Trail running

Alkuvuosi 2016

Juoksutreenien osalta talvi ja kevään alku ovat menneet hyvin! Olen päässyt treenaamaan terveenä koko ajan. Talven laskettelut jäi kokonaan väliin ja päätin keskittyä ainoastaan peruskuntoa kehittäviin lajeihin eli hiihtämiseen ja juoksuun. Perinteisen murtomaahiihdon lisäksi tein takamaasto/metsähiihtoa uusilla Oac Kar suksilla.

_DSC5819Juoksutreenien osalta talvi ja kevään alku ovat menneet hyvin! Olen päässyt treenaamaan terveenä koko ajan. Talven laskettelut jäi kokonaan väliin ja päätin keskittyä ainoastaan peruskuntoa kehittäviin lajeihin eli hiihtämiseen ja juoksuun. Perinteisen murtomaahiihdon lisäksi tein takamaasto/metsähiihtoa uusilla Oac Kar suksilla. Se oli hyvää mäki ja koskemattoman lumen treeniä. PK-treenien lisäksi olen yrittänyt n. kerran viikossa käydä Liikuntakeskus Vidan punttiksella. Siellä olen pyrkinyt tekemään pelkästään juoksijoille suositeltavia liikeitä.

Juoksukilsoja on tälle vuodelle kertynyt selkeästi enemmän kuin mitä viime vuonna samaan aikaan ja viime aikojen viikkokeskiarvo on ollut n. 70km ja 5 juoksulenkkiä viikossa. Juoksutreeneissä olen nyt keskittynyt enemmän tasaisen juoksuun eli nopeuden kehittämiseen. Ihan sen takia, että polut eivät vielä ole olleet hyvässä kunnossa ja viime vuoden polkukisoissa huomasin heikkouteni olevan tasaisilla osuuksilla. Pääsiäisenä tulikin vetäistyä Kindereiden lisäksi kympin uusi enkka. Kyse on siis 10km tempo/vauhtikestävyysjuoksusta, ei kisasta. (https://www.strava.com/activities/526258319) Hieman heikottaa ulkoilmaihmisenä paljastaa tämä, mutta pari kertaa tuli myös talven aikana vetäistyä tempojuoksut kuntosalin juoksumatolla. Mikäs siinä katsellessa kokkausohjelmia samalla kun jalat pörrää.

Nyt alkaa lumet ja jäät väistämään joten hinku poluille on kova. Viime sunnuntaina vedin kevään ekan Sipoonkorpi pitkiksen. Oli pirun liukasta ja märkää, mutta fiilis silti aivan huikea! Tänään yritin kerätä verttitonnia Sipoonkorven Brännbergin kummulla, mutta saman mäen toisto alkoi kyrsiä ja n. 400 vertikaalimetrin jälkeen lähdin jatkaan matkaa. Hienon sään ansiosta tämä lenkki venähti kunnon pitkikseksi ja matkaa kertyi lopulta 26km ja 700 vertikaalimetriä. Kunnon ”jalat jumiin” lenkki.

Kisakautta pitäs aloitella muutaman viikon päästä, joten todella positiivisella ja odottavaisella fiiliksellä uuteen kauteen.

0 comments on “Alkuvuosi 2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: