Trail running

Kohti Karhunkierrosta

En olekaan vähään aikaan kirjoittanut treenikuulumisista, joten eiköhän nyt kerrota miten menee! Karhunkierros 160 km juostaan toukokuun lopussa ja sitä varten tehty treeniohjelma on joka päivä muistutellut kalenterissa. Ihan täysin en ole pystynyt ohjelmaani vielä seuraamaan, töiden, perhe ym. muiden kiireiden takia, mutta onneksi vielä on aikaa kiristää. Anyway vuodenvaihteen laiskottelun jälkeen treenimäärät ovat kivasti pikkuhiljaa kasvaneet.

Tänä talvena lunta on tullut kiitettävästi, joten juoksemisen sijaan esim. hiihto on ollut ihan fiksu lajivalinta. Olenkin jonkin verran käynyt kruisailemassa OAC liukulumikengillä. Meno on ollut hidasta, mutta hauskaa! Noille menopeleille tulikin ihan mukavasti käyttöä viikolla viisi, kun hiihtelin tuntureita ylös/alas Levillä ja Ylläksellä. Kyseinen reissu oli työmatka. Metsästin upeita maisema- ja luontokuvia Suomen Lapista. Kohteina oli mm. legendaariset Kesänki- ja Kätkätunturi! Huh miten siistejä päiväretkiä! Koko reissun kruunasi viimeisen illan revontulishow! Aijai! Noita kuvia en ole valitettavasti vielä päässyt julkaisemaan, koska ne menevät yksinoikeudella eräälle isolle kotimaiselle yritykselle. Ne kuvat jotka eivät mene, niin tulen julkaisemaan Instagramissa. Joten kannattaa väijyä Instassa!

OXA15017-Edit-2
Kesänkitunturin huippu kymmenen metrin päässä. Sukset repussa, koska jyrkkyys oli liikaa skineille. 

Juoksupuolella viikkokilsat ovat pyörineet 50-70 km kieppeillä. Eli vielä ollaan aika ujoissa määrissä, mutta pikkuhiljaa kasvatetaan. Vaikka kilsat ovatkin vielä olleet vajaita, niin onneksi mukana on ollut vähän laatuakin. Olenkin ottanut itseäni niskasta kiinni kovien treenien kanssa.
Juoksukelitkin ovat tänä talvena olleet aika haastavat. Tai ainakin lunta on ollut paljon, joten kaduilla on ollut haastava pitää vauhtia lumen ja jään takia. Poluilla taas lämpötilavaihtelut ovat vaikuttaneet lumen raskauteen. Välillä hanki on kantanut hyvin, mutta plussa kelien tultua polut ovat olleet raskaassa upotus kunnossa.

Nastoitin tälle talvelle kahdet kengät ja oikeastaan vasta viime viikkoina on tullut kunnolla käyttöä nastakengille. Vasta nyt ovat tulleet ekat kunnon jääkelit. Lumessa juostessa nastakenkää ei juurikaan ole tarvinnut. Aggressiivinen pohjakuvio on ollut hyvä olla. Viime viikkoina lumet ovat saaneet kyytiä ja muuttuneet jääksi, joten nastat ovat olleet aikalailla pakollinen varuste. Ollutkin ilo juosta itse nastotetuilla kengillä. Tällöin on käytössä sellainen kenkä josta nauttii ja joka varmasti sopii omaan jalkaan. Toiset nastoittamista kengistäni ovat Columbia Montrail Caldoradot! Mukava vaimennus, 8mm droppi ja miellyttävän leveä lesti. Näillä on ilo lenkkeillä talvet ja kesät! Koska näissä Caldoradoissa ei ole ollut talvisuojaa (paksumpaa materiaalia) tai vedenpitävyyttä, olen käyttänyt vedenpitäviä tai paksuja merinovillaisia sukkia. Näillä jalat ovat pysyneet lämpiminä! Nastoina olen tänä talvena käyttänyt helposti asennettavia Bestgrip nastoja. Niissä pito ei ole ihan yhtä hyvä kuin virallisissa nastakengissä, mutta asennus on ollut helppoa ja nopeaa. Ja nuo nastat on helppo siirtää ruuvaamalla toisiin kenkiin. Vaikka pito ei olekaan ollut ihan yhtä hyvä, niin hyvin noilla on pystynyt juoksemaan ja ennen kaikkea hyvin olen pysynyt pystyssä. Bestgrip pakkauksissa nastoja tulee 10 kpl per kenkä. Se on aika vähän ja saatankin asentaa vielä 5 kpl per kenkä lisää.

DSCF4321

Kuusijärvellä kruisailemassa. Kenkinä nastoitetut Caldoradot.

***

Edit: Lisäsin heti seuraavana päivänä viisi nastaa per kenkä ja pito oli paljon parempi! Eli jos käyttää Bestgrip nastoja niin Oksasen suositus on ostaa samantien pari pakettia ja asentaa vähintään 15kpl per kenkä.

Toinen asia mikä tuli mieleen luettuani kirjoitukseni oli, että saas nähdä kuinka paljon saan viikkokilsoja kasvatettua. Kahden pienen lapsen isänä treeniminuutit tuntuvat olevan joka päivä tiukassa. Mutta mutta parhaani yritän ja parhaani yritän pitää perheeni kanssa välit kunnossa. ✌️😀

0 comments on “Kohti Karhunkierrosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: