Trail running

Comeback

Olen pahoillani! Viimeisimmästä päivityksestä kulunut aivan liian kauan. Siis aivan liian kauan! Mutta, mutta siihen löytyy hyvät syytkin ja nyt olis luvassa ihan kivoja uusia päivityksiä! Suurin syy päivitysten puuttumiseen on ollut super kiireinen kesä. Olen ehkä joskus aiemminkin kertonut, mutta työkseni valokuvaan häitä ja lapsia ja kesä on minulla vuoden kiireisintä aikaa. Lisäksi kahden lapsen isänä kotirintamalla meno ei ole mitenkään hidastunut. Vielä kun tänä kesänä nuorempikin aloitti jalkapalloharrastuksen, niin menoa molempien futiksissa on riittänyt. Sittenhän tämän koko setin tuloksena tälle iskälle iskenyt hieman uupumusta. Valitettavasti silloin blogin päivitykset ovat jääneet. Sportannut olen kyllä ihan kiitettävästi koko kesän ajan ja teinkin loistavan pyöräretken (tästä siis tulossa tarinaa myöhemmin kun pääsen rauhassa kirjoittamaan). Eli kyllä blogin päivittämiseen materiaalia riittää, mutta nyt vaan Oksasen body battery ja stressi levelit pitää saada oikealle tasolle, niin täältä pesee!

Kuvia 742 km pyöräretkeltä

Ilo uutinen tämän blogiartikkelin lisäksi on, että olen palannut myös juoksupoluille! Tuli taas sama kipinä kuin viime vuonna UTMB:n jälkeen. Eli taas tänä vuonna koko UTMB viikon tuijotin kisoja netin välityksellä ja fiilistelin tuota polkujuoksun juhlaa, johon itsekin osallistuin 3 vuotta sitten. Kisojen jälkeen aloitin kevyesti polkulenkkeilyn ja pikku hiljaa olen kasvattanut määriä. Suurin syy miksi en ole juossut paljoa tätä aiemmin on ollut kantapää vammat. Nyt päätin taas kokeilla jotain uutta parannuskeinoa jolla välttää leikkauspöydän. Kävin jäsenkorjaajan luona. Tuntui, että siitä oli jonkinlaista hyötyä. Tuossa jäsenkorjauksessa käytiin koko kroppa läpi ja suoristeltiin paikkoja jotka olivat vinossa. Noihin minun Haglundin kantapää vaivoihin yksi syypää voi olla vinot nilkat ja askellus ulkosyrjällä. Minullahan on supinoiva askellus eli astun jalan ulkosyrjällä. Siinä varmasti yksi ongelman luoja. Jäsenkorjaajalla nilkkaa yritetään saada suorempaan linjaan. Huomasinkin jäsenkorjauksen jälkeisellä pyörälenkillä, että jotain jaloissa on tapahtunut ja jalkalinja vaikutti suoremmalta. Samaan aikaan hankin uudet juoksukengät. Pystyn enää käyttämään kenkiä joissa on mahdollisimman pehmeä kantakuppi ja hyvä vaimennus. Sellaiset kengät ovat mahdollistaneet juoksun kantapää pattien kanssa. Nyt tuntuukin siltä, että olen ehkä löytänyt parhaan mahdollisen kenkäparin (niistä ehkä juttua myöhemmin).

Nyt jäsenkorjauksesta ja kenkien vaihdosta on n. kuukausi aikaa ja joka viikko olen nostanut juoksumäärää. Viime viikolla juoksin jopa 27 km polkupitkiksen Janin kanssa ja koko viikon kilsamäärä oli 70 km kieppeillä. Tällaisia määriä nähtiin minulta viimeksi 3 vuotta sitten. Aivan mahtava fiilis, vaikkakin tämä ei ole ollut mitenkään helppoa ja kyllähän jonkinlaista oikuttelua on ilmennyt. Ei ne kantapäät kuitenkaan uudet ole, joten silloin tällöin vielä tyypillisiä Haglundin oireita (akillesjänteen ärsytystä jne) ilmenee. Kaikesta huolimatta vaivat ei eivät ole läheskään yhtä pahat kuin esim. kolme vuotta sitten. Selvästi huomaa, että vakavammin otettu kehonhuolto ja tarkkaan mietityt kenkävalinnat auttavat!

Koska poluilla suu on käynyt hymyily asennossa, niin päätin ilmoittautua kilpailuun! 22.10. lauantaina juostaan Helsinki City Trail 42km kilpailu ja siellä lukee Teemu Oksanen osallistujalistalla!

0 comments on “Comeback

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: