Arvostelut Cycling

Oakely Jawbreaker Photochromic

Oakleyn aurinkolaseja on tullut kätettyä siitä asti, kun hurahdin kestävyysurheiluun. Olen aina ihaillut kyseistä brändiä ja tuotteet ovat olleet erinomaisia. Ihastus Oakleyyn on varmasti lähtenyt siitä, kun heidän tuotteitaan on aina käyttänyt minun esikuvat. Etenkin vapaalaskupuolella Oakleyn goggleja on käyttänyt moni kova nimi.

Alkukesästä vanhat Oakley Jawbonet kaipasit päivitystä ja ne vaihtuivat uusiin Oakley Jawbreakereihin. Molemmat nämä lasit ovat aina olleet etenkin pyöräilijöiden suosiossa. Itseasiassa noita vanhoja Jawboneja näkee vieläkin huippu pyöräilijöiden nenällä (mm. Geraint Thomas). Silti päätin hankkia uudet, koska Jawbreakereissa viehätti niiden iso ja suojaava koko, sekä kyseisten yksilöiden Photochromic linssi.

IMG_9715-2

 

Photochromic linssi

Photochromic linssi on automaattisesti tummuutta vaihtava linssi. Eli aurinkoisella säällä ne ovat tummat ja hämärässä lähes kirkkaat. Photochromic linssit ovat erinomaiset niille, jotka eivät jaksa koko aikaa vaihdella linssejä. Photochromic linssit eivät ole kummassakaan ääripäässä täydelliset. Tummuus/kirkkaus olisi parempi jos käyttäisi erikseen peililinssejä aurinkoisella säällä ja täysin kirkkaita hämärässä. Mielestäni heikossa valossa nämä linssit toimivat riittävän hyvin, mutta aurinkoon kaipaisin vähän tummempaa/peilaavampaa. Olenkin harkinnut vielä erikseen peililinssien hankkimista.

_DSF0626_DSF0629_DSF0638

Automaattisesti tummuutta säätävä linssi on myös erinomainen polkujuoksijoille. Metsässä juostessa valo muuttuu koko ajan. Aukealla aurinko muuttaa linssit tummaksi ja puiden varjoissa linssi muuttuu kirkkaaksi. Olenkin aika useasti käyttänyt Jawbreakereita polkulenkeilläni. Kisakokemusta Jawbreakerit sai Bodom Traililta ja hyvinhän ne toimivat!

Linssi on UV-suojattu, joka on loistava uutinen. Pysyy silmät suojassa!

IMG_0029
Tummuus aurinkoisella säällä
IMG_0690
Tummuus auringonlaskun aikaan

Kehys

Kuten alussa mainitsin, näissä laseissa minua houkutteli niiden iso koko. Se tarjoaa laajan näkökentän. Myös kyynelehtimiset kovassa vauhdissa jäävät kokonaan pois. Vanhemman Jawbonen kanssa sain aina välillä korjata tuulen tuomia kyyneleitä, mutta samaa ongelmaa ei ole kertaakaan esiintynyt Jawbreakereiden kanssa.

Linssin vaihto on tehty helpoksi. Tarvitsee vain kääntää nenäosaa ja sen jälkeen kehys aukeaa.

_DSF0636

Säädöt

Jawbreakereissa on runsaasti säätömahdollisuuksia. Luulisin, että nämä lasit sopivat kaiken kokoisille päille, juurikin näiden runsaiden säätömahdollisuuksien ansiosta. Paketissa tulee mukana kaksi erikokoista nenäosaa. Lisäksi sankojen pituutta pystyy säätämään. Itse olen vetänyt pienemmällä nenäosalla ja sangat säätänyt pidemmälle. Tämä siis kertoo siitä, että minulla on ISO pää.

_DSF0628
Sankoja pääsee säätämään, kun nostaa tuon vivun ylös.

Aavistuksen on esiintynyt ongelmia juoksulenkeillä lasien päässä pysymisen kanssa. Nenä kun hikoilee ja kokoajan käy kova pomputus, niin lasit lähtevät valumaan. Selvästi nämä lasit toimivat parhaiten pyöräilyssä. Pitää vielä kokeilla toisella nenäosalla, jospa lasit sitten pysyisivät paremmin paikoillaan juostessa.

_DSF0631

Loppoloru

Jos tahdot hyvin suojaavat ja hyvin säädettävät urheilulasit, niin Jawbreakerit ovat oikea ostos. Jos et jaksa vaihdella linssiä eri olosuhteita varten, niin Jawbreakerit Photochromic linsseillä on oikea ostos. Jos tapanasi on hukkaa tai astua aurinkolasien päälle, niin älä osta näitä. Jawbreakereiden kohtuu kova hintalappu käy kukkaron päälle!

Se onko Oakley parempi kuin muut vastaavan hintaluokan lasit, en osaa tarkkaan sanoa. Ehkä ei, mutta tässä tullaan taas siihen, kuinka tärkeää on vahva brändi.

0 comments on “Oakely Jawbreaker Photochromic

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: