Trail running

Pitkisten kontrasti ja uusia geelejä

Tämän kevään hittitreeni, kuten Väisäsen Matti sanoi, on ollut Kalkkiruukin luontopolun kiertäminen. Sitä ollaankin kierretty jo muutamana viikonloppuna. Viime lauantaina tuli taas tehtyä kuuden kierroksen setti. Kilsoja kerääntyi miellyttävät 30 km ja hieman vajaa verttitonni nousua. Meno oli aika hidasta jäisten polkujen ja mäkisen maaston takia.

DSCF5085
Kotipoluilla Keravanjoen varressa jo mukavasti sulia polkuja!

Lauantain kiireinen aikataulua pakotti meidät aloittamaan jo klo 6 aamulla. Herätyskello kiekui klo 5. Nopea aamupala, kaffet naamariin ja kohti Kalkkiruukin Barkley porttia. Siellä Janin kanssa nyrkkifemmat, liivit päälle ja kohti hämäriä polkuja. Lähtiessä oli vielä hämärää, mutta n. puolen tunnin lenkkeilyn jälkeen aurinko nousi ja ai että miten upea aamu olikin! Lähtiessä oli pikkupakkanen, mutta nopeasti lämpötila kohosi sinne n. kuuteen asteeseen. Olikin todella siistiä seurata auringon- ja lämpötilan nousua.

Polut olivat ajoittain todella liukkaassa kunnossa. Tästä huolimatta me molemmat juoksimme ilman nastoja. Kyllä siellä pärjäsi, mutta joissain kohdissa joutui todella tarkkaan katsomaan mihin astuu tai joutui kiertämään lumisen metsän kautta. Osa noista jäisistä kohdista oli ala- tai ylämäissä. Olihan meillä hauskaakin kun Jani ainakin kaksi kertaa kaatui kyljelleen samassa kohdassa, juuri ennen parkkista. Siis ihan kevyt kaatuminen, joka vain nauratti molempia. Minulla kävi lähellä kaksi todella kovaa kaatumista. Toinen jalka lähti jo vauhdikkaasti alta, mutta toinen jalka pelasti nopealla reagoinnilla. Moni varmaan ajattelee, että miksi noi hölmöt eivät juosseet nastareilla? Selityksenä: siellä oli kuitenkin pitkiä pätkiä joissa lunta ja jäätä ei ollut. Minä ainakin vihaan juosta kuivalla ja kovalla maalla nastakengillä. Sellainen kova askellus ei tee jaloilleni hyvää. Halusin myös tehdä tämän treenin Columbia Montrail Bajada kengillä ja niitä en ollut nastoittanut.

DSCF5112-Edit
Jani Rintala – Kalkkiruukki, Sipoonkorpi

Tuo oli siis viime viikon tähtitreeni. Sitä edellisenä viikonloppuna (vko13) tein mielenkiintoiset back to back pitkikset. Pitikin kirjoittaa kyseisestä viikonlopusta oma postaus, mutta kerronpa siitä nyt tässä. Eli lauantaina juoksin 33 km lenkin, joka sisälsi hiekkateitä ja polkuja. Alun n. 20 km mäkiset hiekkatiet menivät todella mukavasti, mutta kun siirryin eteläisen Sipoonkorven lumisille poluille, vaikeukset alkoivat. Energia vajeesta ei ollut kyse, vaan jotenkin jalat alkoivat vain yskiä ja väsymys painoi. Meni ihan löntystelyksi. Vielä kun osa poluista oli todella lumisia ja kosteita, niin se söi voimia ja hermoja. Viimeiset 5 km meni synkistellen ja kiroillen. Mietin että mitä järkeä tässä lajissa on. Mietin jo lajin vaihtoa, mutta onneksi sitä ei tapahtunut, vaan jotenkin sain itseni seuraavana päivänä taas lenkille. Eli sunnuntaina ohjelmassa oli 21 km tasaisella. Eli vähän vilkkaampaa liikehdintää lauantaihin verrattuna! Tuo lenkki alkoi, niin kuin osasin kuvitellakin. Ensimmäinen kilsa meni jalkojen painoa mittaillen ja puuskutellen. Pohdin jo, että käännyn takaisi kotiin ja antaa koko paskan olla. Ihme ja kumma 2 km kohdalla jalat alkoivat liikkua ja ne alkoivat liikkua todella kivasti pk-sykkeillä. Mitäs tämä nyt oikein on? Mietin, että ehkä tämä tästä kohta taas lässähtää. Niin ei kuintenkaan tapahtunut. Koko loppu lenkki meni todella hyvää pk-vauhtia. Jalat toimivat ja tuntuivat hyviltä. Kotiin päästyä olin ihmeissäni ja fiiliksissä! Eiköhän vielä jatketa juoksuharrastusta!

Tämä oli hyvä esimerkki siitä, että joskus juoksu voi tuntua todella pahalta, mutta toisena päivä olo voi olla ihan eri. Ehkä tässä alkoi viimeinkin näkymään alkuvuoden säännöllinen treeni, nimittäin seuraavan viikon ensimmäinen lenkki meni myös todella maittavasti ja hyvää vauhtia!

DSCF5102
Hoplaa. Kuusijärvellä jo aika sulaa.
DSCF4917
Pääsin ali ja yli. Sipoonkorpi.

Spring Energy

Viikonloppuna saapui todella odotettu paketti! Sain Karhunkierroksen kisaeväät! Sain paketin Spring Evergyltä! Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen merkki, koska kaikki heidän geelinsä valmistetaan oikeasta ruuasta/aidoista raaka-aineista! Tuotteihin ei ole lisätty erikseen sokeria. Eli Spring geelien pitäisi olla paljon mieluisammat vatsalle. Tulen testaamaan näitä geelejä tulevilla pitkiksillä ja Karhunkierroksella. Sen jälkeen saatte kuulla kuinka Spring toimii! Tämä on minulle todella mielenkiintoinen testi, sillä olen useassa kisassa kärsinyt ongelmista syömisen kanssa.

Testiin tuli kolmea eri mallia. ”Long Haul” geelit maistuvat maapähkinävoille ja niitä tulen syömään eniten. Kyseessä ns. yleisgeeli. Yhdessä Long Haulissa on 110 kaloria. ”Hill Aid” geelit sisältävät kofeiinia ja niitä napostellaan viimeistään sitten kun ollaan masiksissa. ”McRaecovery” geelit ovat suunniteltu palautumiseen. Niitä on myös tarkoitus syödä kisan aikana jos Long Haul alkaa yskimään.

Käykäähän tutustumassa ja pistäkää viestiä jos tuotteet kiinnostavat, ettekä jaksa odottaa lopullista arvostelua. Eka testi tulee olemaan tulevana viikonloppuna.

Kyseessä on Amerikkalainen yritys ja heillä on toimipiste myös Euroopassa. Toimitusaika on n. 1 viikko. Koska kyseessä on aidoista raaka-aineista tehdyt geelit, tuotteiden voimassaoloaika on n. 3-4 kuukautta. Kannattaa huomioida jos tilaa ison erän.
https://myspringenergy.eu

OXA11194

0 comments on “Pitkisten kontrasti ja uusia geelejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: