaa on hyvin kunhan vaan kerää itsensä takaisin kasaan. Vähän sama tarina oli TDS vuorijuoksukisassa. 50 km takana ja tuntui, että seinä tuli vastaan. Onneks n. 30 minuuttia vietetty aika huollossa sai taisteluhengen takaisin. Hyvä vinkki onkin jos tuntuu et haluaa keskeyttää, on istua hetki alas, juoda ja syödä. Katsoo vaikka 30 minuutin jälkeen uudelleen mikä on fiilis. Minulla energiat ja taisteluhenki palasivat. Kipeät jalat eivät kylläkään tuossa kohtaa parantuneet ja vieläkin kisan jälkeen kärsin noista kolhuista. Eli kannattaa myös olla järkevä, eikä kannata ottaa riskiä vakavan loukkaantumisen takia. Onneksi tämä ukko saadaan varmasti takaisin kuntoon talvitauon aikana.

Viimeinen kilpailu tällä kaudella oli kotikulmilla Sipoonkorvessa, jossa parantelin reilusti omaa polku-puolimaraton ennätystä. Oli ilo nähdä kuinka hyvin koivet liikkuivat TDS:n jälkeen. Pitäisikin jatkossa yrittää enemmän juosta nopeita ja lyhkäisiä kisoja!

Sipoonkorven kisan jälkeen pääsin vielä kokemaan kaksi todella hienoa seikkailua! Nautin todella paljon näistä omatoimisista juoksuretkistä hienoissa maisemissa ja niihin tulen jatkossakin panostamaan yhä enemmän. Meilllä oli upea ruskalenkki Mikon kanssa Repoveden kansallispuistossa ja marraskuussa käytiin vaimon kanssa seikkailemassa Teneriffan vuorilla. Aivan täydellisiä ja hyvin erilaisia seikkailuja!

DSCF4162
Teneriffalla Roque del Condea (1001 m) huiputtamassa

Mitäs se tuleva kausi tuo tullessaan? Se onkin vaikea kysymys. Minulla työkiireet ovat

DSCF8008
Gravel-pyöräilyä Hakunilan hiihtoladuilla

koko ajan lisääntyneet ja tulenkin ensi kesänä valokuvaamaan lähes jokaisena lauantaina häitä. Se asettaa omat haasteensa kilpailukalenterin suunnittelemiseen. Ainakin yhdelle suurelle kisalle on jätetty kalenterissa tilaa ja tuohan kisa kantaa nimeä UTMB! Arpa on laitettu sisään ja nyt kovasti toivotaan, että osallistumispaikka irtoaa! Tällä kaudella juoksin UTMB-viikon TDS 145 km kilpailun ja tulevalla kaudella olis sitten edessä itse päämatka, UTMB 171 km! Jos vaan arpa osuu kohdalle. Muita suunnitelmia kaudelle 2020 ei ihan hirveästi ole. Ainakaan muita kisoja ei ole tiedossa. Omia seikkailuja tosissaan olisi tarkoitus lisätä ja siellä onkin muhimassa yksi todella pähee seikkailu jos vaan sopiva ajankohta löytyy sen toteuttamiseen. Tulen myös jatkossa lisäämään gravel-pyöräilyä yhä enemmän kalenteriini. Jalkojeni kunto vaatii selvästi enemmän jotain muuta juoksun rinnalle. Polkujuoksua tulee varmasti olemaan joka viikko ohjelmassa, mutta aina johonkin väliin tulee myös pyöräilyä. Tällä hetkellä onkin menossa ainakin kuukauden tauko juoksusta. Tuona aikana aion vain pyöräillä, retkeillä ja käydä salilla. Annetaan jaloille ansaittu tauko juoksun iskutukselta.

Tahdon vielä loppuun kiittää perhettäni, blogin lukijoita ja aivan mahtavia yhteistyökumppaneita! KIITOS, Kiitos ja kiitos!!!

DSCF7532
Lenttarilla kohti kautta 2020!

 

0 comments on “Kausi 2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: