Arvostelut Trail running

Columbia Montrail 2019

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Moni on saattanut Instagramin puolelta huomata, että hashtagit ja vermeet ovat muuttuneet! Eli tälle kaudelle palaan käyttämään Columbian tuotteita! Juoksin kaudella 2017 kaikki kisat Columbian varusteilla ja nyt on ilo palata käyttämään loistavia Columbian varusteita.

Tässä artikkelissa kerron kengistä, joita minulla on käytössä ja mitä aion tulevan kauden kisoissa käyttää.


Bodom Trail 21 km

Columbia Montrail Alpine FTG

Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto tämän kauden lyhyimpään kisaan, Bodom Trail 21 km sprinttiin on Columbian uusin malli, Alpine FTG. Tämä malli on aivan uusi Columbian mallistossa. Olen juossut vasta muutaman lenkin Alpineilla, mutta jokainen lenkki on ollut yhtä hymyä. On sen verran nopea, mukava ja ketterä kenkä! Pohjakuviointi on ihan uudenlainen ja pito lumella onkin ollut loistava! Vielä pitää testaa, että miten pohja toimii mutaisilla poluilla ja märillä kallioilla. Tässä hieman speksejä:

Paino: 255g (koko 42)

Droppi: 6mm

Pohja nappuloiden korkeus: 4mm

Välipohja: FluidFOAM

TrailSHIELD (kivisuoja): ei

(ei vielä nettikaupassa. Linkki tulossa myöhemmin)

columbiaMontrail-1
Columbia Montrail Alpine FTG

Columbia Montrail Rogue F.K.T.

Tällä mallilla juoksin kauden 2017 Nuuksio Classic 42 km kisan. Kenkä on erittäin nopea ja kevyt! Paino on samaa luokkaa kun edellä mainittulla Alpinella. Suurin ero näiden mallien välillä on, että Roguessa on 10mm droppi. Dropin ja välipohjan kimmoisuus tekee Roguesta hyvin katulenkkarimaisen juosta. Myös Roguesta olen nauttinut sen kevyeden ja ketteryyden ansiosta. Pohjassa on vähän erilainen kuivointi kuin Alpineissa, mutta myös Roguessa se on todella pitävä ja aggressiivinen.

Paino: 253g

Droppi: 10mm

Nappuloiden korkeus: 4,5mm

Välipohja: FluidFOAM

TrailSHIELD: kyllä

https://www.columbiasportswear.fi/FI/mens-rogue-f.k.t.-ii-shoes-1747991.html

columbiaMontrail-2
Columbia Montrail Rogue F.K.T.

NUTS Karhunkierros 160 km

Columbia Montrail Bajada III

Tällä kengällä olen jo juossut onnistuneesti Karhunkierroksen 80 km matka, joten turha lähtee muuttamaan toimivaa yhdistelmää! Kerrotaanpa kuitenkin miksi juuri Bajada toimii loistavasti Karhunkierroksen poluilla. Kyseessähän on minun ”alltime favorite all-around” kenkä! Karhunkierroksella polut ovat pääasiassa erittäin juostavia. Teknisiä pätkiä on vähän. Bajada on hyvin katulenkkarimainen kenkä eli sopii täydellisesti Karhunkierroksen tasaisille poluille! Bajada on aika samanlainen kuin Rogue, mutta Bajadassa on vielä pehmeämpi ja korkeampi vaimennus. Bajadoissa on myös elastiset nauhat, jotka lisäävät mukavuutta. Isomman vaimennuksen takia painoakin on vähän enemmän, mutta ei mitenkään liikaa. Juuri sopivan painoiset ultrille!

Columbia Montrail Bajadat ovat yhdet mukavimmista kengistä joita olen koskaan käyttänyt!

Paino: 290g

Droppi: 10mm

Nappuloiden korkeus: 5mm

Välipohja: FluidFOAM

TrailSHIELD: kyllä

https://www.columbiasportswear.fi/FI/mens-bajada-tm-iii-shoe-1747001.html

columbiaMontrail-3
Columbia Montrail Bajada III

Karhunkierrokselle otan myös vaihtoehdoksi Caldoradot. Niistä enemmän seuraavassa…


TDS 145 km

Mont Blancin TDS kisaan ajattelin lähteä kahdella kengällä. Toinen on kevyempi Caldorado ja toinen vaimennetumpi ja suojaavampi Trans Alps F.K.T. Molemmat ovat varustettu 8mm dropilla.

Columbia Montrail Caldorado III

Caldoradoilla juoksin kauden 2017 Vaarojen Maraton 86 km kilpailussa. Kengät joutuivat todella kovalle koetukselle Suomen teknisimmässä kisassa ja siellähän ne toimivat loistavasti! Missään vaiheessa kisaa ei tullut mieleen, että kenkä ei toimi ja nyt haluaisin juosta jollain muulla. Caldorado on ollut myös joka vuosi Columbian pro-juoksijoiden ykkösvalinta UTMB-viikolle. Viime vuonna TDS:n voitti Puolan Marcin Swierc, jolla oli jalassaan limen väriset Caldoradot. Tänä vuonna UTWT avauskisan Hong Kongissa voitti kiinan Shen Jiasheng, jolla oli myös jaloissaan Caldoradot. Eli näyttäis toimivan!

Sitten vähän tarkempaa tietoa mikä Caldoradoissa miellyttää. Droppi (8mm) ja FluidFOAM vaimennus ovat ihanteellinen yhdistelmä vähän teknisempään ultra-kisaan. Vaarojen Maratonin juurakossa Caldoradot olivat todella ketterät ja hyvät juosta. Eikä 86 km aikana kyllästynyt FluidFOAM-välipohjan mukavuuteen ja kimmoisuuteen. Voisin hehkuttaa FluidFOAMia loputtomiin! Myös Caldoradon leveä ja erittäin miellyttävä lesti tarjosi varpaille nautintoa.  Oksasen takapihatestilaboratorion mukaan Caldoradoista löytyy Columbia Montrail malliston paras pito märällä kalliolla.

Paino: 296g

Droppi: 8mm

Nappuloiden korkeus: 4mm

Välipohja: FluidFOAM

TrailSHIELD: kyllä

https://www.columbiasportswear.fi/FI/mens-caldorado-tm-iii-shoe-1767881.html

columbiaMontrail-4
Columbia Montrail Caldorado III

Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. II

Olen antanut Trans Alpseille lempinimen ”Traktorit.” Ovat sen verran järeät ja pohjakuviointi puree vaikka mihin! Käytin paljon tämän mallin ensimmäistä versiota 2017 alkuvuodesta, kun valmistauduin tulevaan kauteen. Kenkä ei ollut kevyimmästä päästä, mutta se oli todella mukava jalkaan ja pito oli huippuluokkaa! Eli aikalailla täydellinen PK-kenkä. Tykkään juosta PK-lenkkejä vähän painavammilla kengillä, jotta kisoissa jalat tuntuvat kevyemmiltä. Pääsin nyt alkuvuodesta ensimmäistä kertaa juoksemaan uusilla, kakkosversion Traktoreilla ja hämmästyin kuinka paljon kengät olivat kehittyneet! Niistä oli tullut kevyemmät ja vielä juostavammat! Kenkä rullasi vielä paremmin kuin vanha versio! Kaverini Vesa Viittala on juossut uusilla Traktoreilla jo yli 200 km ja hän sanoi, että ne tulevat muuttumaan vielä paremmiksi kun kilsoja alkaa olemaan satasen verran. JES! TDS:n kivikkoisille vuoristopoluille Traktorit voivat olla juuri täydelliset niiden korkean ja suojaavan välipohjan takia!

Paino: 319g

Droppi: 8mm

Nappuloiden korkeus: 6mm

Välipohja: FluidFOAM

TrailSHIELD: kyllä

https://www.columbiasportswear.fi/FI/mens-trans-alps-f.k.t.-ii-shoes-1748011.html

columbiaMontrail-5
Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. II

Tässä tämä lista ja vähän tietoa mitä kenkiä Columbialta löytyy. Tulen joistain malleista kirjoittamaan vielä tarkemmat tuotekirjoitukset kunhan saan kilsoja alle.

Kannattaa huomioida, että minä olen mitoiltaan 186cm / 80kg (pyöristetty alaspäin ✌️) eli pienemmillä juoksijoilla kenkävalinta voi olla ihan erilainen.

Kyseinen lista ei ole vielä mitenkään kiveen hakattu. Kevät kun tulee ja pääsen kunnolla testaan uusimpia malleja lumettomilla poluilla, niin sitten vasta tiedän lopulliset valinnat.

Columbia Montrailit saapuvat keväällä myös Suomen kauppoihin. Voin ilmoitella ostopaikoista myöhemmin. Tällä hetkellä näille kengillä paras ostopaikka on heidän verkkokauppa: https://www.columbiasportswear.fi

0 comments on “Columbia Montrail 2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: