Arvostelut Cycling Hiking Trail running

Bridgedale Stormsock Lightweigh Ankle – vedenpitävät sukat

Vuoden 2017 syksy oli erittäin sateinen ja polut lilluivat veden peitossa. Silloin päätin ensimmäisen kerran testata vedenpitäviä sukkia. Kyseisille sukille löytyi käyttöä vielä talvellakin, koska vedenpitävät sukat pitävät erinomaisesti lämmön sisällään.

Sain tälle syksylle uudet Bridgedale Stormsock vedenpitävät sukat testattavaksi. Tähän mennessä Bridgedalet ovat tehneet minuun vaikutuksen. Alla tietoja miksi.

DSCF6082

Vedenpitävyys

Vedenpitävät sukat ovat jo useamman vuoden olleet polkujuoksijoiden suosiossa. Minun mielestä ne ovatkin parempi vaihtoehto kuin vedenpitävät juoksukengät. Syy siihen on, että vedenpitävät sukat ovat korkeammat joka estää veden pääsyn varren kautta sisään. Vedenpitävissä juoksukengissä ongelmana on matala varsi jonka kautta vesi pääsee helpommin kengän sisään. Sitten kun sitä vettä pääsee kengän sisään, niin siellä se myös pysyy ja sehän ei ole kivaa. Vedenpitävissä sukissakin on se ongelma, että lämpimällä ne hikoiluttaa ja silloin jalat kastuvat hien takia. Itse en käytäkkään vedenpitäviä sukkia kesällä (vaikka sataisikin), vaan ainoastaan  syksyllä ja talvella.

DSCF6085

Bridgedalen sukkia olen käyttänyt vasta muutaman kuukauden ja hyvin ovat estäneet veden pääsemästä läpi. Olen lukenut kirjoituksia, että kilpailevan merkin sukat ovat ajan myötä alkaneet päästämään vettä läpi. Se onkin aika yleinen ongelma vedenpitävien tekstiilien parissa. Itsellä on ollut useita kenkiä, jotka ovat vedenkestäviä, mutta vuosien jälkeen vedenpitävyys ei enää toimi. Toivotaan, että Bridgedalet pitävät mahdollisimman pitkään. Alku on ollut hyvä!

Vedenpitävä tarkoittaa myös tuulenpitävää! Se on loistava ominaisuus talvijuoksuun ja etenkin pyöräilyyn. Talvella jos haluaa esim. juosta hengittävillä kesäjuoksukengillä, niin vedenpitävä sukka tarjoaa erinomaisen suojan tuulelta ja kylmältä. Viime talvena juoksin paljon itse nastoitetuilla kesäkengillä ja niiden yhteydessä käytin vain vedenpitäviä sukkia ja hyvin toimi! Pyöräilyssä minulla on aina ollut ongelmana palelevat varpaat! Etenkin syksyisin kun pyrkii käyttämään kesäpyöräilykenkiä mahdollisimman pitkään. Niiden yhteydessä kun käyttää vedenpitäviä sukkia niin se auttaa jalkoja pysymään lämpiminä. Ehkä tarvii vielä lisätä varvas- tai kenkäsuojat jos on kovasti palelevaa tyyppiä. Omistan myös vedenpitävät talvipyöräilykengät ja niiden kanssa en käytä vedenpitäviä sukkia.

DSCF6090

Merinovilla

Olen joskus sanonut, että ”Oksanen loves merinovilla!” Se pätee vieläkin! Upeaa, että Bridgedalen sukissa on käytetty merinovillaa. Eli vedenpitävä kalvo on ns. kääritty merinovillan sisään. Jos joku ei vielä tiennyt, niin merinovillan loistavia ominaisuuksia ovat seuraavat asiat: 1. ei haise hielle 2. lämmin materiaali 3. lämmittää myös märkänä. Etenkin tuo viimeinen ”lämmittää myös märkänä” on loistava ominaisuus! Vedenpitävä sukka hikoiluttaa normaalia enemmän ja onkin hyvä että merinovilla auttaa jalkaa pysymään kostean sukan sisällä lämpimänä! Testissäni olleet Bridgedalen Stormsockit ovat malliston ohuimmat. Tuo paksuus toimii loistavasti juoksussa. Mikäli haluaa vielä paksummat ja lämpimämmät, niin niitäkin löytyy (”mediumweight” tai ”heavyweight”).

DSCF6086

Istuvuus

Bidgedale Stormsock Lighweight Ankle ovat erittäin napakasti istuvat sukat. Tämä onkin näiden sukkien yksi parhaita ominaisuuksia ja tällä osa-alueella Bridgedale erottuu edukseen vertailtaessa kilpaileviin merkkeihin.  Bridgedalen sukat halaavat jalkaa oikein mukavasti ja pysyvät loistavasti paikallaan lenkin aikana. Kärki on aika suippo ja jopa vähän kireä, mutta elastinen materiaali estää sukkaa ahdistamasta.

DSCF6087.jpg

Bridgedalen mallistosta löytyy eri korkuisia sukkia. Testissäni olleet olivat ”ankle” korkuiset. Mallistosta löytyy myös ”boot” ja ”knee” korkuiset. Olen yleensä käyttänyt vähän korkeampi vartisia sukkia ja ”ankle” tuntuikin omaan makuuni vähän matalalta. Ehkä ”boot” korkuinen olisi enemmän minun mieleen. Korkeampi sukka estäisi myös paremmin veden pääsemästä sukan varresta sisään. ”Ankle” sukkien kanssa kun eksyy suolle, niin vesi tulee aika varmasti varren kautta sisään. Eli kannattaa miettiä mihin käyttöön sukat tulevat. Jos tiedät, että et liiku syvissä vesissä, niin ”ankle” riittää oikein hyvin.

DSCF6095

Ulkonäkö

Tämä segmentti voi olla monelle, että ei voisi vähempään kiinnostaa, mutta Oksanen tykkää tyylikkäistä ja erottuvista sukista. Etenkin kun juoksen shortseissa, niin tykkään käyttää myös ulkonäöllisesti miellyttäviä sukkia. Bridgedalen sukat eivät ole mitenkään räiskyvän väriset, mutta yksinkertainen ulkonäkö tekee minuun vaikutuksen. Löytyy vähän samaa näköä kuin klassisissa pyöräilysukissa. Musta väri on loistava, koska sukat tulevat maistamaan paljon kuraa. Valkoinen ei kauaa pysyisi valkoisena. Bridgedalen Stormsock sukat ovat minun makuuni parhaimman näköiset vedenpitävät sukat!

Loppuloru

Jos olet etsimässä vedenpitäviä sukkia, niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Bridgedalen valikoiman. Kyseisiä markkinoita on jo pitkään hallinnut Sealskinz, mutta Bridgedale tulee varmasti ottamaan ison kakun vedenpitävien sukkien markkinasta. Valitettavasti tässä testissä en osannut sanoa pitkäaikaisesta kestävyydestä, mutta parin kuukauden testin jälkeen nämä sukat saavat ehdottomasti Oksasen tuplapeukut.

👍👍

Tuotesivu: https://www.bridgedale.com/710-090-stormsock-lightweight-ankle

0 comments on “Bridgedale Stormsock Lightweigh Ankle – vedenpitävät sukat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: