Trail running

Kisaennakko – Vaarojen Maraton 130 km

Pitkästä aikaa pääsee lähtöviivalle! Ei oikein meinaa malttaa odottaa, että pääsee Kolin kansallispuistoon kirmaamaan 130 km. Ja toivottavasti sitä kans juoksee sen koko 130 km! Tämä kausi on mennyt ihan plörinäksi kisojen osalta omien perhe- ja työkiireiden takia. Viimeksi olin kilpailemassa SisuXtraililla toukokuussa. Sitä ennen  Bodomilla. Eli tässä on ollut mukavat 4 kuukautta aikaa treenata tulevaan kisaan. Nojoo ihan kokonaan tuota aikaa en ole treenannut Koli mielessä. Sanotaanko näin, että viimeiset kaksi kuukautta on tullut tarkemmin mietittyä mitä tekee jaloillaan, jotta Kolilla pääsee maaliin asti.

Treenit ovat menneet hyvin. Viikkomääriä ajatellen olen ihan tyytyväinen. Tietty aina voisi tehdä enemmänkin, mutta kaikkeen kiireeseen nähden olen treenannut hyvin. Parhaat treenit ovat olleet pitkiksiä ja osa niistä on tullut tehtyä Petzl päässä Sipoonkorvessa. Eli hyvää harjoittelua Vaarojen Maratonin synkkää yötä varten. Kisahan alkaa perjantai-iltana klo 20.00 eli tiedossa on useampi tunti pimeässä ja kylmässä Kolin yössä.

DSCF4652

Varustepuoli alkaa olemaan aika hyvin kasassa. Vähän tuo sääennuste tuottaa päänvaivaa, kun lupailevat kylmää ja tuulista yötä. Se saikin minut tänään päättämään, että lähden kisaan uunituoreella Salomonin merinovilla paidalla. Jaloissa shortsit ja liiviin pakkaan Salomonin sadetakin ja hybridi housut. Ne auttaa sitten jos sade tai kylmä yllättää. Kylmä tuskin tulee jos pysyy liikeessä, mutta sitähän ei koskaan tiedä jos tulee loukkaantuminen tai muuten vain hyytyy.

Kisasta kun juostaan suuri osa pimeässä, niin otsalamppu esittää erittäin suurta roolia. Minulla onkin onni käyttää uusinta Petzl Nao+ otsalamppua. Sen seurana yksi vara-akku. Petzl onkin yksi niitä brändejä joihin luotan ja uskon niin kovasti, että en edes harkitse muun merkkisiä otsalamppuja!

Ravintopuolelle ei ole luvassa juurikaan mitään yllätyksiä. Tutut High5 geelit, Vihreät Kuulat ja Snicker ravitsee nälkäistä hölkkääjää. Ainoa muutos on, että suolan ja elektrolyytit aion tällä kertaa saada uusista SaltStick kapseleista. Apteekin suolatabletit ja elektrolyyttilitkut jätän kokonaan pois.

Huomenna olisi vielä täysi työpäivä ja varusteiden pakkailua. Torstaina lähdemmekin ajelemaan kohti Kolia. Meillä on tutusta paikasta mökki varattuna ja matkaan lähdemme huippu hyvällä, Team OSMO jengillä. On jälleen ilo päästä jakamaan tämä seikkailua Mikon, Heikin, Juuson ja AP:n kanssa. Kohta mennään!

0 comments on “Kisaennakko – Vaarojen Maraton 130 km

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: