Trail running

Sekaviikko

Viime viikko oli viimeinen ns. löysäily viikko. Tai en nyt mitenkään hirmuisesti löysäillyt, mutta nyt aletaan taas keskittymään juoksuun. Karhunkierros 160 km kilpaillaan toukokuun lopussa ja nyt on aika aloittaa treenit sitä kohti!

oxa23903_v

Viime viikko oli hyvä sekaviikko eri lajeja ja sellaisia viikkoja olenkin pääasiassa vuodenvaihteessa tehnyt. Eli en ole pelkästään juossut, vaan myös pyöräillyt, hiihtänyt, kävellyt ja bodannut. Viime viikko oli vaan harvinainen, nimittäin en ottanut yhtään juoksuaskelta. Yksi vaikuttava tekijä on ollut akillejänteiden/kantapäiden hoito. Olen nyt käynyt kolme kertaa fysioterapeutilla paineaaltohoidossa ja viime viikon otin tarkoituksella hoitojen takia juoksuvapaaksi. Kyseinen hoito ei tosin pakota pitämään juoksusta taukoa, mutta haittaakaan siitä ei ole. ”Hoidon aikana kudoksiin kohdistuu korkeatehoisia paineaaltoja, jotka vaikuttavat tehokkaasti kipualueen aineenvaihduntaan sekä parantavat kudoksen hapensaantia ja täten edistävät paranemista.” Hoitojen lisäksi aion tehdä muutosta treenaamiseen. Ikävä kyllä, mutta joudun jatkossa juosta enemmän tasaisella. Olen huomannut, että kantapäät/akillesjänteet ovat olleet kipeät polkulenkkien jälkeen, kun taas tasaisen jälkeen kipuja ei ole ollut. Varmaankin epätasainen alusta ja ylämäet tuovat kipuja. Tottakai aion jatkossakin käydä poluilla, mutta nykyisen 80 % poluilla treenaamisen joudun tiputtamaan ainakin joksikin aikaa huomattavasti pienemmäksi.

Viime viikko oli tosissaan hyvä sekaviikko. Alkuviikosta kävin hiihtämässä tuoreella lumella OAC liukulumikengillä. Se on kyllä niin siistii puuhaa! Hiihtelyn lisäksi kävin salilla ja pari kertaa pyöräilemässä. Lauantain 40 km fillarilenkki oli myös super nätti! Sipoon maalaisteillä auringonlaskun aikaan ei ollut yhtään hullumpi juttu!

oxa23856

Olen nyt kokemuksen ja kantapäideni (hekoheko) kautta oppinut, että juoksua ei kannata harrastaa ympärivuoden. Talvella on hyvä nauttia talvilajeista tai kuten meikäläinen tekee, käydä pyöräilemässä. Sitä juoksua ehtii kyllä harrastamaan vaikka kuinka. Muita harrastuksia on hyvä tehdä, jotta paikat pysyy paremmin kunnossa.  Juoksu kun on erittäin rankkaa kropalle sen tuoman iskutuksen takia. Tämä on tietty hyvin yksilöllistä. Toinen tärkeä asia, joka auttaa paikkoja pysymään kuosissa on salilla käynti. Talvi on erinomaista aikaa juoksijalle käydä karjumassa punttien parissa. Itse olen tehnyt nimenomaan juoksijalle suunnattuja treenejä. Kyllä tuntuu paikat paljon paremmilta!

dscf3047

0 comments on “Sekaviikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: