Kisaraportti Trail running

Aina aurinkovarma kohde – Bodom Trail 21 km

Neljäs vuosi putkeen kun osallistun Bodom Trailille ja joka vuosi on aurinko paistanut! Vielä kun joku vuosi se aurinko onnistuisi kuivattamaan polut…

Mitäköhän sitä kirjoittaisi kisasta, joka meni kaikin puolin hyvin ja mitään kummallista ei oikein ehtinyt tapahtua. Pitkien ultrakisojen aikana ehtii tapahtua vaikka mitä, mutta parin tunnin kisasta ei välttämättä jää hirveästi kerrottavaa. Tai ei ainakaan tänä vuonna jäänyt. Kaikkina aikaisempina vuosin olen valittanut liian kovaa alkua ja sitä kuinka hyydyn loppussa. Nyt ei näin käynyt. Jaksoin painaa loppuun asti hyvää vauhtia. Mäet laskin vauhdilla ja ylämäet juoksin. Sanoinkin kavereille kisan jälkeen, että on tainnut kehittyä ultrajalat. Eli voimaa on ja ainakaan parin tunnin aikana niistä ei ehdi puhti loppua. Harmi kun näistä ultrajaloista vaan puuttuu tietty nopeus, jota Bodom Trailin tapaisissa kisoissa kaipaisi. Parhaiten se hitaus tuli esille, kun juoksimme lopussa n. 4 tyypin letkassa ja itse tein lopun viimeisellä  polkuosuudella siirron. Yritin lähteä loivassa ylämäessä karkuun ja taisin vähän saadakin eroa. Tosin se ero kurottiin heti kasaan ja ohikin mentiin, kun tulimme lopun hiekkatielle. Ei oikein osaa Oksanen juosta tasaista. Tietää taas mitä kehittää tulevaisuudessa.

Taidanpa säästää runosuonta ensi viikkoon, kun lauantaina on edessä SisuXTrail 68 km kisa. Bodomista vielä sen verran, että joka vuosi olen henkilökohtaista ennätystäni parantanut ja nyt enkat kirjattiin aikaan 1:52:44.

DSC_0713-2
Missä mun kenkä on?

Plussat ja miinukset kisasta

Plussat:
+ Tasainen juoksu. Jaksoin painaa loppuun asti.
+ Ylä- ja alamäet sujuivat loistavasti! Niissä sain muihin eroa.
+ En ujostellut mutaa ja vettä. Vedin kosteat kohdat kunnolla läpi.
+ Aikaisempina vuosina olen saanut kramppeja aikaiseksi suo-rykimisestä. Nyt ei ollut tietoakaan krampeista.
+ Varusteet toimivat täydellisesti!
+ + Salomon Pulse vyössä minulla oli 0,25l vettä, geelillä blandattuna. Nesteet riittivät loistavasti ja vyö oli täydellisen huomaamaton!
+ + Ekaa kertaa kisasin Sense 6 kengillä. Pito ja keveys hurmasivat! Vesi ei tarttunut kenkiin, vaan märkänäkin pysyivät mukavan kevyinä.
+ + Toinen Bodom Trailin kahlauskisa samoilla Stancen sukilla ja hyvin toimivat vielä. Ei reikiä, eikä mitenkään super kuluneet. Haju onneksi lähtee pesussa.

Miinukset:
– Vaikka reitti onkin tuttu, niin pää ylhäällä! Pari kilsaa ennen maalia lähdin hiekkatiellä väärään suuntaan. Ei onneksi tullut pitkää harharetkeä. Hävisin ehkä n. 30 sekkaa, mutta henkisesti noi on aina pahoja. Piti kasata itseni loppurutistusta varten.
– Olisinko päässyt kovempaa? Sykkeiden puolesta vähän olisi vielä voinut kiristää. Ei tullut lopussa verenmakua suuhun.
– Unohdin kuulosuojaimet. Jälleen tänäkin vuonna osalla oli nastakengät. Meinasi kuulo mennä kun edellä juoksijan nastat hakkasi kalliota. Nojoo vitsi, vitsi ja älkää pahastuko, mutta oikeasti tarviiko tuolla nastoja? Ei siellä jäätä ole. Enemmän siellä olisi käyttöä kelluville lumikengille.
– Lähdin suoraan kisan jälkeen hääkuvauskeikalle ja olin unohtanut juhlahousuistani vyön.

Strava

IMG_9004
Kilpailun vikoja kilometrejä. Taidan olla merkattu mies. 🙂
img_6053
Sivu suu Oksanen kehuu kavereille kuivia polkuja. Kuva: Mikko Löytökoski
IMG_8988
Kylhän siellä mutaa oli.
IMG_8992
Kisan jälkeen. Parasta!

3 comments on “Aina aurinkovarma kohde – Bodom Trail 21 km

  1. Moi,
    kiva kirjoitus ja hyvin kisa näytti menneen.

    Bongasin sut yhdestä Poppiksen kuvasta, vasen jalkasi tukevasti mudassa =)

    t. afterthefirststep

    Tykkää

    • Teemu Oksanen

      Moro!
      Kiitos paljon! Pitääkin liittää toi kuva tekstiin! On muuten osuvasti jalka suossa! 🙂

      Tykkää

  2. Paluuviite: Bodom Trail 2018 osanottajien blogit ja videot | Bodom Trail • 12k • 21k • 4.-5.5.2018

Jätä kommentti