Arvostelut Trail running

Columbia Montrail – kevät 2020

Kylläpä tuli kiva piristys kun Columbia Montrail kevään tavarat saapuivat! On muuten törkeen mageita uutuuksia! Ulkonäöllisesti ja teknisesti! Kevään uutuuksiin Columbia on tehnyt myös ison muutoksen korostamalla Montrailia. Eli Columbian merkkiä jätetty pienemmälle ja tesktiileissä ja kengissä Montrail logo on isolla ja parhaiten näkyvillä!

Tämä artikkeli on vain pintaraapaisu uutuuksista. Tulen osasta tuotteista kirjoittamaan vielä tarkemmin kunhan saan kilsoja alle.

OXA25796 1_montrail

Tekstiileissä jatkavat vanhat tutut suosikit, pienillä hienosäädöillä. Eiköhän lähdetä tsekkaamaan millä tavaroilla Oksanen tulee kesän lenkkeilemään.

Yläkroppa

Columbia Montrail Titan Ultra

Paidoista Montrail Titan Ultra on jo pitkään ollut meikäläisen suosikki t-paita. Todella kevyt ja hyvin hengittävä kisapaita! Paidasta löytyy myös Columbian Omni-Freeze ZERO™ teknologiaa. Eli paita on täynnä pieniä pisteitä, jotka viilentävät. Edessä oleva Montrail logo toimii myös heijastimena ja se on fiksusti sijoitettu kyljen kohdalle eli ei jää liivin alle piiloon. Selkäosa on vähän etuosaa pitempi. Käytin Titan Ultra paitaa viime vuoden TDS:llä. Oli päällä koko kisan ajan ja toimi täydellisesti! Aika moni muukin omistaa tämän paidan, nimittäin juuri tämä on UTMB:n osallistujille jaettu kisapaita.

 

Columbia Montrail Trinity Trail

Vähän tiuhemmasta kankaasta valmistettu Montrail Trinity Trail on erinomainen vähän viileämmälle kelille. Tätä paitaa käytin viime vuoden Karhunkierroksella. Paita pysynyt ihan samana, mutta logo ja värit vain muuttuneet. Tässäkin pelkkä Montrail logo.

 

Columbia Montrail F.K.T. Windbreaker

Tuulitakki Montrail F.K.T. Windbreaker on ollut viime keväästä asti suosikki juoksutakkini. Se suojaa sopivasti tuulelta ja hengittää loistavasti. Ei ole yhtä hiostava kun tietyt tuulitakit. Takki myös pakkautuu todella pieneen. Jos takki ei ole päälläni, niin se on aina juoksuliivissäni. Ei vie juuri mitään tilaa ja kylmän yllättäessä toimii pelastajana. Tämän kevään malliin on tullut lisänä vatsan kohdalle taskut. Ihan jees jos tarvii käsiä lämmitellä tai kantaa jotain takin taskuissa. Tälle takille tuli käyttöä viime vuoden molemmissa isoissa kisoissa (Karhunkierros ja TDS). Ei vienyt paljoa tilaa liivissä ja oli heti ensimmäinen vaate minkä vedin päälleni jos tuli kylmä. Karhunkierroksella oli päälläni yli puolet matkasta ja TDS:llä ainoastaan toisen yön yhden huiputuksen aikana kun tuuli yltyi aika kovaksi. En voi kehua tätä takkia tarpeeksi! On ollut täydellinen!

DSCF1392 1

 

Sadetakkina jatkuu jo vuoden käytössäni ollut Columbia Montrail Rogue Runner. Kyseinen takki sai Karhunkierroksella loistavan ensitestin kun Valtavaaraa ylittäessäni reilun 25h juoksun jälkeen satoi vettä kaatamalla. Itseasiassa kyseinen takki kävi päälläni jo ennen tuota sadetta. Puolessa välissä kisaa palelin todella paljon energiavajeen takia ja sadetakilla sain lämmön takaisin. Kompaktin kokoinen Rogue Runner oli helppo vetää päälle ja laittaa takaisin liiviin kun lämpö palasi.

DSCF5549
Montrail Rogue Runner sadetakki

 

Columbia Montrail Running Hat

Lippis on pieni vaate, mutta hyvin tärkeä, sillä se on aina päässäni kun juoksen. Lippis tarjoaa suojan auringolta, oksilta ja ötököiltä. Se estää myös hien valumista silmiin. Olenkin todella fiiksissä uudesta Columbia Montrail Running lippiksisestä! Itse olen aina tykännyt tälläisistä suoralippaisista, hengittävistä juoksulippiksistä! Ja värivaihtoehdot ovat viimeisen päälle buenot!

Alakroppa

Columbia Montrail Titan II Short

Titan Ultra shortsit ovat jo pitkään olleet minun suosikki juoksushortsit! Nyt ne ovat vieläkin paremmat! Tai riippuu tietty tarviiko kiristysnauhaa vai ei. Nyt shortseista nimittäin löytyy myös kiristysnauha. Itsellä ei ole ollut narulle tarvetta, koska M-koko on ollut niin nappi, että shortsit ovat pysyneet hyvin ylhäällä ilman naruakin. Titan Ultra shortseissa on kolme loistavaa takataskua, joihin kätevästi pakkaa vaikka geelejä. Shortsien alta löytyy todella mukavat trikoot/sisäkalsarit. Tuntuu, että materiaalia on ohennettu ihan ensimmäisestä versiosta. Montrail logo on isolla oikeassa lahkeessa ja se on heijastavaa materiaalia. Ehkä parasta näissä tämän kevään malleissa on uusi ”Cypress” vaalean vihreä väri! Todella magee vari!

DSCF1340 1
Yleensä en tälläisiä pyllistyskuvia laittaisi, mutta tuosta näkee hyvin Titan Ultra shortsit. 5″ mittainen shortsi ja alustrikoot/kalsarit vähän pidemmät. 

Kengät

Columbia Montrail F.K.T.

Jälleen kerran Columbia Montrail tuo uudelle kaudelle kokonaan uuden kenkämallin tai itseasiassa kaksi uutta mallia! Näistä se ehkä suositumpi ja minulle käyttöön tullut malli on nimeltään Montrail F.K.T. Kyseinen malli sai jo tunnustusta alkuvuoden Runner’s Worldin artikkelissa, jossa esiteltiin parhaita juoksukenkiä vuodelle 2020. Eli todella kovat kehut on jo tullut! Minulla on vasta muutama lenkki takana, joten kovin tarkkaa arviota en osaa vielä kirjoittaa. Sanotaan kuitenkin tässä vaiheessa muutama asia. Päällinen on loistavan sukkamainen! Todella miellyttävä jalkaan! Päällinen venyy mukavasti ja kietoutuu jalan ympärille. Pohjakuvio F.K.T:ssä on ihan uudenlainen. Nappulat ovat harvemmassa ja tasaisemmin kuin monessa muussa Montrailin kengässä. Nappuloiden korkeus on 4mm. Uusi pohjamateriaali on erinomainen! Etenkin kalliopito on älyttömän hyvä! Muutaman lenkin perusteella paras pito mitä olen Columbian kengissä nähnyt! Välipohja eli vaimennus on vähän ”tiukempi” kuin esim. Caldoradoissa. Tästä huomaa, että F.K.T:lla haetaan mahdollisimman hyvää tuntumaa alustaan. Eli jalka menee juuri sinne minne käskee, eikä kenkä elä jalassa. Loistava varsinkin teknisissä maastoissa! Näkisin nämä erinomaisena kisakenkänä esim. NUTS Tunturimaratonille. Kenkä todennäköisesti loistaisi Pyhän rakkakivikossa!

OXA14619 2
Columbia Montrail F.K.T.
DSCF1408
Eka lenkki ja upea vihreä väri on jo saanut ensimmäisen mutakylvyn

Toinen kokonaan uusi malli tälle keväälle on Montrail F.K.T. Lite. Kyseessä on todella kevyt ja matalalla dropilla varustettu nopea kisakenkä! Tuota mallia minulla ei ole, joten ainakaan vielä en pysty kokemuksia jakamaan.

 

Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. III

Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. eli ”traktorit” ovat yhdet kautta aikojen suosikki kengistäni! Tälle keväälle Trans Alpsit ovat saaneet täysin uuden päällisen. Materiaali on nyt selvästi joustavampaa mikä tekee kengästä vielä miellyttävämmän/sukkamaisen. Myös nauhat ovat täysin uudet. Ne ovat elastiset eli myös ne tekevät päällisestä miellyttävämmän. Pohja ja välipohja ovat pysyneet ennallaan ja se on erinomainen uutinen! Hyvää ei kannata lähteä muuttamaan. Eriomaisesti pitävä, räyhä pohjakuvio ja todella miellyttävän kimmoisa välipohja. Columbian FluidFoam vaimennus on vaan törkeän hyvä! I love it! Muutama lenkki näillä takana ja pakko myöntää, että ”traktorit” ovat erittäin vahvoilla seuraaviksi UTMB kisakengiksi..

OXA14624
Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. III

 

Näiden kenkien lisäksi viime kauden kisakenkä, todellinen luottopari Columbia Montrail Caldorado jatkaa jaloissani. Kenkään ei ole tullut muutoksia tälle kaudelle muuta kuin pelkkä Montrail logo. Caldoradoissakin pätee, että hyvää ei kannata lähteä muuttamaan!

Sellaista tällä kertaa. Miltä vaikuttaa? Ainakin meikäläisestä helkkarin hyvältä! Pistä kommenttia jos joku tietty tuote kiinnostaa eniten. Voidaan vaikka aloittaa siitä tuotteesta laajemmat tuotekirjoitukset.

Columbia Sportswear on yhteistyökumppanini ja tämän artikkelin tuotteet olen saanut.

OXA25871
Uusien Montrail F.K.T. kalliopito pääsi kovaan testiin Oksasen testilaboratoriossa

0 comments on “Columbia Montrail – kevät 2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: