Arvostelut Trail running

Ultimate Direction Utility Belt

Elastiset juoksuvyöt ovat tulleet ryminällä markkinoille! Kyseessä on loistava ratkaisu pienten tavaroiden kantamiseen juoksulenkeillä. Kännykkä, tuulitakki, geelit, ym. kulkevat helposti vyön taskuissa. Pelkällä vyöllä voi pärjätä jopa maratonin mittaisessa polkujuoksukisassa. Mikäli vyö on sopivan kireä, niin siinä kantaa myös puolen litran (500g) juomapulloa. Vyö voi olla liiviä parempi ratkaisu, koska se ei hiosta, eikä vaikuta juostessa yläkropan ryhtiin. Liivin etuosassa olevat painavat vesipullot vievät helposti kroppaa etukenoiseksi.

DSCF6653
Edessä puhelin. Sivuilla geelejä.
DSCF6652
Sauvat takana.

Minulla on ollut käytössäni kolme erilaista juoksuvyötä ja niistä selvä suosikkini on Ultimate Direction Utility Belt. UD:n vyö on melkein jokaisella osa-alueella kilpailijoitaan parempi. Vyöstä löytyy ainoastaan kaksi asiaa jota muuttaisin tulevaan malliin. Käytin Utility Beltiä Karhunkierros 166 km kisassa ja se toimi siellä loistavasti! Käytin kyseisessä kisassa myös Ultimate Directionin Halo liiviä, joka on vähän pienempi kanto kapasiteetiltaan, joten vyö sopi loistavasti tämän liivin kulkukumppaniksi. Valitettavasti Chamonixiin lähtiessä unohdin UD:n vyön kotiin ja TDS 145 km kisaa varten jouduin hätäpäissäni etsimään Chamin kyliltä vastaavanlaisen. Olisin ostanut saman vyön, mutta kaikista Chamonixin kaupoista oli myyty M ja L koot loppuun. Joten jouduin turvautumaan toisen merkkiseen ja katsoin Compressportin vyön olevan lähimpänä UD:n tasoa, joten ostin sen. Compressport olikin todella hyvä, mutta tietyissä yksityiskohdissa  Ultimate Direction Utility Belt vetää pitemmän korren. Tosin Compressportissa oli myös muutama asia paremmin kuin UD:ssa. Alla tarkemmin mikä tekee Utility Beltistä yhden markkinoiden parhaista juoksuvöistä.

Ultility Belt on valmistettu hengittävästä, mutta kestävästä verkkomateriaalista. Se on jo yksi suurista eduista kilpailijoihin nähden. Moni muu valmistaja käyttää tasaisen kiinteää kangasta, joka on vähän raskaampi ja hiostavampi ratkaisu.

UD_Utility_Belt-1
Etupuoli
UD_Utility_Belt-2
Takapuoli

Utility Beltissä on myös todella fiksut pienet nostonarut/-koukut joilla vyön saa helposti auki. Pitkässä kisassa on väsynyt, eikä halua yhtään ylimääräistä säätämistä ja sen takia Utility Beltin nostokoukut ovat tosi tärkeät. Geelin saa helposti napattua naamariin. Tässä kilpailijan vyössä ei näitä koukkuja ollut ja TDS:n aikana jouduin ajoittain säätämään vyön avaamisen kanssa.

UD_Utility_Belt-4

Utility Beltissä on loistavat pystysuuntaiset kumilangat sauvojen kuljettamiseen. Itse tykkään kantaa sauvoja enemmin vyöllä kuin liivissä. Siksi Utility Beltin lenksut esittävät erittäin tärkeätä roolia. Tästä löydän myös pienen korjauksen tulevaa mallia ajatellen: lenksut voisivat olla kauempana toistaan joka helpottaisi sauvojen vyölle asentamista.

UD_Utility_Belt-3UD_Utility_Belt-6

UD_Utility_Belt-5

Heikoin asia Utility Beltissä on, että siinä ei ole numerolapun kiinnistykselle omia kumilankoja. Sellainen nimittäin löytyy kilpailijoilta. Nooh esim. Karhunkierroksella kiinnitin numerolapun Utility Beltiin hakaneuloilla ja sekin ratkaisu toimi loistavasti. Tosin valmiilla kumilangoilla pystyy säätämään kireyttä ja kisapäivänä on vähemmän säheltämistä, koska hakaneulojen kanssa palaa aina hermot.

nutskarhunkierros2019-2410
Karhunkierroksen maalissa. Hyvin näkyy vyön läpi, että geelejä jäänyt syömättä.. 🙂 Kuva: Juha Saastamoinen

Vielä loppuu esimerkki miten ja mitä pakkasin Utility Beltiin Karhunkierrokselle:

Eteen, numerolapun taakse tuli kännykkäni. Etuosa on ommeltu viisaasti niin, että kännykkä ei pääse tippumaan ja se mahtuu juuri sopivan kokoisesta aukosta. Kuvassa iPhone X.

UD_Utility_Belt-8

Sivuille geelejä. Eri maut eri puolille. Kuvassa 6 geeliä per puoli.

UD_Utility_Belt-11

UD_Utility_Belt-10

Taakse pakkasin GU:n vohveleita. Niiden pakkaukset ovat aika isoja ja niitä ei kannata taittaa, joten leveä selkäosa toimi loistavasti.

UD_Utility_Belt-12

TDS:llä Compressportin vyöhön pakkasin aika samoin, mutta takana kannoin sauvoja lenksuissa ja Buffia sauvojen takana olevassa taskussa. Buff toimi samalla pehmusteena.

UD_Utility_Belt-13
Myös juomapullo kulkee mukana. Kannattaa testata tai mitata tarkkaan oma vyötärö, jotta vyö on juuri sopivan kireä.
UD_Utility_Belt-14
Bodom Trailillä kannoin vyössä yhtä pulloa ja se toimi loistavasti!

Vielä loppuu huomautus, että koon kanssa kannattaa olla tosi tarkkana. Ennemmin kireä kuin löysä. Kun vyön pakkaa täyteen, niin löysä vyö pomppii liikaa.

Ultimate Direction Utility Belt on ollut monesta paikasta loppuunmyyty ja minulla ei ole ehdottaa tarkkaa ostopaikkaa. Tarkemmat tiedot löydätte kuitenkin UD:n omilta kotisivuilta (tullut uusi väri): https://ultimatedirection.com/utility-belt/

 

0 comments on “Ultimate Direction Utility Belt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: