Trail running

Kausi käynnistyy tutussa paikassa

Alkaa olemaan jo perinne käynnistää kisakausi Bodom Traililla. Vaikka kisoja onkin jo pyörinyt ympäri Suomea, niin itselle tämänkin kauden käynnistyminen tapahtuu Espoossa, Bodom Traililla. Olisin kovasti halunnut kisata pari viikkoa sitten Sipoonkorvessa, mutta toinen meno esti sen. Bodom Trail on tuttuun tapaan raskas ja kostea kauden aloitus. Vaikka matka onkin vain 21 km, se pitää juosta koko ajan sykkeet punaisella! Eikä märkä ja mutainen reitti tee menosta yhtään helpompaa! Tämän vuoden Bodom Trail tulee olemaan minulle neljäs kerta ja tavoitteena on tietenkin parantaa viime vuoden omaa ennätystä.

P1020813
T-paita kausikin on jo avattu.

Huhtikuu

En ole vähään aikaan kirjoitellut treeneistäni, joten käydäänpä vähän huhtikuuta läpi. Alkuvuoden bakteeri sairasteluiden jälkeen pääsin viimeinkin treenaamaan kunnolla. Huhtikuusta tulikin minulle kaikkien aikojen paras kuukausi treenimäärältään. Treenimäärän pikku hiljaa nostamisessa onnistuin loistavasti, enkä heti lähtenyt vetämään isoja viikkoja. Tuo nosto alkoi jo maaliskuun puolella, joten huhtikuun puolella sain tehtyä muutaman isomman viikon putkeen. Täsmätreenit ovat myös onnistuneet! Hyviä pitkiksiä ja vauhtitreenejä on tullut tehtyä. Ehkä olisin toivonut vähän enemmän vauhtitreenejä, mutta niiden kanssa jouduin viivytellä ja ottaa varovasti sairastelun jälkeen. Suurin osa lenkeistä on tullut tehtyä poluilla (n. 75% kaikista juoksuista). Vaikka lumet ja jäät pysyivätkin pitkään metikössä, niin se ei miestä lannistanut, vaan metsään mentiin silti.

P1020865
Sipoonkorven nähtävyys… siis toi vanha muuri.

Kohde jota varten olen viime aikoina treenannut on vaihtunut. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, niin kisakalenteriin tuli muutoksia. Silloin puhuin, että Karhunkierros jää väliin ja näinhän se on vieläkin. Syy miksi se jää väliin on treenin puute alkuvuoden sairastelun takia ja se suurempi syy on kuvausreissu Espanjan vuorille Zegamaan! Kyllä!!!! Lähden Henri Ansion seuraksi Zegamaan!

Koska Karhunkierros jää väliin ja treenit ovat sujuneet viime aikoina ihan kivasti, piti minun keksiä joku kisa Bodomin ja NUTS Ylläs-Pallaksen väliin. Tutkittuani Trailrunning.fi:n kisakalenteria, päätin ilmoittautua 12.5.2018 kisattavaan SisuXtrail 68 km ultrakisaan! Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta kisalta – http://www.sisuxtrail.fi/. Kyseessä on ”pointi-to-point” kisa eli ei tarvii juosta kierroksia tai samaa polkua edestakaisin. Paikkakuntana Lapinjärvi, joten PK-seudulta pääsee mukavasti mestoille.

Tässä viimeisimmät kuulumiset. Huomenna menen kuvaamaan seuraavan Salomon Suomen videon ja lauantaina kirmataan Bodom Traililla! Se on moro!

DSC01999

0 comments on “Kausi käynnistyy tutussa paikassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: