Trail running

Kylmää ja lumista luvassa – Karhunkierroksen kasikymppistä odotellessa

”This is it!” Eli tämän viikon lauantaina on tosi kyseessä. Tätä kisaa varten ollaan treenattu koko talvi ja kevät. Karhunkierros 80 km tulee olemaan todellinen testi, sillä näin pitkää matkaa en ole koskaan juossut. Tiedän olevani hyvässä kunnossa ja itseluottamus on edes hieman korkealla, mutta löytyy myös suuria kysymysmerkkejä. Reitti on tuttu ja mukava juosta, kunnes eteen tulee lopun vuoristorata. Pitäisi osata jotenkin säästää voimia tuonne viimeisiin nousuihin ja laskuihin. Sekin vielä kun tällä hetkellä näyttää siltä, että Valtavaaran ym. kumpujen huipulle noustaan polven yläpuolelle asti ulottuvassa lumihangessa. Siinä sitten testataan oikein kunnolla jalkavoimia ja etenkin henkistä vahvuutta. Eli pohjoisessa kevään tulo on ollut todella pahasti myöhässä ja Karhunkierroksellakin lunta riittää vielä reilusti. Normaalit polut saattaa olla ihan juostavassa kunnossa, mutta korkeimmat huiput saattaa joutua kahlaamaan korkeassa lumihangessa. Tämän hetkinen sääennuste lupailee lauantai aamuksi pientä pakkasta ja päivän korkeimmaksi lämpötilaksi +5 astetta.

Varusteet Karhunkierrokselle alkaa olemaan selvät. Uudet Columbia Montrail vaatteet tulevat suojaamaan Oksasen kroppaa Kuusamon kylmässä säässä. Kenkinä tulen käytämään Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. tai Bajadoja. Saattaa selvitä vasta paikan päällä. Käydään kuitenkin perjantaina vähän tsekkaamassa maaston kuntoa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että lähden Bajadoilla liikkeelle ja jätän ”drop bagiin” Trans Alpsit. Vaihdetaan sit kengät huollossa jos siltä tuntuu. Ravinnosta olen tehnyt listan mitä tarvitsen ja pääosaa siinä näyttelee Zipvitin geelit. Otan mukaan myös Snickeriä ja Vihreitä Kuulia. Huoltopisteillä herkuttelen järjestäjien tarjoiluja. Kaikki eväät pakkaan tuttuun ja turvalliseen Salomonin S-Lab Sense Ultra 3 liiviin.

_DSC7554.jpg
Osa näistä pääsee nauttimaan Karhunkierroksesta. Tarkempaa tietoa ja arvosteluja tulossa.

Treenien osalta viime viikko ja nyt alkuviikko ovat olleet höntsäilyä. Kevyttä lenkkiä poluilla ja hieman fillarointia. Teen tänään vielä pienen lenkin ja sitten torstaina matkustellaan koko päivä kohti Kuusamoa. Varmaan yhden Joogan teen vielä ennen kisaa. Siinä on yks parhaista tavoista saada vaikeitakin paikkoja venyteltyä. Suosittelen!

Seuraava päivitys tuleekin sitten olemaan kisojen jälkeen, kisaraportin muodossa. Veikkaan, että raportissa muutamaan otteeseen mainitaan sanat kylmä ja lumi…

Photo 24.5.2017 12.01.31
Lauantaina on karkkipäivä! Polttoaineet pakattuna muiden kamojen kanssa.
IMG_0204
Viimeisiä höntsäilyjä Sipoonkorvessa.

0 comments on “Kylmää ja lumista luvassa – Karhunkierroksen kasikymppistä odotellessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: