Arvostelut Cycling Trail running

Spring Energy geelit

Kuten lupailin ennen Karhunkierrosta, tulen kirjoittamaan uudesta geelimerkistä nimeltä Spring. Olen nyt päässyt testaamaan tuotteita itse Karhunkierroksen kisassa, sekä kisaan valmistautuessa. Paras testi sille miten geeli oikeasti toimii tulee tietysti kisassa. Treenipitkiksillä pääsee kyllä maistamaan maun ja koostumuksen, mutta pitkässä kilpailussa pääsee vasta kunnolla testaamaan kuinka kroppa reagoi geeleihin.

Omat lähtökohdat Karhunkierroksen 166 km kisaan oli ihan hyvät. Olin muutamalla pitkiksellä päässyt testaamaan Springejä ja fiilis oli ihan jees. Ainoa mikä huoletti oli yhden tuotteen maku ja kaikissa hieman paksu koostumus. Minulla on tähän mennessä parhaiten toimineet mahdollisimman nestemäiset geelit eli sellaiset joiden kanssa ei välttämättä tarvitse edes ottaa vettä. Springeissä koostumus on sen verran paksua, että vettä pitää ottaa päälle.

Se miksi kiinnostuin Springin geeleistä johtuu siitä että halusin alkaa käyttämään geelejä jotka ovat valmistettu aidoista raaka-aineista, eikä niihin ole lisätty erikseen sokeria. Tämä resepti on vatsa ystävällisempi. Minullahan on muutamassa kisassa ollut ongelmia syömisen kanssa, joten halusin löytää ratkaisun tähän ongelmaan.

Valitettavasti tämä testi ei mennyt ihan täydellisesti, koska Karhunkierroksella jouduin lopettamaan geelien säännöllisen syönnin jo 40 km jälkeen. Tuohon asti olin syönyt tosi hyvin 2 geeliä tunnissa ja kaikki tuntui toimivan ja maistuvan. Olin kuitenkin huolimaton enkä kiinnittänyt tarpeeksi huomiota juomiseen. Huomasin nestevajeeni n. 30 km kohdalla ja sitten aloin paikkailemaan sitä liian runsaalla juomisella. Lopulta kaikki tuli ulos oksennuksen kautta. Luulen syyn oksennukseen olevan nimenomaan heikossa juomisessa, enkä geeleissä. Kuitenkin tämän jälkeen oli vaikea enää syödä geelejä, koska oksennuksen jollain tapaa liitti geeleihin. Sain kyllä pari parhaimman maksuista Springiä syötyä vielä puolen välin jälkeen, mutta muuten jouduin pääasiassa turvautumaan Kokikseen ja helposti syötäviin Vihreisiin Kuuliin. Geeli jota sain parhaiten syötyä ja joka on maultaan selvästi suosikki on Spring CanaBERRY. Eli testi ei mennyt ihan täydellisesti, enkä päässyt kokemaan miten loppujen lopuksi pitkässä kisassa Springit toimivat. Olisiko syöminen maistunut ja vatsa pelannut maaliin asti ilman huonoa nesteytystä.

Kannattaa huomioida, että Springin geeleissä päiväys tulee aika nopeasti vastaan aitojen raaka-aineiden takia. Se on myös yksi syy miksi joudun kirjoittamaan tämän ”arvostelun” vähän vajaan testin jälkeen. Nimittäin minun Springit menivät juuri vanhaksi. Täydelliseen arvioon tarvisi vielä toisen kisan. Vielä en ole päättänyt mitä tuotteita käytän TDS:llä, nimittäin sain juuri toisenkin merkkisiä geelejä testiin. Päiväyksen takia kannattaa geelien hankkiminen ajoittaa mahdollisimman lähelle niiden käyttöä.

Kaikissa Springin geelipaketeissa on omasta mielestä markkinoiden paras avaus-systeemi. Eli paketin saa avattua siten, että päästä ei tule erillistä roskaa. Eli kun paketin avaa, niin ei tule kahta osaa vaan yksi. You know? Äh tsekkaa kuvat!

DSCF4742DSCF4751


Tässä tarkemmin tietoa Springin geeleistä joita olen käyttänyt:

Spring CanaBERRY

Selkeä suosikkini! Tässä on niitä makuja joita tykkään käyttää mm. itse tekemissä smoothieissa: banaania, kookosta, mansikkaa. Alla tarkemmat tiedot raaka-aineista. Yhdessä geelissä on 100 kaloria. Spring suosittelee, että näitä napostellaan 20-30 min välein. Tietty jokaisen juoksijan kroppa on erilainen ja energian tarve vaihtelee. Myös juoksuvauhti, matka ym. vaikuttavat. Spring itse ilmoittaa, että CanaBERRY on suunniteltu nimenomaan kova tempoisiin juoksuihin.

https://myspringenergy.eu/products/canaberry

DSCF4737canaberry

Spring LONG HAUL

Tätä geeliä Spring suosittelee nimenomaan meille ultrajuoksijoille. Valitettavasti tämä geeli myös yskii minulla eniten. Syynä on maku. En oikein pidä riisin ja maapähkinävoin mausta juostessa. Jos nämä maut olisivat jossain aasialaisen ruuan seassa, niin toimisivat oikein hyvin, mutta juostessa olen aina ollut enemmän makean perään. Tämä on varmasti hyvä geeli niille jotka etsivät ns. ruokaisaa geeliä. Pitää myös tykkää riisin jälkimausta. Se ei oikein ole omaan mieleen. Yhdessä geelissä on 110 kaloria ja suositeltu naposteluväli on 30 minuuttia.

https://myspringenergy.eu/products/long-haul

DSCF4740LongHaul

Spring McRAECOVERY

Näitä minulla ei ollut kuin muutama ja ihan jees kokemus. Kyseessä on palautumiseen suunniteltu geeli, mutta kukaan ei kiellä tämän syöntiä itse suorituksen aikanakaan. Itseasiassa Spring suosittelee palautumisen lisäksi syömään näitä ultrakisassa mikäli proteiinia tarvitsee enemmän tai jos joku muu geeli alkaa yskimään. Yhdessä McRAECOVERYSSÄ on peräti 150 kaloria. Maku ei ole mikään maailman makein ja koostumus aika paksua. Päällimmäisenä makuna suklaa.

https://myspringenergy.eu/products/mcraecovery

DSCF4736mcraecovery

Spring HILL AID

Tämä on Springin kofeiinia sisältä geeli. HILL AID on omaan makumaailmaan toiseksi parhaan makuinen Spring geeli. Tykkään mangosta ja tästähän tuota herkku hedelmää löytyy! Myös mintun maku tulee kivasti piristämään. Springin ohjeistuksessa neuvotaan ottamaan HILL AID aina siinä vaiheessa kun alkaa murjottamaan ja väsymään tai siinä vaiheessa kun edessä on rankempi osuus kisassa (esim. pitkä nousu tulossa).

HILL AID WITH CAFFEINE – Any Distance Fuel

DSCF4739HillAid

Pidän siitä kuinka Spring tekee hyvät ohjeet geelien käytöstä. Tässä heidän ohjeistus 100 mailin kisaan. Löytyy heidän nettisivuilta.

Nutrition plan

1. Keep your body hydrated with Electroride during days leading to the race day.

2. Make sure that your diet leading to race day is rich in carbohydrates but avoid sugar and highly processed foods. Start your race day with a meal containing a mixture of complex and long-chain polysaccharides, and fat (optimal 3h prior to the start).

3. About 30 min. before the start, eat one Power Rush or Hill Aid.

4. Take Canaberry or Long Haul every 30-40 minutes despite your appetite until end of the race. This fueling strategy will help to keep your energy at a stable level. If you get tired of one product replace it with McRaecovery or Power Rush.

5. Whenever you feel down or expecting harder push, take Hill Aid.

6. Keep drinking Electroride taking into consideration the temperature, humidity, and intensity of your work.

7. When approaching the finish line take extra Power Rush or Hill Aid.

8. Once you finish, take Power Rush and McRaecovery.

9. Look for good quality food at the finish line and keep refueling and hydrating. Keep increased protein consumption for the next 2-3 days.

Kuten huomasitte, en pysty antamaan tarkkaa arviota kuinka nämä geelit toimivat, koska oma testaus jäi hieman vajaaksi. Kaloreita näistä saa ihan yhtälailla kuin muistakin geeleistä, mutta se kuinka kroppani reagoi on vaikea sanoa. Pystyin lähinnä antamaan tietoa mausta ja koostumuksesta. Se millaisista geeleistä ja kuinka kroppa reagoi ovat hyvin yksilöllisiä. Suosittelenkin testaamaan vaikka pientä erää ja tsekkaamaan toimivatko maut, koostumus, raaka-aineet sinulla. Varsinkin jos olet taistellut kisoissa vatsaongelmien kanssa, niin aina kannattaa kokeilla muita vaihtoehtoja. Springin geelejä nimenomaan markkinoidaan vatsaystävällisenä vaihtoehtona.

https://myspringenergy.eu

DSCF4748

 

0 comments on “Spring Energy geelit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: